Skip to main content

Netflix ia măsuri speciale în cazul serialului 13 Reasons Why. Au creat un site şi mesaje menite să-i ajute pe cei afectaţi emoţional de producţie

 
Netflix ia măsuri speciale în cazul serialului 13 Reasons Why. Au creat un site şi mesaje menite să-i ajute pe cei afectaţi emoţional de producţie

Platforma Netflix se pregăteşte pentru lansarea celui de-al doilea sezon al serialului dramatic 13 Reasons Why (Cele treisprezece motive). Astăzi, au lansat primele imagini ale producţiei care va avea premiera pe 18 mai, dar şi un site tradus în 62 de limbi, inclusiv româna, menit să-i ajute pe cei afectaţi emoţional de scene de serial.

Publicitate

Ce va conţine site-ul:

Conţine momentan numere de contact ale unor organizaţii, precum Salvaţi Copiii sau Telefonul Copilului, la care tinerii sunt sfătuiţi să apeleze în cazul în care sunt afectaţi emoţional de secvenţe din serial.

„Vor fi adăugate noi informaţii, inclusiv un ghid de discuţii şi o nouă serie de clipuri video în care se vorbeşte despre hărţuire, agresiune şi abuzul de droguri”, spun reprezentanţii Netflix

13 Reasons Why spune, în primul sezon, povestea Hannei, o tânără adolescentă care ajunge să se sinucidă ce urmare a hărţurii sau a indifenţei colegilor din liceu. Ea lasă în urmă 13 casete, iar în fiecare detaliază motivele pentru care a ales să recurgă la gestul său tragic. Serialul prezintă destul de explicit inclusiv momentul sinuciderii.

Producţia a fost intens criticată peste Ocean, fiind considerat prea grafic şi că pune sinuciderea într-o lumina „favorabilă”.

Despre al doilea sezon al serialului:

Sezonul doi prezintă drumul complicat al personajelor spre vindecare şi recuperare. Liceul Liberty High se pregăteşte de proces, însă cineva încearcă din răsputeri să păstreze ascuns adevărul despre moartea lui Hannah. O serie de fotografii polaroid îi ajută pe Clay şi pe colegii săi să descopere un secret revoltător, dar şi o conspiraţie menită să muşamalizeze totul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • F F
    Zic ca Netflixul sa ceara acordul Vaticanului de acum Bing. :)) Nicio tema nu ar trebui sa fie interzisa. Pentru asta exista avertismente și interdicții. Nu e treaba companiilor producătoare dacă utilizatorii ignora interdicțiile. Netflix oricum face mai mult decât este cazul aici, dar nu ar trebui sa devină o obișnuință.
  • bing bing
    Netflix promoveaza comportamente daunatoare, am vazut recent filmul Truth or Dare care si acela parca impinge de la spate adolescentii catre suicid si catre altele de genul
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    @Anda. Ai dreptate. Am modificat. Iti multumim
  • Anda Anda
    Am un singur comentariu, nu as fi vrut sa mentionez asta, dar daca tot sunteti un site serios... "Graphic" tradus din engleza e "explicit", nu grafic :)
  • m25 m25
    Mult prea mult articole Netflix in comparatie cu HBO - care lanseaza seriale constant si in curand un film in premiera special doar pt HBO GO, nu ati scris nimic despre asta.
    Ar trebui sa balansati situatia, sa nu para ca favoratizati numai o anumita platforma. Sa nu zic altceva.
    Multumesc!

Trimite un comentariu

sus