Skip to main content

TVR va difuza în weekend emisiuni şi spectacole de teatru in memoriam Carmen Stănescu

 
tvr
tvr

Televiziunea Română a programat o serie de emisiuni speciale şi spectacole de teatru, în semn de omagiu pentru marea actriţă Carmen Stănescu care s-a stins pe 12 aprilie.

Publicitate

Iată principalele programe:

Astăzi, 13 aprilie, TVR 3 difuzează, de la ora 21.00, spectacolul „Menajeria de sticlă”, de Tennessee Williams. Prin intermediul evenimentelor banale, lipsite de spectaculos, din apartamentul familiei Wingfield, Tennessee Williams explorează libertatea existenţială exprimată în faptul ca fiecare personaj, dincolo de individualitatea ireductibilă, este condamnat să aleagă şi să se aleagă într-o lume încare „infernul îl reprezintă ceilalţi”.

În distribuţie, alături de Carmen Stănescu, sunt nume mari ale teatrului si filmului românesc: Adrian Pintea, Aimee Iacobescu, Răzvan Ionescu. Spectacolul este difuzat, de la ora 22.50, şi la TVR Internaţional.

Sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 11.00, la TVR 2 va fi ediţie de colecţie „Confesiuni” cu Carmen Stănescu, o ediţie filmată de Iuliana Marciuc în urmă cu câţiva ani, în preajma Sărbătorilor Pascale. Emisiunea poate fi urmărită de telespectatorii din străinătate vineri, 13 aprilie, de la 13.00, la TVR Internaţional.

Duminică, de la ora 13.10, TVR 2 difuzează comedia „Premiera”, în care o putem vedea pe Carmen Stănescu, alături de Radu Beligan şi Toma Caragiu. Pe scena Teatrului Contemporan se pregăteşte premiera spectacolului „Travesti", iar directoarea Alexandra Dan se împarte cu greu între îndatoririle administrative şi repetiţiile la care trebuie să participe, ca actriţă. La toate astea se adaugă nemulţumirile soţului neglijat şi şicanele „tovarăşilor" de la minister. Spectacolul este difuzat, de la ora 23.00, şi la TVR Internaţional, iar sâmbătă, de la ora 22.00, pe TVR Moldova.

Carmen Stănescu a dispărut dintre noi joi, 12 aprilie a.c., dar Arhiva Televiziunii Române păstrează numeroase momente memorabile. Astfel, prin intermeniul programelor TV, apariţiile sale vor rămâne veşnic alături de public.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus