Skip to main content

Camelia Cavadia, fostul PR Pro TV şi Antena 1, lansează cel de-al treilea roman, Purgatoriul îngerilor

 
Camelia Cavadia, fostul PR Pro TV şi Antena 1, lansează cel de-al treilea roman, Purgatoriul îngerilor

Camelia Cavadia, om de comunicare şi scriitoare, lansează sâmbătă al treilea roman ce-i poartă semnătura: Purgatoriul îngerilor, la Editura Trei. Cavadia este cofondatoare a agenţie Fabrica de PR. Înainte, a lucrat ca PR la Antena 1 (2014-2017) şi, înainte de Intact, la Pro TV (timp de 20 de ani).

Publicitate

Lansarea cărţii semnate de Camelia Cavadia va avea loc la ora 13.00, la Galeria Mobius, eveniment la care vor vorbi alături de autoare şi Amalia Enache - jurnalist şi Virginia Costeschi - coordonator editorial al Grupului editorial Trei.

Romanul va fi disponibil la standul Editurii Trei din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care se va desfăşura în perioada 30 mai - 3 iunie, la Romexpo.

Purgatoriul îngerilor aduce în prim-plan o realitate cumplită, văzută atât prin ochii inocenţi ai copiilor forţaţi să se confrunte cu o lume abuzivă şi nedreaptă, cât şi prin lentila uneori atât de deformată a privitorului.

Camelia Cavadia: „Am scris această carte pentru că mă impresionează vulnerabilitatea copiilor, pentru că uit greu un chip trist, pentru că nu pot să nu mă-ntreb unde dorm, ce mănâncă, ce vieţi au copiii străzii, dar mai ales care este povestea care i-a adus acolo. Am scris-o şi pentru că sunt mamă. Şi mi-e imposibil să gândesc ce-aş face şi cum aş reuşi să supravieţuiesc dacă s-ar întâmpla vreodată ceva rău copilului meu.”

Scriitorul Radu Vancu despre Purgatoriul îngerilor:

„Spunem mereu, şi a devenit un clişeu, că literatura înseamnă empatie. Însă prea puţini dintre noi, scriitorii, facem din literatura noastră un document real, emoţionant, mişcător al acestei empatii. Romanul Cameliei Cavadia tocmai aşa ceva este: documentul emoţionant al unei lumi a copiilor dispăruţi. Un document al infernului şi al purgatoriului pe care aceşti îngeri căzuţi fără voia lor sunt nevoiţi să-l parcurgă. Tocmai astfel de documente îţi dau speranţa că literatura înseamnă, totuşi, mai mult decât un joc estetic. Mă bucur mult, aşadar, că o astfel de carte e posibilă.”

Despre Camelia Cavadia

A lucrat în ProTV din decembrie 1995, până în mai 2014. S-a ocupat de promovarea tuturor programelor şi vedetelor postului şi a ocupat funcţia de PR Manager ProTV.

Din 1 iulie 2014, până în iulie 2017, a deţinut aceeaşi poziţie în cadrul televiziunii Antena 1.

În mai 2015, a publicat la editura Trei primul său roman, „Vina”. Romanul „Vina a fost desemnat „Cel mai bun roman de debut” al anului 2015, la cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Chambéry, Franţa. Autoarea a fost prezentă la festival, unde a participat la diverse mese rotunde şi traduceri din roman.

În iunie 2016, Camelia Cavadia a publicat la aceeaşi editură, Trei, cel de-al doilea roman al său, „Măştile fricii”, lansat ulterior şi în Anglia, la invitaţia Grupului de voluntari „Romanians love books”. În toamnă este anunţată apariţia celui de-al treilea roman al său.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus