Skip to main content

Proiectul Jurnalisport, lansat de GSP cu o finanțare Google, s-a închis

 
Proiectul Jurnalisport, lansat de GSP cu o finanțare Google, s-a închis

Proiectul Jurnalisport, lansat de Gazeta Sporturilor în 2016 cu o finanțare de 50.000 de euro de la Google, a fost închis la aproape doi ani de la înființare.

Jurnalisport este o platformă în care cititorii Gazetei puteau deveni la rândul lor jurnaliști și puteau contribui cu articole din zona sportului. În funcție de numărul de articole publicate, cititorii primeau și premii în bani, ce variau între 300 și 600 de lei. 

Publicitate

Anunțul despre închiderea proiectului a fost făcut de Gazeta Sporturilor, pe site:

„Proiectul Jurnalisport, inițiat de GSP.ro în 2016, finanțat de Google până în luna mai 2017 și continuat apoi din resurse proprii de Gazetă, se oprește la 1 iulie 2018.”, spune mesajul echipei GSP. 

Contactat de Paginademedia.ro, Cătălin Țepelin, șeful digitalului GSP și coordonatorul proiectului, a declarat:

„Am avut o experiență excelentă cu userii, analizăm plusurile adunate de-a lungul acestui proiect și vom continua să căutăm soluții pentru a-i implica pe cititori în crearea de conținut."

Gazeta a venit și cu cifrele proiectului, în cei doi ani de funcționare: 

  • Useri înscriși: 792
  • Useri care au avut minimum un articol publicat: 104 (adică 13% din userii înscriși au avut minimum o știre publicată)
  • Topicuri deschise: 4.305
  • Total articole scrise de useri: 7.083
  • Total articole publicate: 3.143 (44% din articolele scrise au și fost publicate)
  • Total premii pentru useri: 30.000 lei

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Proiectul Jurnalisport, inițiat de GSP.ro în 2016, finanțat de Google până în luna mai 2017 și continuat apoi din resurse proprii de Gazetă, se oprește la 1 iulie 2018
  • Băieți deșepți cei de la GSP...in loc sa angajeze reporteri / redactori pe care sa ii plateasca din banii lor pentru articolele, dadeau teme de articole si lumea / cititorii scria(u) articole. La final destul de putini primeau bani. Ar fi fost frumos ca, la finalul proiectului, cei de la GSP sa ii angajeze pe cei mai productivi cititori. Sau, macar, sa le ofere varianta unor colaborări plătite, pentru doritori.

Trimite un comentariu