Skip to main content

De Ziua Presei. Premianți: Rise Project și Dragoș Pătraru. Repetenți: Antena 3, România TV și Realitatea TV, pentru „beștelirea în absență a adversarilor"

 
De Ziua Presei. Premianți: Rise Project și Dragoș Pătraru. Repetenți: Antena 3, România TV și Realitatea TV, pentru „beștelirea în absență a adversarilor"

ActiveWatch a acordat premiile anuale FreeEx, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. Diplomele au fost decernate în cadrul unui eveniment care a avut loc la Teatrul Replika.

Dragoș Pătraru și echipa emisiunii Starea Nației au primit diploma Traseism Deontologic, în ziua în care au publicat primele dezvăluiri prin care ar vrea să aducă în atenția opiniei publice abuzurile din TVR. Explicația: “Acești pribegi ai ecranelor își tot poartă de câțiva ani emisiunea de la o televiziune la alta. Nu pentru că ar sta rău la audiență, ci pentru că găsesc prea neconfortabilă poziția de drepți cu pumnul în gură pe care vor patronii să le-o impună.”

Rise Project au luat premiul pentru "Teleromangate" - seria de investigații despre legăturile dintre Liviu Dragnea, Tel Drum și proprietăți din Brazilia.

Au fost și repetenți. Printre ei. Antena 3 și România TV: 

“Pentru întreaga activitate din ultimul an, dusă de Antena 3, Realitatea TV și România TV, întru beștelirea în absență a adversarilor imaginari și ideologici. În 2017, cele trei posturi TV au încasat cele mai multe amenzi din partea CNA pentru diferite derapaje deontologice”, motivează ActiveWatch.

Publicitate

ActiveWatch a creat două categorii distincte Repetenții libertății de exprimare și Premianții Libertății de exprimare.

Au fost premiați pe de-o parte oamenii care „și-au folosit dreptul fundamental al libertății de exprimare și au lucrat în interesul public”, iar pe de altă parte pe cei care au “dezinformat sau manipulat opinia publică”, după cum a motivat ActiveWatch titlurile.

Paginademedia.ro prezintă în continuare premiile acordate de ActiveWatch:

Premianții libertății de exprimare:

  • Premiul Traseism deontologic - Dragoș Pătraru și echipei Starea Nației.
  • Premiul Vigilență, nu obediență - Filip Toni, paznic de școală, care la începutul anului 2017, a înregistrat audio și video abuzurile fizice, verbale și psihice la care erau supuși elevii de la Școala gimnazială specială nr. 4 din București de către personalul didactic și adus la cunoștința organelor competente.
  • Premiul Teleormangate - Rise Project, pentru seria de investigații care au arătat afacerile ascunse ale celor care conduc coaliția de guvernare.

Repetenții libertății de exprimare:

  • Premiul Scuipă-mă-n ochi, te rog - posturilor Antena 3, Realitatea TV și România TV:

“Pentru întreaga activitate din ultimul an, dusă de Antena 3, Realitatea TV și România TV, întru beștelirea în absență a adversarilor imaginari și ideologici. În 2017, cele trei posturi TV au încasat cele mai multe amenzi din partea CNA pentru diferite derapaje deontologice”, motivează ActiveWatch.

  • Premiul Google este Esențial - Ana-Maria Roman, realizatoarea emisiunii Esențial de la Antena 3, “pentru merite deosebite în propagarea de știri false, fără să clipească și fără să respire”. ActiveWatch a motivat că realizatoarea emisiunii Esențial a propagat o știre în legătură cu “anarhiștii s-au infiltrat la protestele anti-guvernamentale”, într-o ediție din 5 noiembrie 2017.
  • Premiul Psihiatrie politică - Jandarmeriei și Spitalului de Psihiatrie Al. Obregia din Capitală, în legătură cu modul în care au gestionat protestul regizorului Alexandru Solomon.
  • Premiul Proteste doar cu voia lui Dumnezeu - Primăriei Capitalei.
  • Premiul Taci și câștigi - firmei Tel Drum:

"Jurnaliștii de la Rise Project au descoperit anul trecut mai multe relații între firma Tel Drum și presa locală și națională. Relațiile erau de lungă durată și erau bazate pe respect reciproc, în sensul că Tel Drum cumpăra publicitate sau servicii de consultanță, iar jurnaliștii tăceau și nu vedeau”
 

 

CITEȘTE ȘI: 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • piticul cu chelie si batista mai mare ca el, de la postul I-realitatea tv, merita un premiu special de genul "scuipa-ma-n chelie ca n-am tichie !"
  • Pe costumele de la A3 nu le intereseaza premiile astea da? Ei iau premii cand vrea muskii lor din State da? Greii cu greii copiii la masa copiilor. Dana Kera Grecu si care or mai fi se ocupa de copii iubeste ca la 20 de ani...Badea face bani din pariuri asa ca premiile astea sunt Pepsi light. Nu inteleg de ce-si mai spun A3 cand ar putea sa schimbe in CNN direct. Sau FNC - FAKE NEWS CABLE :D

Trimite un comentariu