Skip to main content

Viralele zilei. Liviu Avram, postarea zilei: Mafia în acţiune, la Parlament. Lege cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea. Şi Tolo cu două texte în top cinci

 
Viralele zilei. Liviu Avram, postarea zilei: Mafia în acţiune, la Parlament. Lege cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea. Şi Tolo cu două texte în top cinci

BLOGOSFERĂ. Postarea zilei, pe Facebook, îi aparţine jurnalistului Liviu Avram. Redactorul şef de la Adevărul a scris într-un text publicat pe Blogurile Adevărul despre proiectele PSD-ALDE cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Publicitate

Mai exact a făcut o analiză a textului celor două proiecte de modificare a Legilor Penale:

“La o lectură rapidă, un lucru se impune cu evidenţă: proiectele par dacă nu direct scrise, măcar sponsorizate de infractori.”

În opinia sa a dat şi câteva expmple despre efectele pe care ar putea să le aibă respectivele proiecte în cazul în care ar fi adoptate.

„În caz de împiedicare a vreunuia dintre membrii completului de judecată de a semna, cauza se repune pe rol şi se reiau dezbaterile.

Adică dacă unul dintre judecători se pensionează, moare sau se transferă la altă instanţă înainte de semnarea hotărârii, procesul se reia de la capăt. Niţel straniu, nu?”, notează jurnalistul în postarea care a adunat aproape 2.000 aprecieri şi distribuiri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua postare populară din blogosferă îi aparţine Simonei Tache, care a publicat o scrisoare primită de la o cititoare. În respectiva scrisoare, cititoarea reclamă o problemă de procedură medicală.

Mai exact, soţul acesteia bolnav de cancer pulmonar nu poate primi tratamentul deaorece “nu există un protocol terapeutic, în baza căruia medicii să îl poată prescrie gratuit

“O soţie foarte disperată şi foarte, foarte furioasă mi-a trimis acest text. Soţul are cancer pulmonar metastatic în stadiul 4 şi ar fi trebuit să înceapă ieri tratamentul cu un medicament inovativ care e aprobat, la noi, încă de acum 5 luni, şi care, conform studiilor, dublează speranţa de viaţă a pacienţilor”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. Blogurile Adevărul, Mafia în acţiune, la Parlament. Lege cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea, de Liviu Avram - 1997 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Proiectele cuprind însă zeci de modificări, absolut toate operate într-un singur sens – în beneficiul infractorilor - şi absolut niciuna în beneficiul victimelor. Sunt prea multe, prea grave şi cu consecinţe mult prea ample pentru ca aceste proiecte să treacă prin Parlament în aceeaşi modalitate defectuoasă prin care au fost adoptate Legile Justiţiei.”

2. simonatache.ro, 25 de colive pe zi. Scrisoare pentru autorităţile din Sănătate - 1.802 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Cancerele astea pulmonare pot fi evitate daca oamenii sunt ajutati sa renunte la fumat, daca interziceti macar 10 ani taierile de copaci si plantati rapid tot ce s-a defrisat cu salbaticie in 25 de ani, daca veti controla ce fel de masini se importa si circula pe soselele Romaniei si daca faceti niste programe de screening sa ii descoperiti la timp pe cei care nu vor mai avea timp.”

3. tolo.ro, A început primul transplant de plămâni la Sf. Maria! Unii oameni din ANT n-au fost informaţi, pacientul de 37 de ani a anunţat primul operaţia pe Facebook! - 654 like-uri & share-uri;

Din postare:

„În această dimineaţă, foarte devreme, a început prima operaţie de transplant pulmonar din România.

Intervenţia se face la spitalul Sf. Maria, din Bucureşti, centru care aparţine Primăriei Capitalei, manageriat de medicul Narcis Copcă.

”Prima mână” a operaţiei este chirurgul Igor Tudorache, sosit de urgenţă din Germania. Din echipă mai fac parte medici din Sf. Maria şi din Fundeni.”

4. mihaivasilescublog.ro, Tu ai angaja-o pe doamna Dăncilă? - 502 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Presupunem c-ai fi (sau poate chiar eşti) un antreprenor, patron, angajator (sau ce titulatură ţi s-o potrivi) care activează în mediul de afaceri privat.

În fiecare zi a vieţii tale te lupţi cu piaţa şi cu concurenţa, încercând să spravieţuieşti sau să faci profit într-o ţară şi o economie în care ăştia mai au un pic şi iau şi pielea de pe provizioanele tale, o ţară în care impozitele te cocoşează şi unde ţi se jefuieşte cashflow-ul la drumul mare.

Zi-mi şi mie dacă tu, angajatorule, patronule, antreprenorule, ai angaja-o pe doamna Dăncilă pe un post în firma/compania ta?”

5. tolo.ro, Trăim seri fabuloase, în care Mihai Gâdea şi Rareş Bogdan dansează pe aceeaşi muzică, pusă de Livu Dragnea pentru alegerea favoritului său la FRF! - 494 ike-uri & share-uri.

Din postare:

„În noaptea de la ”Colectiv”, ei n-au transmis nicio secundă în direct, acum acoperă toată ţara. Urmărind televiziunile auzi cum sună unanimitate, cum sună vechiul difuzor din casa de la ţară a bunicilor!

În platou sunt cinci invitaţi, toţi pro Lupescu. Şi încă cinci, tot pro Lupescu, în Timişoara, Iaşi, Târgu Mureş, Cluj şi Craiova.

Realizatorul oftează dezarmat şi spune că n-a găsit pe nimeni pro Burleanu.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Me Me
    Ce putem spune despre aceste "virale":
    1. 1.997 like-uri & share-uri;
    2. 1.802 like-uri & share-uri;
    3. 654 like-uri & share-uri;
    4. 502 like-uri & share-uri;
    5. 494 ike-uri & share-uri.
    Wow ... SIGUR nu sunt "virale" si cu aceeasi siguranta merita a fi trecute la "si altele".
    Cat costa un articol pe paginademedia?
  • alex2 alex2
    Sa ii spuna cineva ca "inovativ" nu exista in limba romana.

Trimite un comentariu

sus