Skip to main content

Echipa Times New Roman, reacție după amenda de la CNCD: Ni se pare cel puțin suspectă rapiditatea cu care s-a dat concluzia

 
Echipa Times New Roman, reacție după amenda de la CNCD: Ni se pare cel puțin suspectă rapiditatea cu care s-a dat concluzia
Foto: Inquam Photos | Octav Ganea

Echipa Times New Roman reacționează după amendata de 16.000 de lei (aproximativ 4.000 de euro) pentru un text despre iubita lui Dragnea. 

Reprezentanții site-ului de satiră au menționat că vor ataca în justiție  decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. 

Un alt argument prin care ei motivează că decizia nu este una corectă este "libertatea de exprimare".

Aceștia au subliniat, de asemenea, că scopul site-ului este să "producă umor" și este poziționează "împotriva oricărei forme de discriminare". 

Publicitate

Printre altele TimesNewRoman a adus în discuție și faptul că:

"Au luat amendă și persoane care nu au legatură cu articolul. Mai mult, amenda a fost aplicată și societății care administreaza site-ul, dar si administratorului societății respective"

Reamintim că publicația TimesNewRoman a fost amendată de către CNCD, pentru articolul: “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’

Poziția integrală a Times New Roman, în continuare: 

 În legătură cu decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), prin care site-ul www.timesnewroman.ro a fost amendat pentru discriminarea femeilor din PSD, facem următoarele precizări:

În primul rând, vom contesta in justiție această hotărâre, după ce vom primi motivarea deciziei CNCD. Oficial, CNCD nu ne-a comunicat încă nimic, am aflat din presă de decizia luată.

TNR nu discriminează pe nimeni, obiectivul nostru este să producem umor de calitate și suntem împotriva oricărei forme de discriminare. Textele noastre scrise de-a lungul timpul stau dovadă pentru asta.

Articolul incriminat este o metafora pentru servilismul din PSD. Este un pamflet care înfierează tare din PSD. El se referă la un congres PSD și la toți cei 4.000 de membri prezenți, nu doar la cele cinci persoane care s-au considerat discriminate.

Ni se pare cel puțin suspectă rapiditatea cu care s-a dat concluzia CNCD-ul, după fix 21 de zile de la plângere. Iar asta în condițiile în care noi am solicitat și am obținut amânarea audierii la CNCD cu 12 zile, altfel probabil decizia s-ar fi dat și mai repede. Impresia noastră este că decizia era luată dinainte.

Acest lucru este demonstrabil ușor în justiție, anume că dorința CNCD-ului de a lua o decizie rapid i-a făcut să nu țină seama de argumentele noastre.

În aceeași zi, CNCD a luat doua decizii, una referitoare la dosarul nostru, cu sesizare depusă în data de 4 aprilie 2018, și alta referitoare la un dosar referitor la fapte săvârșite în data de 21.08.2017. Urgența era numai la noi.

Este de reținut că au luat amendă și persoane care nu au legatură cu articolul. Mai mult, amenda a fost aplicată și societății care administreaza site-ul, dar si administratorului societății respective. În acest caz, decizia CNCD a fost luată cu două voturi împotrivă, din totalul de opt voturi.

Se spune că CNCD este garantul respectării și aplicării principiului nediscriminării. Dar, totodată se definește drept ”autoritate de stat autonomă, sub control parlamentar”. Este greu să credem în corectitudinea unui organism care se află sub control parlamentar, deci sub control politic. Mai ales că politicul este cât se poate de implicat în amendarea noastră. Dar avem încredere că justiția din România va trata serios această problemă și va anula decizia CNCD.

Libertatea de exprimare este bunul cel mai de preț, mai ales în condițiile asaltului politic asupra instituțiilor democratice din România. Și e de datoria noastră să luptăm pentru acest drept!

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • jignirea e una - puteau fi actionati in instanta pentru jignire - si discriminarea e alta. Este Consiliul National Pentru DISCRIMINARE nu pentru jignire.
 • Mä asociez celor care sunt de pärere cä expresia folositä ,pentru a marca femeia cu care este combinat Dragnea ,este grosolanä si lipsitä de bun simt.
  Ce este dänsa este problema ei . Astfel de expresii se foloseau pe timpul meu numai in Ferentari , unde am copilärit ( sper cä autorul articolului stie unde este Ferentari )
 • Nevestele si amantele celor de la TNR sunt niste cu...in virtutea dreptului la libera exprimare...fireste enuntul de mai sus este o satira.
 • Amenda este mult prea mica pentru grosolania de a o numi public "***" pe o femeie, oricare ar fi ea. Toata vina o poarta asa-zisul "Eftimie" care se exprima doar grosolan in mediul online. Am vazut ca s-a intentat proces. Sper sa le inchida cosmelia si sa fie toti nevoiti sa se angajeze la Rebu ca tot le place lor sa creeze gunoaie.
 • Daca spuneai asta pe un post tv credeti ca postul lua amenda? ...probabil ca una grasa! Poate ca e vremea ca si net-ul sa fie penalizat cand o ia razna sau poate ca e vremea sa nu mai reglementam TV-ul si sa poata spune ce are pofta, fara perdea, ca pe net! Cu doua judecati diferite pentru aceeasi problema nu e corect!
 • Amenda i prea mica. Trebuiau suspendati vreo sase luni pt glumitze de tractoristi la care rad ei si tefelistii lor cu mintea cat oul de furnica... Sa fac e poante s_astea cu mamele lor, daca li se par asa bune...
 • Adica *** s-a suparat pe dreptul la libera exprimare!?
  O asemenea obraznicie nu a nici Ion Iliescu cu cei de la Academia Cațavencu,ania din anii 90!!!
 • "*** lui dragnea" era PSD-ul in cazul de fata dupa cum sustin cei de la TNR. Ofuscatii si cei ce-si dau ochii peste cap superior la orice gluma proasta sa-si tina mainile la ochi cand se ridica de pe wc.
 • Buna ziua Paginademedia
  Mircea Badea va injurat pe pagina Sa de facebook, pe jumatate ii dau dreptate!!!
  Daca cei de la TimesnewsRoman injura si isi bate joc la modul cel mai grosolan de asta au si primit amenda destul de mica trebuia mai mult meritau!!!! Dvs o spoleiti ca ar fii "satira" haideti pe bune?!!!!

Trimite un comentariu