Skip to main content

EXCLUSIV. Tranzacţia GSP - Ringier avansează. Se face deja loc pentru redacţia Gazetei. Un al treilea actor implicat?

 
EXCLUSIV. Tranzacţia GSP - Ringier avansează. Se face deja loc pentru redacţia Gazetei. Un al treilea actor implicat?

EXCLUSIV. Tranzacţia pentru preluarea ziarului Gazeta Sporturilor de către Ringier avansează. Totodată, potrivit unor surse din piaţă, este posibilă intrarea unui al treilea actor în tranzacţie, alături de Ringier.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, auditul companiei Convergent Media - care editează Gazeta, s-a încheiat.

Totodată, în sediul în care funcţionează publicaţiile Ringier se face loc, deja, pentru spaţiul în care ar urma să se mute echipa ziarului sportiv condus de Cătălin Tolontan. De altfel, redactorul-şef al Gazetei a fost de mai multe ori în sediul Ringier.

În tranzacţia Ringier - Intact, ar urma să intre şi un al treilea actor. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Ringier ar urma să preia Gazeta sporturilor în parteneriat cu un investitor. Conform aceloraşi surse, ar fi vorba de o companie din Bulgaria.

Mihnea Vasiliu, managing director Ringier România, nu a comentat informaţiile Paginademedia.ro.

"În această fază nu pot face niciun comentariu", a punctat Mihnea Vasiliu.

Ringier a mai negociat preluarea Gazetei Sporturilor cu Intact, în urmă cu câţiva ani. La vremea respectivă, nu s-a ajuns în stadiul avansat în care se află acum discuţiile (respectiv aranjarea viitorului spaţiu).

Chiar dacă tranzacţia nu s-a parafat încă, stadiul procesului este mai evoluat decât la prima încercare de cumpărare a ziarului, din urmă cu cinci ani.

Pe final de 2013, Intact a fost la un pas să vândă GSP. Discuţiile s-au blocat după ce grupul elveţian începuse deja procedura de auditare. Unul dintre motive: în timp ce Ringier şi GSP discutau, Mediafax Group a închis ediţia tipărită a Pro Sport, principalul concurent. Intact creşte preţul pentru Gazeta sporturilor. Negocierile s-au oprit. Citeşte povestea, AICI.

Reamintim că reprezentanţi ai Ringier sunt în discuţii cu grupul Intact, deţinut de familia Voiculescu, pentru o posibilă preluare a Gazetei Sporturilor.

Discuţiile au început în luna aprilie, când la Bucureşti a venit, pentru o întâlnire cu Camelia Voiculescu, unul dintre cei care conduc compania Ringier: Robin Lingg (38 de ani), nepotul lui Michael Ringier, membru în boardul Ringier din Elveţia.

Citeşte şi:

Camelia Voiculescu, discuţii cu Ringier pentru vânzarea GSP. Auditul a început


Cum au picat discuţiile Ringier - GSP acum cinci ani. Întâlnirea aprinsă dintre Tolontan şi Voiculescu


Ce ar cumpăra Ringier? Gazeta Sporturilor, în cifre: de afaceri, vânzări, audienţe şi trafic


Istoria primei negocieri Ringier - GSP:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ulena Edrea Ulena Edrea
    Niste ziare in cadere libera isi unesc neputintele.

Trimite un comentariu

sus