Skip to main content

100 de ani în 100 de zile - Campanie de Centenar semnată de echipa România, te iubesc

 
100 de ani în 100 de zile - Campanie de Centenar semnată de echipa România, te iubesc

Pro TV celebrează 100 de ani de România printr-o campanie editorială - 100 de ani în 100 de zile - semnată de echipa România, te iubesc. Postul de televiziune a lansat o serie de mini-documentare, difuzate zilnic, în cadrul Știrilor Pro TV, de la ora 19:00.

Proiectul a fost lansat joi, 23 august și va rula pentru 100 de zile, până în preajma Centenarului Marii Uniri.

Potrivit reprezentanților postului, materiale sunt realizate cu ajutorul Arhivelor Naționale ale României, sub semnătura jurnaliștilor Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Rareș Nastase și Paul Angelescu. 

Publicitate

Potrivit aceleiași surse, conținutul documentarelor vizează activitatea oamenilor importanți care au construit România modernă și evenimentele care au marcat cursul istoriei, însă și pe cei care vor putea să schimbe următorii 100 de ani. Ziariștii și-au împărțit etapele importante a ultimilor 100 de ani, astfel:

Cosmin Savu - Prezintă povestea primilor 20 de ani ai României din perioada interbelică

”Se apropie aniversarea a 100 de ani de la momentul culminant pentru care Romania a intrat în primul război mondial: marea unire înfăptuită în 1918.

Știrile Pro TV celebrează evoluția țării și trec în revistă principalele evenimente din fiecare an din ultimul veac. Războaie și alianțe, căsătorii și decese, invenții sau înființarea instituțiilor necesare în modernitate, toate acestea sunt marcate în 100 de mini-documentare în 100 de zile pentru 100 de ani de România”

Paul Angelescu - Instaurarea dictaturii regale, dezmembrarea României Mari, venirea la putere a legionarilor

”Instaurarea dictaturii regale, dezmembrarea României Mari, venirea la putere a legionarilor, trecerea la dictatura militară, intrarea armatei române în cel de-Al Doilea Război Mondial pe frontul est, holocaustul din România, întoarcerea armelor și trecerea de partea aliaților, primii ani ai regimului comunist și sovietizarea economiei.

Toate s-au întamplat în această perioadă (1938 – 1958) agitată din istoria României, în care la conducerea țării au fost unele dintre cele mai controversate personalități ale țării noastre.”

Alex Dima - Puterea sistemului comunist în perioada 1958 – 1977

”Pe începutul acestor ani colectivizarea atinge cote maxime. În același timp, continuă și lupta împotriva celor care se opuneau sistemului, au loc arestări masive și mii de oameni sunt trimiși la reeducare prin muncă, sunt naționalizate casele foștilor industriași. Lumea are parte de tulburări și evenimente istorice.

În România, comunismul se întărește. În 1965 moare Gheorghe Gheorghiu Dej și Ceașescu este ales președinte. Începe marea industrializare, se interzice avortul, apare legea care prevede că cei care părăsesc țara în mod clandestin pierd cetățenia română. România intră în ”etapa făuririi societății multilateral dezvoltate" care cuprinde câteva cincinale, doctrină ce va marca dezvoltarea viitoare a României.”

Paula Herlo - Raționalizare, revoluție, mineriade și datorii externe

”100 de ani în 100 de zile e o lecție de istorie. O întoarcere în trecut ca să știm cine suntem și cine am putea fi. Să învățăm din greșelile istoriei ca să scriem următorii 100 de ani pentru generațiile ce vin.

Eu spun poveștile anilor 1978 - 1997 și pentru mine au fost întoarcerea în copilăria mea, în anii în care comunismul a distrus tot. Le voi spune telespectatorilor totul despre cum a început raționalizarea, cum am plătit noi, copii și părinții noștri, datoria externă, despre revoluție și mineriade, despre trecerea de la comunism la o democrație pe care unii și azi încearcă să o înțeleagă”

Rareș Năstase - România în plină tranziție, cu aderarea la NATO, și mai apoi la Uniunea Europeană, România până în zilele noastre

”Voi arăta România în plină perioadă de tranziție, cu marea denominare, cu ruperi de alianțe politice, cu suspendarea președintelui și cu mari dosare de corupție.

Sunt 20 de ani în care se vede și boom-ul economic, și criza, dar și o transformare a lumii întregi, odată cu uriașa dramă de la World Trade Center, când omenirea a cunoscut tragediile provocate de terorism. Sunt anii în care au apărut în România mall-urile și multinaționalele, dar a avut loc și marea privatizare prin lichidare, cea care a măcinat, încet și sigur, industria românească”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • "noroc cu stiri despre antene , ca asa despre pro tv nu ai ce sa scrii"
  Te supara adevarul ? Iar aberezi ? Nu stii ce sa raspunzi ? Ai "creierasul" cam dificil si nu stii ce sa scrii ?
  Si vezi ca aici e o stire cu "Pro TV". Unde visezi "Antena 1" ?
 • Vai... S-au nervozat "postaci antenisti" ? Au si aparut aici cu, comentarii ce contin "limbaj vulgar sau jignitor" ? Calmati-va.

  "pagina de media nu ar avea ce sa scrie , nici postaci"
  Te recunosti, "mile" ?

  "eu nu am vazut vreo stire cu vedete la observator"
  Esti sigur "Razvan" ? Uita-te mai bine. Sigur o sa vezi stiri de genul, ce vedeta a nascut, la ce restaurant a mancat, ce masina si-a luat, de cine s-a despartit. Nu mai abera.
 • Mai mile 2 aceasta emisiune a castigat premiul NU ANTENUTA CU PREMI PLATITE SA FIM SERIOSI , observatorul tau de manipulare daca erau asa bune stiirile voastre erau pe primul loc
 • Doru, nu mai abera ... auzi stiri cu vedete ...eu nu am vazut vreo stire cu vedete la observator..da ca si pe pro tv..despre ce se întampla în tara si in lume. si stiu ce spun ca urmaresc de foarte mult obervatorul ..asa ca nu mai abera !
 • "daca nu ar fi antene , nu ar fi stiri"
  Ce stiri sunt acolo la "antene", "mile" ? Mai mult stiri cu vedete. Despre ce se intampla in Romania nu prea vezi.

  "cea mai buna emisiune de investigație din Romania şi premiatã în America este "În Premierã""
  Bravo lor. Dar si cu premiul castigat, tot nu se uita lumea la emisiune. Slabe audiente fata de "Romania, te iubesc".
 • Pe dracu cea mai buna ..cea mai buna emisiune de investigație din Romania şi premiatã în America este "În Premierã" cu Carmen Avram (Antena 3) Asa ca taci din gura !

Trimite un comentariu