Skip to main content

EXCLUSIV. Cine este compania bulgară împreună cu care Ringier discută preluarea GSP? Au cel mai mare site de sport din Bulgaria

 
EXCLUSIV. Cine este compania bulgară împreună cu care Ringier discută preluarea GSP? Au cel mai mare site de sport din Bulgaria

EXCLUSIV. Vânzarea Gazetei Sporturilor către Ringier este încă în derulare. La începutul lunii, notam că tranzacţia avansează (se face loc deja, la Ringier, pentru echipa GSP) şi că în dicuţii a intrat şi un al treilea jucător alături de Ringier: o companie din Bulgaria.

Publicitate

Astăzi, Paginademedia.ro vă prezintă cine este partenerul bulgar împreună cu care Ringier discută preluarea ziarului sportiv de la Intact.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Ringier ar urma să preia Gazeta sporturilor într-un parteneriat cu Sportal Media Group, care are în portofoliu, printre altele, cel mai mare site de sport din Bulgaria - Sportal.bg dar şi AllGoals,com, aplicaţie mobile de Livescores. Conform aceloraşi surse, Ringier ar fi majoritar în acest parteneriat.

Spotal Media Group este deţinută de Stilian Shishkov - cel care reprezintă Sportal în discuţiile pentru preluarea GSP - fondator al mai multor proiecte online din Bulgaria, membru al Media Comittee la UEFA. A jucat fotbal - dar la nivel universitar - în timpul studiilor din Statele Unite.

Cine este Sportal Media Group?

Sportal Media Group are în portofoliu mai multe site-uri. Printre acestea, Sportal.bg.

Sportal.bg este cea mai mare agenţie de ştiri de sport din Bulgaria, cu peste 10.000.000 de afişări pe lună, conform site-ului sportal.bg. Sportal.bg are şi o zonă de conţinut video online pentru competiţii sportive şi analiză.

Conform aceluiaşi site, sportal deţine domenii si in tari precum Islanda, Mexic, Liechtenstein, Slovacia, Ucraina, Serbia, Rusia etc.

În acleaşi grup sunt incluse allgoals.com, aplicaţie de Livescore şi FootballScout.com - reţea pentru jucători, agenţi, scouteri şi echipe.

Ce site-uri mai are grupul?

- Novini.bg, Woman.bg, Profit.bg, Hotnews.bg, Men.bg, Recepti.bg, Farma.bg, Formula1.bg, Topcars.bg, Chastite.BG, Insurance.bg, Dete.bg, Shopping.bg, Data.bg, Timeart.bg, GSM.bg, Vbox.bg Winner.bg Top.bg Vivasport.bg Golf.bg Sport.bg Fame.bg Svejo.net Bulevard.bg Termo.bg Kulinaria.bg Tuk.bg Digi.bg kredit.bg

Cine e fondatorul Sportal.bg?

Site-ul a fost înfiinţat de Stilian Shishkov. El este, de fapt, cel care reprezintă Sportal în discuţiile pentru preluarea GSP. A fondat în Bulgaria, mai multe proiecte online, printre care farmacia Farma.bg.

În 2015 a achiziţionat aplicaţia Livescore pentru rezultatele şi statisticile competiţiilor sportive.

A studiat în Statele Unite ale Americii, unde a şi jucat fotbal, la nivel universitar.

Stilian Shishkov este membru al Media Comittee UEFA din 2015 (sediul la Nyon, în Elveţia), cu atribuţii în zona relaţiilor forului cu instituţiile de media.

Carte de vizită Stilian Shishkov (via LinkedIn):

  • CEO Sportal Media Group - ianuarie 2009-prezent
  • Membru al Media Committee - UEFA (iulie 2015-prezent)
  • CEO All Goals Jsc (dezvoltarea de aplicaţii mobile din domeniul sportiv) - ianuarie 2015. A dezvoltat şi operează, printre altele, aplicaţia de Livescore All Goals (peste opt milioane de descărcări)
  • Co-Founder Fotballscout.com - din 2012
  • CEO Sportal.bg - din martie 2008
  • Co-Founder Farma.bg - din septembrie 2014
  • CEO MSK Group (ian. 2008-dec 2007)
  • Executive Director - Atlanta Silverbacks

Citeşte şi:

EXCLUSIV. Tranzacţia GSP - Ringier avansează. Se face deja loc pentru redacţia Gazetei. Un al treilea actor implicat?

Camelia Voiculescu, discuţii cu Ringier pentru vânzarea GSP. Auditul a început


Cum au picat discuţiile Ringier - GSP acum cinci ani. Întâlnirea aprinsă dintre Tolontan şi Voiculescu


Ce ar cumpăra Ringier? Gazeta Sporturilor, în cifre: de afaceri, vânzări, audienţe şi trafic


Istoria primei negocieri Ringier - GSP:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus