Skip to main content

Tolontan, chemat în instanță pentru seria de investigații "Dosarul Shanghai". Chinezul Wang Yan cere despăgubiri de cinci milioane de euro

 
Tolontan, chemat în instanță pentru seria de investigații "Dosarul Shanghai". Chinezul Wang Yan cere despăgubiri de cinci milioane de euro
Sursă foto | Tolo.ro

Cătălin Tolontan, redactorul șef al Gazetei Sporturilor, a fost în dat judecată pentru dezvăluirile făcute la începutul acestui an în seria de investigații "Dosarul Shanghai", informează un text publicat în această dimineață pe site-ul Tolo.ro

Investigațiile au dezvăluit printre altele dedesubturile rețelei de mafioți chinezi și ofițeri români care se ocupau cu trafic de minore.

Jurnalistului i se cer desbăgubiri în valoare de cinci milioane de euro. 

Publicitate

Potrivit site-ului Judecătoriei Sectorului 1, Tolontan a fost citat la tribunal de către unul dintre personajele principale ale anchetelor, chinezul Wang Yan, acuzat de spionaj și considerat ”pericol pentru siguranța națională”, care ar fi semnat ulterior un contract cu firma Cuprumin, pentru întreaga producție de cupru a României

Din același document de pe site-ul Judecătoriei Sectorului 1, Wang Yan cere desbăgubiri de cinci milioane de euro pentru "încălcare dreptului la onoare și imagine"

Cetățeanul chinez, Wang Yan, nu este singurul care a intentat proces împotriva jurnalistului. Un alt personaj implicat în afacerile ilegale ale chinezilor în România, George Cioclea l-a dat, de asemenea, în judecată pe Tolontan.

Investigațiile jurnaliștiilor GSP, au dezvăluit că George Cioclea, comisar șef la Garda Financiară Ilfov la acea vreme, a fost "recunoscut de fetele sechestrate de banda de chinezi că frecventa salonul de masaj, de fapt un bordel, după cum au dovedit anchetatorii în fața a trei instanțe consecutive!"

În prezent, George Cioclea este director economic la Primăria Sectorului 4 și răspude de un buget de 140 de milioane de euro anual. 

Acesta a intentat acțiunea la Judecătoria Sectorului 2 și reclamă aceleași lucruri ca și Wang Yan:

"Încălcarea drepturilor nepatrimoniale constând în onoare, demnitate, reputație, imagine și viață privată, prin afirmațiile defăimătoare și mincinoase comise de jurnalistul Cătălin Tolontan."

De asemenea, textul publicat pe Tolo.ro informează și despre faptul că directorii firmei Cuprumin au acționat în judecată ziarul Opinia Transilvană. 

Ziarul local a scris, de asemenea, despre felul în care Wang Yan ar fi semnat contractul cu Cuprumin. 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu