Skip to main content

TVR lansează înscrierile pentru Cerbul de Aur 2018

 
TVR lansează înscrierile pentru Cerbul de Aur 2018

TVR, organziatorul Fetsivalului Cerbul de Aur, a lansat înscrierile pentru Concursul internaţional de interpretare.

Publicitate

Artiştii care doresc să participe la concurs se pot înscrie până în data de 11 iulie a.c., pe site-ul oficial al evenimentului, cerbuldeaur.ro, unde este publicat şi Regulamentul Festivalului Concurs.

La finalul perioadei de înscrieri, juriul selecţiei va decide artiştii care vor intra în competiţie. În acest an, pe scena din Piaţa Sfatului vor urca şi se vor duela muzical pentru Marele Trofeu cel mult 15 concurenţi, spun reprezentanţii postului public. „Dar premiile vor fi mai multe!”, au mai adăugat aceştia.

La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu premii, a căror valoare totală este de 65.000 de euro. Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25.000 de euro, la această ediţie aniversară, concurenţii pot câştiga alte opt premii:

  • Premiul I
  • Premiul al II-lea
  • Premiul al III-lea
  • Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti;
  • Premiul Braşovului;
  • Premiul Publicului
  • Premiul Presei Festivalului
  • Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune

Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.


Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.
De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    @Principele Radu
    Chiar dacă multe nu merg bine la TVR, acest festival poate fi unul din lucrurile care va salva audiența postului, dacă se va perfecționa formatul concursului.
    Pe vremuri Titus Munteanu inventa Școala Vedetelor, iar câteva ediții ale festivalului de la Mamaia au beneficiat din plin de prezența vedetelor crescute în curtea TVR.
    Și acum s-ar putea repeta figura. De ce să nu fie reprezentată la Eurovision România de un interpret promovat de studiourile TVR?
  • Livia Pilă Livia Pilă
    @Johnny Bravo. Emil Hossu Longin are legătura cu postarea lui Radu. Iar tu ar trebui să afli ca cei despre care spui ca ii ascultai la Curierul melodiilor au fost la Cerbul de Aur in intervalul 1968-1972. Erau pe val sau pe aproape. Acum nu stim nici un nume de mare vedeta in recital. Cred că ni-l cadoriseste Iuliana pe Adrian Enache. Eu de abia astept sa o vad in rochie de seara pe Doina Gradea. Tonaj greu!
  • johhny bravo johhny bravo
    @Maria Marinescu, ce treaba are Emil Hossu Longin cu stirea asta?
    Pe mine ma socheaza insa cu cine se lauda acest "prestigios festival" - Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Gilbert Becaud, frateee, astia au expirat de 40 ani, erau in Curierul Melodiilor la radio cand eram eu mic. Nu mai zic ca unii sunt de doua ori pe lista, sa para mai multi... penibil.
  • dial dial
    Cerbul de aur, acel festival in care ne dam premii singuri.
  • Madalina Madalina
    Dar ce se întâmplă cu las fierbinți sezonul 14
  • Principele Radu Principele Radu
    Stimați naivi,

    Sloganul Romania 100 nu e decât un pretext pentru aruncat banul public în buzunarele unor privați, mereu aceiași, întru îmbogățirea lor. Pentru asta trebuie idei, iar una din ele este resuscitarea Cerbului de Aur. E evident că va fi un eșec, întrucât programarea e din start defectuoasă iar organizarea cade în sarcina acelorași personaje deja experimentate în făcături. În plus, să arunci cu milioane de euro pe chestiuni incerte, fără valoare adăugată, în timp ce TVR e o ruină, e exact realitatea din România - cu străzi aglomerate de gropi, dar cu trotuare pline cu panseluțe.
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    În plin comunism, în 1968, cineva a vrut să înființeze un festival muzical cu participare internațională în România, festivalul trebuia:
    - să fie desfășurat într-o altă perioadă a anului decât festivalul de la Mamaia (acesta fusese înființat cu vreo 5 ani mai înainte și avea rolul de a promova muzica românească) - de aceea prima lui ediție s-a desfășurat la începutul lui martie,
    - să stimuleze și să recompenseze creația muzicală,
    - să atragă participanți din întreaga lume și să aducă în România vedete internaționale în recital.
    - în ultimele ediții Marioara Murărescu a organizat și recitale ale interpreților de muzică populară, însă un concurs folcloric nu cred că este de dorit pentru că există alte festivaluri cu această tematică ce ar putea fi susținute de TVR și studiourile sale teritoriale.

    Nu știu câte din atributele acestea le mai are actualul concurs, dar le va putea recâștiga dacă Cerbul de Aur va fi contopit cu Selecția Națională pentru concursul muzical Eurovision, chit că locul de desfășurare nu va mai fi Piața Sfatului.
    Cred că Brașov merită o sală de concerte modernă și încăpătoare, o sală ce ar putea găzdui chiar și o finală a concursului muzical european.
  • Maria Marinescu Maria Marinescu
    Bine. Emilut Hossu Longin e un deliciu. Mami era nimic.
  • Maria Marinescu Maria Marinescu
    Bine. Emilut Hossu Longin e un deliciu. Mami era nimic.
  • Radu Radu
    Cine inmaneaza premiul Gabi Firea? Apropo conducerea TVR aude comentariile incompetentilor trimisi in Rusia, intreb pentru un prieten? Mai degraba ar lasa si fluxul audio de la televiziunea iraniana, sigur au comentatori mai profesionisti
  • Livia Pila Livia Pila
    Iar va fi regizor artistic din înaltul ordin al Gabrielei Firea nepricepuțul Năstase? Iar ii dam niște bani lui Catoiu? Iar Marciuc? Ajunge! Va saluta din Albania Irina Radu.

Trimite un comentariu

sus