Skip to main content

SHARED NEWS. Recorder a dat viralul zilei pe Facebook. Un documentar despre: „Viaţa secretă a ţărăncilor noastre"

 
Foto | Recorder
Foto | Recorder

SHARED NEWS. Recorder a dat cea mai virală postare din social media, ieri. Publicaţia a realizat un documentar video despre femeile din mediul rural care nu au acces la consult medical pe parcursul unei sarcini.

Publicitate

Materialul a adunat aproximativ 10.000 de distribuiri şi aprecieri pe Facebook.

Jurnalinaliştii au vizitat mai multe comunităţi din diverse judeţe ale României, printre care Vaslui, Vâlcea şi Dolj, unde au documentat o parte din acţiunile ONG-ului World Vision România.

Organizaţia efectuează sesiuni de informare cu privire la viaţa sexuală, sarcină şi sănătate pentru mamele sau viitoarele mame din respectivele comunităţi.

"În sate risipite şi izolate, unde se poate ajunge doar pe jos, am găsit mame care născuseră câte şase copii fără nicio supraveghere, acasă, în timp ce restul membrilor familiei dormeau. Am vorbit şi cu cele care nu ştiu ce este un control ginecologic, deşi au deja copii majori.

Ce înseamnă să fii femeie tânără şi să locuieşti într-un sat din România, la zeci de kilometri de cel mai apropiat spital, să creşti într-un mediu în care vizita la medic e văzută ca un lux, să nu-ţi cunoşti corpul şi să rămâi însărcinată.

Să ajungi pentru prima data în faţa unui ginecolog, cu teamă şi ruşine, şi să pleci de acolo umilită după un consult şi mai multe cuvinte arogante."

Următoarea postare populară vine de pe Republica. O opinie semnată de Alex Livadaru, fost producător Pro TV. Subiectul?

"Porcii cu aripi: incredibila Românie pe care Darius Vâlcov, creierul Guvernului PSD, ne-a adus-o aseară pe un platou de televiziune"

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. recorder.ro, “DOCUMENTAR RECORDER. Viaţa secretă a ţărăncilor noastre”, de Alina Păduraru

- 10.436 likes & shares;

2. republica.ro, “Porcii cu aripi: incredibila Românie pe care Darius Vâlcov, creierul Guvernului PSD, ne-a adus-o aseară pe un platou de televiziune”, de Alex Livadaru

- 4.741 likes & shares;

3. hotnews.ro, “Actorii ies în stradă: Oana Pellea, Marius Manole şi Florin Călinescu strâng semnături în campania ”Fără Penali”

- 3.607 likes & shares;

4. digi24.ro, “Vâlcov: Economia României a crescut cu 24%. Anul acesta vom depăşi Cehia şi Portugalia”

- 2.460 likes & shares;

5. hotnews.ro, “Noi gafe ale Vioricăi Dăncilă: Dorim să ne anexăm pe prevenţie”

- 1.414 likes & shares.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Laura Laura
    Eu cunosc o familie din Bucuresti care, atunci cand femeia a spus ca trebuie sa mearga la spital, ca naste, barbatii au deschis sticlele de vin si au inceput sa sarbatoreasca, in loc sa sune la 112. Si este o familie normala, nu par ultimii primitivi.

Trimite un comentariu

sus