Skip to main content

Guerrilla a vrut să se audă și la Cluj, printr-un post local. CNA a respins. Care au fost motivele

 
Guerrilla a vrut să se audă și la Cluj, printr-un post local. CNA a respins. Care au fost motivele
Sursa foto: Radio Guerrilla

Consiliul Național al Audiovizualului a respins, la limită, solicitarea Napoca FM, din Cluj, de a preluat emisia Radio Guerrilla în proporție de aproape 96%. 

CNA a discutat în ședința de astăzi o soliictare din partea Napoca FM, operat de Selmaco International, de a modifica structura postului radio, astfel încât aproape 96% din emisie să fie asigurată de la București, de Radio Guerrilla.

Publicitate

„Informațiile vor ajunge oricum la urechile Clujenilor. Noi cam pe această nișă ne-am dori să mergem. Nu vrem să evităm programul local. Știm că este important și vrem să o facem în continuare. Până la urmă nu e important microfonul de la care se dă această informație, părerea mea.
Clujenii ascultă Radui Guerrilla în mediul online, pe aplicație și pe site, într-un număr foarte mare. Cu acordul dumneavoastră, am vrea să aibă posibilitatea să ascult și în eter. Repet, ei oricum ascultă. Informațiile locale vor fi acoperite în contiuare. Foarte multe nu se schimbă”, a argumentat reprezentantul Napoca Fm, prezent în fața membrilor CNA, în ședința publică de astăzi. 

Pe de altă parte, Radu Herjeu, membru CNA, a criticat solicitarea Napoca FM, spunând că, în felul acesta, Clujul își pierde un post local. 

„Mi se pare jignitor să sacrificați un radio local, Napoca FM, pentru binele unei rețele. În acest moment, Clujul rămâne fără radio local, în schimb, cu 22 de rețele. Eu, unul, cred că Clujul are nevoie de un radio local și nu am să votez așa ceva.”

„Ați încercat să ne convingeți ce minunat ar fi pentru clujeni să asculte Radio Guerrilla, ceea ce mie mi se pare jignitor pentru foștii dumneavoastră ascultători. Veniți să ne spuneți că dumneavoastră ați existat degeaba și că de fapt clujenii mureau de Guerrilla”, a mai adăugat Herjeu. 

În final, cinci dintre membrii prezenți au votat „pentru”, în timp ce trei au fost „împotrivă”. Pentru ca o decizie să fie aprobată ar fi fost de cel puțin șase voturi. Au votat pentru: Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea, Dorina Rusu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos. Împotrivă au fost Florin Gabrea, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu.

Deţinătoarea licenţei Napoca FM este societatea SELMACO INTERNATIONAL SRL, ai cărei asociaţi sunt: Cotoc Decebal Victor – asociat principal – 70%, Vancea Mirela – 25% şi Kali Codruţa – 5%.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • @Gabriel Cristea: Radio Guerrilla este goarna psd-ului, ce ridica in slavi "marile realizari ale partidului"! Iar Mihai Dobrovolschi a ajuns mai rau ca Mircea Badea sau Mihai Gadea. Nu avem nevoie de asa specimene. BRAVO Radu Herjeu ca stopeaza psd-ul din a ajunge in Cluj!
 • @Nicu necolae, I stand corrected, Dar tot retele nationale sunt.
  "Domnul" herjeu, a postat acum doua zile pe pagina personala un mesaj prin care "explica" de ce nu a fost de acord cu transformarea acelui post de radio clujean intr-o frecventa guerrilla. Ii acuza pe cei de la radioul clujean ca for sa ii prosteasca pe fata pe membrii CNA.
  I-am dat un raspuns mai aspru, dar civilizat si bazat pe argumente, de ce at trebui sa existe guerrilla in cluj...azi surpriza...pagina personala a lui radu Herjeu este inchisa... unde am mai auzit noi aceasta tactica?
 • Lucrurile sunt simple: guerrilla e in general anti psd. Radu Herjeu, o *** propusa de psd pt cna voteaza constant anti guerrilla.
  Ce ma deranjeaza la *** asta e ca nu isi asuma votul sau. Se ascunde mereu in spatele politicii "votez numai radiouri locale" atunci cand vine vorba de Guerrilla. Dar cand e vorba de alte radiouri, gen trinitas, Europa fm, voteaza contant cu nationalele.
 • Uite că bunule mă învinge, ce să asculți pe guerilla, cum Dobrogea ridica în slăvi politicile partidului de la putere? Și azi ei vb de nu știu ce lege off shore. Mai bine fara, am inceput sa ascult tananana par ok, cu toate că aș vrea mai multa animație in timpul zilei
 • Daca nici clujul nu e capabil sa faca un post de radio profesionist si se inchina tot la mitici...

Trimite un comentariu