Skip to main content

VIDEO. Deliric a mers în Romania. În Romania, o așezare din Statele Unite. Care e legătura dintre România și Romania? Telekom, "episod" nou din campania #netliberare.

 
VIDEO. Deliric a mers în Romania. În Romania, o așezare din Statele Unite. Care e legătura dintre România și Romania? Telekom, "episod" nou din campania #netliberare.

VLOG NEWS. Deliric și Romania, într-un vlog Telekom. Romania din ...Statele Unite ale Americii. Telekom a lansat un nou “episod” din campania #netliberare, sub formă de vlog. Cu hip hoper-ul Deliric în centru. Hip-hoper care a mers într-o mică așezare din Statele Unite, numită Romania.

Conceptul vlogului a plecat de la sloganul Telekom: “#netliberarea României”. Astfel, ideea lor a devenit: "Niciun român lăsat în urmă".

Publicitate

Ce a făcut mai exact Deliric?

Compania de telefonie l-a provocat pe să meargă într-un sătuc din Statele Unite numit Romania, pentru a duce mesajul campaniei și locuitorilor de acolo.

El a vorbit cu câțiva dintre oamenii pe care i-a întâlnit pe stradă. I-a întrebat dacă au idee de unde vine numele localității în care locuiesc și cum procedează cu privire la conexiunea pentru internet.

Cei mai mulți au răspuns că nu știu de unde provine denumirea satului lor, dar au menționat că s-a format în jurul unei exploatări miniere de cărbune. Unii dintre localnici au spus că și ei lucrează pentru o companie care extrage cărbune în zonă.

Legătura cu România? 

Niciuna! Satul poartă numele unui industriaș foarte bogat care a trăit la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe nume Philip Roman. De aici și Romania 

Așezarea Romania a fost ridicată în jurul anului 1885 datorită exploatării miniere din zona. În trecut, în Romania locuiau cei care munceau pentru el în mină.

Clipul este unul aniversar, menit să marcheze un an de la lansarea campaniei #netliberare, dar și un an de colaborare cu Deliric. Cântărețul de hip-hop a dat vocea primelor spoturi din campania Telekom.

Mai multe despre strategia campaniei #netliberare dintr-un interviu cu Ruxandra Rău, director brand & communication strategy, Telekom pentru Paginademedia.ro:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Intrebarea e cand ii libereaza pe tipii aia din telekom care organizeaza campanii cu acest cozonac cu sapca intoarsa si voce enervanta. Recent am primit si un spam de la ei in care imi ofera un laptop daca ma leg cu ei de cat 10 ani, se comporta de parca nici n-au auzit de GDRP cand toata lumea serioasa se agita. Vomitiv...

Trimite un comentariu