Skip to main content

EXCLUSIV. Tranzacția GSP - Ringier avansează. Se face deja loc pentru redacția Gazetei. Un al treilea actor implicat?

 
EXCLUSIV. Tranzacția GSP - Ringier avansează. Se face deja loc pentru redacția Gazetei. Un al treilea actor implicat?

EXCLUSIV. Tranzacția pentru preluarea ziarului Gazeta Sporturilor de către Ringier avansează. Totodată, potrivit unor surse din piață, este posibilă intrarea unui al treilea actor în tranzacție, alături de Ringier.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, auditul companiei Convergent Media - care editează Gazeta, s-a încheiat.

Totodată, în sediul în care funcționează publicațiile Ringier se face loc, deja, pentru spațiul în care ar urma să se mute echipa ziarului sportiv condus de Cătălin Tolontan. De altfel, redactorul-șef al Gazetei a fost de mai multe ori în sediul Ringier.

Publicitate

În tranzacția Ringier - Intact, ar urma să intre și un al treilea actor. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Ringier ar urma să preia Gazeta sporturilor în parteneriat cu un investitor. Conform acelorași surse, ar fi vorba de o companie din Bulgaria.

Mihnea Vasiliu, managing director Ringier România, nu a comentat informațiile Paginademedia.ro.

"În această fază nu pot face niciun comentariu", a punctat Mihnea Vasiliu.

Ringier a mai negociat preluarea Gazetei Sporturilor cu Intact, în urmă cu câțiva ani. La vremea respectivă, nu s-a ajuns în stadiul avansat în care se află acum discuțiile (respectiv aranjarea viitorului spațiu).

Chiar dacă tranzacția nu s-a parafat încă, stadiul procesului este mai evoluat decât la prima încercare de cumpărare a ziarului, din urmă cu cinci ani.

Pe final de 2013, Intact a fost la un pas să vândă GSP. Discuțiile s-au blocat după ce grupul elvețian începuse deja procedura de auditare. Unul dintre motive: în timp ce Ringier și GSP discutau, Mediafax Group a închis ediția tipărită a Pro Sport, principalul concurent. Intact crește prețul pentru Gazeta sporturilor. Negocierile s-au oprit. Citește povestea, AICI.

Reamintim că reprezentanți ai Ringier sunt în discuții cu grupul Intact, deținut de familia Voiculescu, pentru o posibilă preluare a Gazetei Sporturilor.

Discuțiile au început în luna aprilie, când la București a venit, pentru o întâlnire cu Camelia Voiculescu, unul dintre cei care conduc compania Ringier: Robin Lingg (38 de ani), nepotul lui Michael Ringier, membru în boardul Ringier din Elveția.

Citește și: 

Camelia Voiculescu, discuții cu Ringier pentru vânzarea GSP. Auditul a început


Cum au picat discuțiile Ringier - GSP acum cinci ani. Întâlnirea aprinsă dintre Tolontan și Voiculescu


Ce ar cumpăra Ringier? Gazeta Sporturilor, în cifre: de afaceri, vânzări, audiențe și trafic


Istoria primei negocieri Ringier - GSP:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu