Skip to main content

Înregistrările cu șefa TVR Doina Gradea au ajuns subiect de știre chiar în jurnalele de la TVR

 
Înregistrările cu șefa TVR Doina Gradea au ajuns subiect de știre chiar în jurnalele de la TVR

Înregistrările cu șefa TVR, publicate de realizatorul Starea Nației, Dragoș Pătraru, au fost subiect de știre în jurnalele de la Televiziunea Publică, dar și în emisiunea Pulsul Zilei, difuzată pe TVR1. 

Publicitate

Materialul a vizat mai ales pasajele în care Doina Gradea, șefa TVR, vorbea despre jurnaliștii postului public:

„Deci, ce merită ăștia? Pumni în gură! Pumni în gură! Nu mă bag în conținutul în politica editorială! Dar ăștia merită poliție pe ei, le-am și spus: trebuia să aduc un șef din afară ca să vă taie! Că nu meritați altceva, decât să fiți tăiați!

Nu vreau să spun de buget. TVR-ul va avea cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată. Puteau să nu ne dea. Dar te trezești că un bou implică instituția. Și asta au făcut non-stop. Când a fost PNL-ul la guvernare, s-au luat de PNL. Când a fost PD-ul, s-au luat de PD. Acuma când sunt ăștia, se iau de ăștia. Au o ură, așa. Ies din niște scorburi, așa! Știi? Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie și atât.”

Materialul a apărut la Telejurnalul de pe TVR2, de la ora 19:00 și în cadrul principalului jurnal de pe TVR1, de la 20:00. Materialul a fost prezentat și în emisiunea Pulsul Zilei, de la ora 18:30, de pe TVR 1. 

Știrea a fost difuzată inclusiv cu puncte de vedere atât din partea puterii, cât și din partea opoziției. Au prezentat declarațiile purtătorului de cuvânt al PNL, Ionel Dâncu, și al senatorului PSD Lucian Romașcanu.

Lucian Romașcanu, senator PSD:

„Sigur, sunt nişte picanterii de limbaj care pot accentua câte ceva pe ici pe colo, dar nu cred că pot ţine loc de dovezi în acest moment. Nu există o dovadă de implicare în zona editorială, nu există o dovadă de gestionare nelalocul ei a fondurilor publice, deci din punctul meu de vedere, în acest moment nu avem nimic grav de comentat".

Ionel Dancu, purtător de cuvânt al PNL:

„PNL cere demisia Președintelui-Director General al televiziunii publice, Doina Gradea, și dacă până marți nu înțelege să dea curs acestei solicitări, președintele Comisiei de Cultură, Gigel Știrbu, din partea PNL din Camera Deputaților, o va convoca pe doamna director Doina Gradea la audieri în Comisia de Cultură. Ceea ce se întâmplă în televiziunea publică este de neacceptat".

În materialul actualizat de pe site-ul știri.tvr.ro este prezentată și poziția președintelui PSD Liviu Dragnea, în legătură cu acest caz:

„În primul rând nu le-am văzut, nici nu le-am auzit, nici nu le-am citit, că am fost aci. O să mă uit pe ele și sper să nu fie ceva foarte grav. Dacă e ceva foarte grav... Eu vă promit că n-are niciun fel de susținere dacă lucrurile stau așa".

Reamintim că zeci de jurnaliști de la TVR au semnat ieri o scrisoare deschisă prin care îi solicită Doinei Gradea să-și ceară scuze publice după ce șefa instituției a fost înregistrată numind o jurnalistă „cap de porc”. Ziariștii spun că sunt "îngrijorați" de declarațiile lui Eduard Dârvariu (director TVR 1) și ale Doinei Gradea (care spune despre ziariști, în înregistrări, că sunt "hateri de profesie", pentru că critică partidele aflate la guvernare). (pe larg, aici).

Realizatorul Starea Natiei a publicat un material despre situația din TVR. Sunt mai multe fragmente ale unor discuții pe care Pătraru le-a avut cu Doina Gradea și cu șeful TVR 1, Eduard Dârvariu. (pe larg, aici)

Principalele nemulțumiri ale PDG-ului TVR erau legat de raportarea “critică” a jurnaliștilor față de oamenii aflați la putere. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu