Skip to main content

REACȚIE. G4Media după ce Dragnea a cerut anchetarea lui Dan Tăpălagă: Considerăm că amenințările domnului Liviu Dragnea reprezintă un atac grav la libertatea presei și o încercare de intimidare

 
REACȚIE. G4Media după ce Dragnea a cerut anchetarea lui Dan Tăpălagă: Considerăm că amenințările domnului Liviu Dragnea reprezintă un atac grav la libertatea presei și o încercare de intimidare
Liviu Dragnea

Publicația G4Media, fondată de Dan Tăpălagă și Cristi Pantazi, reacționează după ce Liviu Dragnea a afirmat într-un interviu pentru Romania TV că Dan Tăpălagă ar trebui anchetat după ce a dezvăluit că Guvernul a adoptat un memorandum pentru mutarea ambasadei României la Ierusalim. 

„Este prima dată după episodul Năstase-Ciuvică din ianuarie 2002 când un reprezentant de prim prim rang al puterii amenință public un ziarist și sesizează, tot public, instituțiile statului cerând să fie declanșată o anchetă”, arată redacția G4Media într-un punct de vedere publicat pe site.

Publicitate

„Considerăm că amenințările domnului Liviu Dragnea reprezintă un atac grav la libertatea presei și o încercare de intimidare a jurnaliștilor independenți”, au mai spus jurnaliștii, menționând că Liviu Dragnea a atacat una dintre regulile de bază ale meseriei de jurnalist și anume confidențialitatea absolută a surselor de informație.

„G4Media.ro exclude orice discuție pe acesta temă și condamnă orice politician care manifestă lipsă de respect față de regulile activității de jurnalist.”

În punctul de vedere al G4Media se vorbește și despre un episod din septembrie 2017, când ANAF era în control la HotNews, pe vremea când Tăpălagă era editor coordonator al publicației. 

„Controlul ANAF la HotNews.ro a fost menționat în raportul Departamentului de Stat despre drepturile omului în România pe anul 2017: ”în luna iulie, inspectorii ANAF au început să investigheze RISE Project și HotNews.ro. Controlul ANAF a venit după o serie de articole ale celor două publicații despre tranzacții controversate în România și în străinătate a căror coordonare a fost atribuită lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și lider PSD. Mai multe ONG-uri și grupuri media independente au susținut că inspecția fiscului a avut scopul de a intimida organizațiile de presă”, mai arată G4Media.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cei de la G4Media sunt naivi! Nu au priceput ca de un an si jumatate in tara asta nu mai este o democratie adevarata, ci doar se mimeaza democratia? E ca in "Ferma Animalelor", in care porcii aflati la conducere au decretat ca "toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele"... Iar cel mai egal are si combinat de porci, si mustata ;-)
  • Sunt stiri si stiri...unele pot afecta securitatea nationala ori interesele tarii...ce facem, nu exista o autocenzura, le difuzam pe toate, indiferent de consecinte ?
  • Oare cand intra Tapalaga la brutarie ? inca nu se stie ce acte a sustras deontologul tapalaga cu betiva macovei din arhiva sipa ...

Trimite un comentariu