Skip to main content

Proiectul Jurnalisport, lansat de GSP cu o finanţare Google, s-a închis

 
Proiectul Jurnalisport, lansat de GSP cu o finanţare Google, s-a închis

Proiectul Jurnalisport, lansat de Gazeta Sporturilor în 2016 cu o finanţare de 50.000 de euro de la Google, a fost închis la aproape doi ani de la înfiinţare.

Publicitate

Jurnalisport este o platformă în care cititorii Gazetei puteau deveni la rândul lor jurnalişti şi puteau contribui cu articole din zona sportului. În funcţie de numărul de articole publicate, cititorii primeau şi premii în bani, ce variau între 300 şi 600 de lei.

Anunţul despre închiderea proiectului a fost făcut de Gazeta Sporturilor, pe site:

„Proiectul Jurnalisport, iniţiat de GSP.ro în 2016, finanţat de Google până în luna mai 2017 şi continuat apoi din resurse proprii de Gazetă, se opreşte la 1 iulie 2018.”, spune mesajul echipei GSP.

Contactat de Paginademedia.ro, Cătălin Ţepelin, şeful digitalului GSP şi coordonatorul proiectului, a declarat:

„Am avut o experienţă excelentă cu userii, analizăm plusurile adunate de-a lungul acestui proiect şi vom continua să căutăm soluţii pentru a-i implica pe cititori în crearea de conţinut."

Gazeta a venit şi cu cifrele proiectului, în cei doi ani de funcţionare:

  • Useri înscrişi: 792
  • Useri care au avut minimum un articol publicat: 104 (adică 13% din userii înscrişi au avut minimum o ştire publicată)
  • Topicuri deschise: 4.305
  • Total articole scrise de useri: 7.083
  • Total articole publicate: 3.143 (44% din articolele scrise au şi fost publicate)
  • Total premii pentru useri: 30.000 lei

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Proiectul Jurnalisport, inițiat de GSP.ro în 2016, finanțat de Google până în luna mai 2017 și continuat apoi din resurse proprii de Gazetă, se oprește la 1 iulie 2018
  • Băieți deșepți cei de la GSP...in loc sa angajeze reporteri / redactori pe care sa ii plateasca din banii lor pentru articolele, dadeau teme de articole si lumea / cititorii scria(u) articole. La final destul de putini primeau bani. Ar fi fost frumos ca, la finalul proiectului, cei de la GSP sa ii angajeze pe cei mai productivi cititori. Sau, macar, sa le ofere varianta unor colaborări plătite, pentru doritori.

Trimite un comentariu

sus