Skip to main content

Site-ul Times New Roman, amendat pentru un text despre iubita lui Dragnea. Sancţiune de 16.000 de lei de la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

 
Sursa foto: Inquam
Sursa foto: Inquam

Sancţiune pentru site-ul de satiră Times New Roman, de la Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Forul a decis amendarea cu 16.000 de lei a site-ului pentru un text ce o viza pe iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, text intitulat: „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti,…”.

Publicitate

„Se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al acestora”, se menţionează în comunicatul postat pe site-ul CNCD.

Sancţiunea este împărţită astfel:

  • 5.000 de lei pentru Infant Media, societatea care administrează Times New Roman.
  • 5.000 de lei pentru autorul articolului.
  • 3.000 de lei pentru editorul-şef.
  • 3.000 de lei pentru administratorul Infant Media.

„Nu se termină aici, de-abia începe. Vom contesta decizia”, a declarat Alex Dona, Managing Partner TNR, pentru Paginademedia.ro.

Cazul a ajuns pe masa CNCD ca urmate a unei sesizări venite din partea mai multor femei din PSD: Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu şi Irina Tănase.

Comunicatul integral al CNCD, în continuare:

„Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul „Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-işti, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată;

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicaţia, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul şef şi 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL şi obligaţia de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speţă (pentru o perioadă de 30 de zile) precum şi în două cotidiene naţionale.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (8), cu excepţia amenzii privind administratorul societăţii comerciale (două voturi împotrivă).”

Ce spun articolele invocate de CNCD:

Articolul 2:

(1)Potrivit prezentei ordonante, prin discriminare se intelege orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice.

Articolul 15:

Constituie contraventie, conform prezentei ordonante, daca fapta nu intra sub incidenta legii penale, orice comportament manifestat in public, avand caracter de propaganda nationalist-sovina, de instigare la ura rasiala sau nationala, ori acel comportament care are ca scop sau vizeaza atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptat impotriva unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunitati si legat de apartenenta acestora la o anumita rasa, nationalitate, etnie, religie, categorie sociala sau la o categorie defavorizata ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuala a acestuia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Brukan Brukan
    Era de asteptat ca, mai devreme sau mai tarziu, TNR sa inceapa sa fie taxat pentru textele acide la adresa puterii si a Partidului Suprem.
    De multe ori textele sunt foarte dure si explicite.
    Dar, totusi, e satira. Daca CNCD "sare la castana" de fiecare data cand corul bocitoarelor din PSD spun ca e atacata onoarea psd-istelor, atunci nu e decat un instrument al partidului suprem. Dar stim asta deja despre toate institutiile statului.
    Succes, TNR! Dar nu cred ca mai aveti mult timp, daca ati intrat in raza lor de actiune.
  • Babarditorul Babarditorul
    Adevărul este că articolul a fost reușit! Chiar dacă puritanilor nu le place.
  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    Au sarit...aaaa...calu ca sa zic asa :D De ce sa dai ma in fata aia? De ce s-o jignesti? Sigur ca au vrut sa dea in Liviu dar fiti barbati si dati in el direct, lasati fata in pace. Arata si bine si poate ca e si ok fata din ce am vazut. Pacat. Si in general astia care se iau de ea au probleme launtrice nerezolvate. Poate chiar din copilarie si "esece" in dragoste.
  • pescuitor în ape limpezi pescuitor în ape limpezi
    Scrisoare deschisă
    Domnule *** Dragnea, eu am o problemă. Văd că ați aplicat o amendă pentru un cuvânt „obscen” în contextul pamfleistic „Irinuca e ***”.
    Cu această ocazie, domnule *** Dragnea, vă rog să-mi comunicați celălalt prenume al dumneavoastră ca să nu fie loc de discuții sau confuzii când mă adresez excelenței dumneavoastră.
    Semnat: Dragnea F. Lazio
  • geo geo
    Eu daca ma iau de mama, de sora, de nevasta lu Alex Dona - de toate femeile din viata lui - si o sa le compar cu amanta lui Dragnea...ba o sa mai zic si ca e o gluma nu-i asa ca nu se supara individul...ba chiar o sa aprecieze...
  • Nea Dragulin Nea Dragulin
    Daca zic ca si pamflet ca ma-sa lu' eftimie e o *** penala oare nu il deranjeaza? Ce sa conteste? Trebuia sa le dea o amenda de vreo cateva miliarde ca sa-i aduca la sapa de lemn si sa se invete minte.
  • Cornel Cornel
    ***: 'Sa-mi bag ***-n ***, ***!'. ***, ***!!!
  • cristi cristi
    4.000 de euro? asta chiar e o "satira" de amenda pt o mizerie de gluma!
  • Adri Adri
    Și a fost scos deja de pe site. De ce? Au cerut și asta?
  • Muedna Muedna
    Olga si crina mamele voastre sunt ***. Satira.
  • Javre Javre
    Foarte puțin ... Si mizeriile mai au si tupeu să conteste ? Lol
  • olga olga
    c'est une pute
  • Geo Geo
    pai oare nu e clar ***?

Trimite un comentariu

sus