Skip to main content

TVR, proces câştigat cu fosta Splendid Media. Miza: 25 de milioane de lei. Decizia nu este definitivă

 
tvr
tvr

Curtea de Apel a întors decizia Tribunalului Bucureşti în faboarea TVR într-un proces în care postul public se judecă cu One Digital Store SRL, fosta Splendid Media.

Publicitate

Miza este de 25 de milioane de lei plus cheltuieli de judecată, bani ce reprezintă „contravaloarea spaţiului publicitar pe ce care Splendid l-a gestionat în perioada 2009 - 2011”.

Anunţul a fost făcut de TVR într-un comunicat trimis către presă. Nu menţionează însă nimic dacă decizia este sau nu definitivă şi executorie. Până la momentul publicării acestei ştiri, reprezentanţii TVR nu au venit cu lămuriri.

Din informaţiile publice apărute pe Portalul Instanţelor de Judecată:

În instanţa de fond, Tribunalul Bucureşti a decis, în septembrie 2016, în favoarea Splendid Media, întrucât a considerat că a intervenit termenul de prescripţie.

Decizia Tribunalului din septembrie 2016:

„Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune. Respinge cererea de chemare în judecată, constatând prescris dreptul material la acţiune. Obligă reclamanta la plata către pârâtă a sumei de 23.750 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând: 1750 lei onorariu expert desemnat în cauză, 2000 lei onorariul expertului consilier al pârâtei şi 20.000 lei onorariu de avocat redus.

Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VI-a Civilă.

Pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 21 septembrie 2016.”

Decizia Tribunalului a fost atacată atunci la Curtea de Apel de TVR, iar pe 4 aprilie, instanţa a decis:

„Admite apelul. Anulează sentinţa atacată şi, evocând fondul: Admite acţiunea. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 24.857.827,90 lei, reprezentând 16.027.488,55 lei contravaloare spaţiu publicitar, 5.101.591,94 lei penalităţi de întârziere şi 3.728.747,41 lei diferenţa de venit contractual minim garantat.

Obligă pârâta la 15700 lei cheltuieli de judecată către reclamantă.

Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Irina Irina
    Rezolvarea efectiva a platilor de catre Splendid Media se va face doar dupa ce se vor lamuri intelegerile neoficiale care au permis devalizarea TVR de catre un partener de afaceri. O parte din banii care nu au mai fost platiti niciodata prin complicitatea si prostia personalului TVR trebuie sa se fi ratacit pe drum... Cum sa dai o spaga inapoi pe baza unei sentinte judecatoresti? PR ieftin...
  • Marius Marius
    Nu cred ca Sandulache si Budes vor fi obligati vreodata sa plateasca ceva catre TVR. Cred ca sansele sunt sa piarda procesul pana la urma.

Trimite un comentariu

sus