Skip to main content

Camelia Cavadia, fostul PR Pro TV și Antena 1, lansează cel de-al treilea roman, Purgatoriul îngerilor

 
Camelia Cavadia, fostul PR Pro TV și Antena 1, lansează cel de-al treilea roman, Purgatoriul îngerilor

Camelia Cavadia, om de comunicare și scriitoare, lansează sâmbătă al treilea roman ce-i poartă semnătura: Purgatoriul îngerilor, la Editura Trei. Cavadia este cofondatoare a agenție Fabrica de PR. Înainte, a lucrat ca PR la Antena 1 (2014-2017) și, înainte de Intact, la Pro TV (timp de 20 de ani).

Lansarea cărții semnate de Camelia Cavadia va avea loc la ora 13.00, la Galeria Mobius, eveniment la care vor vorbi alături de autoare și Amalia Enache - jurnalist și Virginia Costeschi - coordonator editorial al Grupului editorial Trei.

Publicitate

Romanul va fi disponibil la standul Editurii Trei din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 30 mai - 3 iunie, la Romexpo. 

Purgatoriul îngerilor aduce în prim-plan o realitate cumplită, văzută atât prin ochii inocenți ai copiilor forțați să se confrunte cu o lume abuzivă și nedreaptă, cât și prin lentila uneori atât de deformată a privitorului.

Camelia Cavadia: „Am scris această carte pentru că mă impresionează vulnerabilitatea copiilor, pentru că uit greu un chip trist, pentru că nu pot să nu mă-ntreb unde dorm, ce mănâncă, ce vieți au copiii străzii, dar mai ales care este povestea care i-a adus acolo. Am scris-o și pentru că sunt mamă. Și mi-e imposibil să gândesc ce-aș face și cum aș reuși să supraviețuiesc dacă s-ar întâmpla vreodată ceva rău copilului meu.”

Scriitorul Radu Vancu despre Purgatoriul îngerilor:

„Spunem mereu, și a devenit un clișeu, că literatura înseamnă empatie. Însă prea puțini dintre noi, scriitorii, facem din literatura noastră un document real, emoționant, mișcător al acestei empatii. Romanul Cameliei Cavadia tocmai așa ceva este: documentul emoționant al unei lumi a copiilor dispăruți. Un document al infernului și al purgatoriului pe care acești îngeri căzuți fără voia lor sunt nevoiți să-l parcurgă. Tocmai astfel de documente îți dau speranța că literatura înseamnă, totuși, mai mult decât un joc estetic. Mă bucur mult, așadar, că o astfel de carte e posibilă.”

Despre Camelia Cavadia

A lucrat în ProTV din decembrie 1995, până în mai 2014. S-a ocupat de promovarea tuturor programelor și vedetelor postului și a ocupat funcția de PR Manager ProTV.

Din 1 iulie 2014, până în iulie 2017, a deținut aceeași poziție în cadrul televiziunii Antena 1.

În mai 2015, a publicat la editura Trei primul său roman, „Vina”. Romanul „Vina a fost desemnat „Cel mai bun roman de debut” al anului 2015, la cea de-a XXIX-a ediție a Festivalului Internațional de la Chambéry, Franța. Autoarea a fost prezentă la festival, unde a participat la diverse mese rotunde și traduceri din roman.

În iunie 2016, Camelia Cavadia a publicat la aceeași editură, Trei, cel de-al doilea roman al său, „Măștile fricii”, lansat ulterior și în Anglia, la invitația Grupului de voluntari „Romanians love books”. În toamnă este anunțată apariția celui de-al treilea roman al său.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu