Skip to main content

ActiveWatch: Echipa Starea Naţiei este cenzurată de conducerea TVR

 
ActiveWatch: Echipa Starea Naţiei este cenzurată de conducerea TVR

ActiveWatch condamnă decizia TVR de a întrerupe colaborarea cu echipa “Starea Naţiei”. "Echipa Starea Naţiei este cenzurată de conducerea TVR", se aratâ într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro.

Publicitate

ActiveWatch:

"Din documentul publicat de PaginadeMedia.ro reiese că motivele principale de reziliere sunt legate de faptul că Dragoş Pătraru ar fi defăimat SRTV, ar fi responsabil de acte sau fapte de natură a prejudicia bunul renume al SRTV, ar fi dezvăluit informaţii referitoare la politicile TVR (comerciale, de programe, de management, de personal etc) şi nu ar fi respectat relaţiile ierarhice şi de colaborare din SRTV în raporturile inter şi intradepartamentale.

ActiveWatch consideră că motivele invocate de conducerea TVR (SRTV) nu se susţin. De exemplu, aprecierile considerate defăimătoare la adresa SRTV sunt, în fapt, aprecieri critice la adresa conducerii SRTV. Afirmaţiile lui Dragoş Pătraru au fost făcute în interes public, ceea ce îl absolvă de încălcarea contractului, excepţia de interes public fiind prevăzută de clauzele contractuale."

Reamintim că TVR a reziliat contractul cu Dragoş Pătraru printr-o notificare trimisă realizatorului Starea Naţiei. Potrivit notificării - publicate integral de Paginademedia.ro, aici, Pătraru a încălcat clauzele contractuale prin afirmaţiile făcute la adresa TVR.

Punctul de vedere ActiveWatch, integral:

ActiveWatch condamnă decizia TVR (SRTV) de a întrerupe colaborarea cu echipa “Starea Naţiei”. Printr-un document adoptat de Comitetul Director pe 21 iunie şi semnat de Preşedintele Director General, Doina Gradea, şi de Departamentul Juridic, echipa “Starea Naţiei” a fost notificată astăzi în legătură cu rezilierea contractului încheiat cu TVR (SRTV).

Din documentul publicat de PaginadeMedia.ro reiese că motivele principale de reziliere sunt legate de faptul că Dragoş Pătraru ar fi defăimat SRTV, ar fi responsabil de acte sau fapte de natură a prejudicia bunul renume al SRTV, ar fi dezvăluit informaţii referitoare la politicile TVR (comerciale, de programe, de management, de personal etc) şi nu ar fi respectat relaţiile ierarhice şi de colaborare din SRTV în raporturile inter şi intradepartamentale. Documentul citează câteva intervenţii publice ale lui Dragoş Pătraru care ar dovedi încălcările menţionate.

ActiveWatch consideră că motivele invocate de conducerea TVR (SRTV) nu se susţin. De exemplu, aprecierile considerate defăimătoare la adresa SRTV sunt, în fapt, aprecieri critice la adresa conducerii SRTV. Afirmaţiile lui Dragoş Pătraru au fost făcute în interes public, ceea ce îl absolvă de încălcarea contractului, excepţia de interes public fiind prevăzută de clauzele contractuale.

Prin denunţarea unilaterală a contractului cu echipa “Starea Naţiei”, conducerea SRTV blochează accesul publicului la o emisiune de critică politică extrem de populară şi se face, deci, responsabilă de cenzură.

Regretăm că partidele politice continuă să numească la conducerea televiziunii publice persoane care par că ar fi mânate de orice fel de interese în afară de interesul public. Considerăm că Doina Gradea, Preşedintele-Director General, se face mult mai responsabilă de afectarea imaginii televiziunii publice, prin conduita sa care pune instituţia într-o lumină proastă.

Cerem partidelor politice să reformeze de urgenţă legea care reglementează funcţionarea televiziunii şi a radioului public şi să numească la conducerea acestor instituţii numai persoane cu expertiză şi conduită profesionale adecvate.

ActiveWatch

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Steven Steven
    Wow!Ce de psd-isti pe aici(A.D,R.T.,P.)!!!Mai usor baieti sau aveti norme pe zi?!
  • marcus marcus
    pt cei 3 postaci de mai jos, mai rasfirati, baieti

    sau de ce nu comentati pe forum la a3 , acolo se vor gasi destui sa va si creada
  • Dragos Dragos
    Uitati-va la comentariile dinaintea mea si o sa realizati de ce a rezistat atat PSD-ul. Televiziunea publica trebuie sa fie PUBLICA, nu in interesul vreunui partid. Cand nu suporti critica, iti pui dulaii angajati in TVR sa-l dea jos pe ala care indrazneste sa faca gat. Mi-e sila! Tara asta nu se va face niciodata bine, pentru ca oamenii care traiesc in ea, in mare parte, refuza sa gandeasca.
  • Dorin Visan Dorin Visan
    Reclam, in calitate de semafor public: - actiuni de intimidare (s-a intrerupt curentul aseara in tot cartierul, dar sigur a fost pentru mine); - amenintari (a batut vantul cu 30km/h era sa ma spulbere, desi eu rezist pana la 300 km/h); - cenzura (m-au trecut pe galben intermitent dupa 12 noaptea); - abuz de putere (a intrat unul ca prostul in mine pentru ca mergea in timp ce se uita in telefonul mobil). E o victima dom’ne. Sa semnam o petitie pt patraru, ca moare de foame de la toamna, nu mai face zeci de mii de euro pe luna, o sa fac doar dou-trei mii, saracu! Apropa, chiar asa e, poza e relevanta: cu stanga ne arata care clase are (4) si cu dreapta se tine ori de burta ori de turul pantalonilor. Nu e clar, l-a cenzurat tvr-ul de la brau in jos. Asa se avertizeaza corespunzator publicul lui.
  • Pop Pop
    Sa nu exageram, nu e nicio cenzura. E o piata libera, se poate exprima unde si cum doreste, daca e angajat. Asta e pe sistem Dragusanu, sa mai iasa din anonimat, mai arunca o fumigena, mai pupa un contract.
  • Radu Tudor Radu Tudor
    Foarte tare patraru: cu stanga imi arata cate clase are, iar cu dreapta isi tine turul pantalonilor. Sigur i-a cenzurat tvr poza sa nu i se vada ce tine in mana dreapta. Ce oameni rai. Asta e intr-adevar o actiune de intimidare. Sau poate isi tinea mana la burta pt ca moare de foame cu 25 000 de euro pe luna si emisiunea facuta cu resursele tvr si oamenii platiti de stat? Cat despre abuzul de putere, cand se incheie un contract si angajatorul nu ti-l mai prelungeste, nu e niciun abuz de putere.
  • Alexandru Delavrancea Alexandru Delavrancea
    Pentru Active Watch: nu mai fumati aiurea! O emisiune comerciala nu serveste niciodata interesului public. O emisiune comerciala nu are ce cauta la un post public de televiziune. Barfele pe care le prezinta patraru nu inseamna o critica politica reala. Faptul ca i s-a cerut sa nu mai denigreze televiziunea publica nu inseamna act de cenzura. I s-a cerut sa nu mai spuna minciuni in scop comercial si personal. Patraru serveste propriilor interese financiare si comercianti privati, asa ca nu aduce niciun serviciu societatii si publicului tvr.

Trimite un comentariu

sus