Skip to main content

Netflix ia măsuri speciale în cazul serialului 13 Reasons Why. Au creat un site și mesaje menite să-i ajute pe cei afectați emoțional de producție

 
Netflix ia măsuri speciale în cazul serialului 13 Reasons Why. Au creat un site și mesaje menite să-i ajute pe cei afectați emoțional de producție

Platforma Netflix se pregătește pentru lansarea celui de-al doilea sezon al serialului dramatic 13 Reasons Why (Cele treisprezece motive). Astăzi, au lansat primele imagini ale producției care va avea premiera pe 18 mai, dar și un site tradus în 62 de limbi, inclusiv româna, menit să-i ajute pe cei afectați emoțional de scene de serial. 

Publicitate

Ce va conține site-ul

Conține momentan numere de contact ale unor organizații, precum Salvați Copiii sau Telefonul Copilului, la care tinerii sunt sfătuiți să apeleze în cazul în care sunt afectați emoțional de secvențe din serial. 

„Vor fi adăugate noi informații, inclusiv un ghid de discuții și o nouă serie de clipuri video în care se vorbește despre hărțuire, agresiune și abuzul de droguri”, spun reprezentanții Netflix

13 Reasons Why spune, în primul sezon, povestea Hannei, o tânără adolescentă care ajunge să se sinucidă ce urmare a hărțurii sau a indifenței colegilor din liceu. Ea lasă în urmă 13 casete, iar în fiecare detaliază motivele pentru care a ales să recurgă la gestul său tragic. Serialul prezintă destul de explicit inclusiv momentul sinuciderii.  

Producția a fost intens criticată peste Ocean, fiind considerat prea grafic și că pune sinuciderea într-o lumina „favorabilă”. 

Despre al doilea sezon al serialului:

Sezonul doi prezintă drumul complicat al personajelor spre vindecare și recuperare. Liceul Liberty High se pregătește de proces, însă cineva încearcă din răsputeri să păstreze ascuns adevărul despre moartea lui Hannah. O serie de fotografii polaroid îi ajută pe Clay și pe colegii săi să descopere un secret revoltător, dar și o conspirație menită să mușamalizeze totul.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Zic ca Netflixul sa ceara acordul Vaticanului de acum Bing. :)) Nicio tema nu ar trebui sa fie interzisa. Pentru asta exista avertismente și interdicții. Nu e treaba companiilor producătoare dacă utilizatorii ignora interdicțiile. Netflix oricum face mai mult decât este cazul aici, dar nu ar trebui sa devină o obișnuință.
  • Netflix promoveaza comportamente daunatoare, am vazut recent filmul Truth or Dare care si acela parca impinge de la spate adolescentii catre suicid si catre altele de genul
  • Am un singur comentariu, nu as fi vrut sa mentionez asta, dar daca tot sunteti un site serios... "Graphic" tradus din engleza e "explicit", nu grafic :)
  • Mult prea mult articole Netflix in comparatie cu HBO - care lanseaza seriale constant si in curand un film in premiera special doar pt HBO GO, nu ati scris nimic despre asta.
    Ar trebui sa balansati situatia, sa nu para ca favoratizati numai o anumita platforma. Sa nu zic altceva.
    Multumesc!

Trimite un comentariu