Skip to main content

ActiveWatch: Echipa Starea Nației este cenzurată de conducerea TVR

 
ActiveWatch: Echipa Starea Nației este cenzurată de conducerea TVR

ActiveWatch condamnă decizia TVR de a întrerupe colaborarea cu echipa “Starea Nației”. "Echipa Starea Nației este cenzurată de conducerea TVR", se aratâ într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro.

Publicitate

ActiveWatch:

"Din documentul publicat de PaginadeMedia.ro reiese că motivele principale de reziliere sunt legate de faptul că Dragoș Pătraru ar fi defăimat SRTV, ar fi responsabil de acte sau fapte de natură a prejudicia bunul renume al SRTV, ar fi dezvăluit informații referitoare la politicile TVR (comerciale, de programe, de management, de personal etc) și nu ar fi respectat relațiile ierarhice și de colaborare din SRTV în raporturile inter și intradepartamentale.

ActiveWatch consideră că motivele invocate de conducerea TVR (SRTV) nu se susțin. De exemplu, aprecierile considerate defăimătoare la adresa SRTV sunt, în fapt, aprecieri critice la adresa conducerii SRTV. Afirmațiile lui Dragoș Pătraru au fost făcute în interes public, ceea ce îl absolvă de încălcarea contractului, excepția de interes public fiind prevăzută de clauzele contractuale."

Reamintim că TVR a reziliat contractul cu Dragoș Pătraru printr-o notificare trimisă realizatorului Starea Nației. Potrivit notificării - publicate integral de Paginademedia.ro, aici, Pătraru a încălcat clauzele contractuale prin afirmațiile făcute la adresa TVR.

Punctul de vedere ActiveWatch, integral:

ActiveWatch condamnă decizia TVR (SRTV) de a întrerupe colaborarea cu echipa “Starea Nației”. Printr-un document adoptat de Comitetul Director pe 21 iunie și semnat de Președintele Director General, Doina Gradea, și de Departamentul Juridic, echipa “Starea Nației” a fost notificată astăzi în legătură cu rezilierea contractului încheiat cu TVR (SRTV).

Din documentul publicat de PaginadeMedia.ro  reiese că motivele principale de reziliere sunt legate de faptul că Dragoș Pătraru ar fi defăimat SRTV, ar fi responsabil de acte sau fapte de natură a prejudicia bunul renume al SRTV, ar fi dezvăluit informații referitoare la politicile TVR (comerciale, de programe, de management, de personal etc) și nu ar fi respectat relațiile ierarhice și de colaborare din SRTV în raporturile inter și intradepartamentale. Documentul citează câteva intervenții publice ale lui Dragoș Pătraru care ar dovedi încălcările menționate.

ActiveWatch consideră că motivele invocate de conducerea TVR (SRTV) nu se susțin. De exemplu, aprecierile considerate defăimătoare la adresa SRTV sunt, în fapt, aprecieri critice la adresa conducerii SRTV. Afirmațiile lui Dragoș Pătraru au fost făcute în interes public, ceea ce îl absolvă de încălcarea contractului, excepția de interes public fiind prevăzută de clauzele contractuale.

Prin denunțarea unilaterală a contractului cu echipa “Starea Nației”, conducerea SRTV blochează accesul publicului la o emisiune de critică politică extrem de populară și se face, deci, responsabilă de cenzură.

Regretăm că partidele politice continuă să numească la conducerea televiziunii publice persoane care par că ar fi mânate de orice fel de interese în afară de interesul public. Considerăm că Doina Gradea, Președintele-Director General, se face mult mai responsabilă de afectarea imaginii televiziunii publice, prin conduita sa care pune instituția într-o lumină proastă.

Cerem partidelor politice să reformeze de urgență legea care reglementează funcționarea televiziunii și a radioului public și să numească la conducerea acestor instituții numai persoane cu expertiză și conduită profesionale adecvate.

ActiveWatch

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • pt cei 3 postaci de mai jos, mai rasfirati, baieti

    sau de ce nu comentati pe forum la a3 , acolo se vor gasi destui sa va si creada
  • Uitati-va la comentariile dinaintea mea si o sa realizati de ce a rezistat atat PSD-ul. Televiziunea publica trebuie sa fie PUBLICA, nu in interesul vreunui partid. Cand nu suporti critica, iti pui dulaii angajati in TVR sa-l dea jos pe ala care indrazneste sa faca gat. Mi-e sila! Tara asta nu se va face niciodata bine, pentru ca oamenii care traiesc in ea, in mare parte, refuza sa gandeasca.
  • Reclam, in calitate de semafor public: - actiuni de intimidare (s-a intrerupt curentul aseara in tot cartierul, dar sigur a fost pentru mine); - amenintari (a batut vantul cu 30km/h era sa ma spulbere, desi eu rezist pana la 300 km/h); - cenzura (m-au trecut pe galben intermitent dupa 12 noaptea); - abuz de putere (a intrat unul ca prostul in mine pentru ca mergea in timp ce se uita in telefonul mobil). E o victima dom’ne. Sa semnam o petitie pt patraru, ca moare de foame de la toamna, nu mai face zeci de mii de euro pe luna, o sa fac doar dou-trei mii, saracu! Apropa, chiar asa e, poza e relevanta: cu stanga ne arata care clase are (4) si cu dreapta se tine ori de burta ori de turul pantalonilor. Nu e clar, l-a cenzurat tvr-ul de la brau in jos. Asa se avertizeaza corespunzator publicul lui.
  • Sa nu exageram, nu e nicio cenzura. E o piata libera, se poate exprima unde si cum doreste, daca e angajat. Asta e pe sistem Dragusanu, sa mai iasa din anonimat, mai arunca o fumigena, mai pupa un contract.
  • Foarte tare patraru: cu stanga imi arata cate clase are, iar cu dreapta isi tine turul pantalonilor. Sigur i-a cenzurat tvr poza sa nu i se vada ce tine in mana dreapta. Ce oameni rai. Asta e intr-adevar o actiune de intimidare. Sau poate isi tinea mana la burta pt ca moare de foame cu 25 000 de euro pe luna si emisiunea facuta cu resursele tvr si oamenii platiti de stat? Cat despre abuzul de putere, cand se incheie un contract si angajatorul nu ti-l mai prelungeste, nu e niciun abuz de putere.
  • Pentru Active Watch: nu mai fumati aiurea! O emisiune comerciala nu serveste niciodata interesului public. O emisiune comerciala nu are ce cauta la un post public de televiziune. Barfele pe care le prezinta patraru nu inseamna o critica politica reala. Faptul ca i s-a cerut sa nu mai denigreze televiziunea publica nu inseamna act de cenzura. I s-a cerut sa nu mai spuna minciuni in scop comercial si personal. Patraru serveste propriilor interese financiare si comercianti privati, asa ca nu aduce niciun serviciu societatii si publicului tvr.

Trimite un comentariu