Skip to main content

Povestea jurnaliștilor mustrați de șefii TVR pentru întrebări incomode. Subiectul cu Firea nu a mai ajuns pe post

 
Povestea jurnaliștilor mustrați de șefii TVR pentru întrebări incomode. Subiectul cu Firea nu a mai ajuns pe post

Cătălin Tolontan a publicat un text, pe blogul Tolo.ro, care prezintă povestea jurnaliștilor care au pus întrebări „incomode” primarului general Gabriela Firea.

Potrivit lui Tolontan întrebarea despre statui pusă de Ema Schweninger a iritat-o pe Gabriela Firea îndeajuns încât știrea să nu mai intre pe post.

Publicitate

Cum s-a ajuns la acest lucru?

  • Se întâmpla în decembrie 2017. Jurnalistul Dragoș Porojnicu, acredidat de TVR la primăriile din București, lucra la un material despre statuile de milioane de lei instalate în Capitală.
  • Acesta și-a rugat colega, jurnalista Ema Schweninger, să îi ceară Gabrielei Firea un punct de vedere în legătură cu statuile.
  • Ema Schweninger a pus întrebarea. Apoi atât ea cât și jurnalistul Dragoș Porojnicu, cel care se ocupa de reportaj au fost chemați în birourile șefilor, spune Cătălin Tolontan în text.

Consecința?

  • Subiectul cu statuile nu a mai ajuns pe post:

„Nemulțumirea lor nu venea din faptul că ziaristul ratase subiectul, ci pentru că reușise subiectul. În schimb, se supărase primarul Gabriela Firea! Și de aceea știrea n-a mai intrat.”

Tolontan spune în continuare:

„Cei doi jurnaliști sunt chemați, în aceeași zi (18 decembrie 2017 - n.r.), într-o ședință cu șefi de la știri. Care, la rîndul lor, fuseseră sunați de Doina Gradea, care, la rândul ei, fusese căutată de Primărie.

Se vizionează imaginile cu întrebarea Emei Schweninger către Gabriela Firea, repetată de patru ori.

„Șefii știrilor au insistat să afle cine a avut ideea să se pună întrebarea despre statui. Dragoș și Ema le-au explicat ce s-a întâmplat și le-au arătat că subiectul cu statuile fusese aprobat de editor: Ce vreți de la noi?!”, relatează aceeași sursă din redacția Știri a TVR.”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu