Skip to main content

FOTO. Protestul diasporei la TV. Ora 21.00. Digi și Realitatea: 60.000 de oameni în piață. Cum se vede mitingul pe Digi24, Realitatea, B1, România TV și Antena 3

 
FOTO. Protestul diasporei la TV. Ora 21.00. Digi și Realitatea: 60.000 de oameni în piață. Cum se vede mitingul pe Digi24, Realitatea, B1, România TV și Antena 3

UPDATE. Ora 21.00. Realitatea TV și Digi 24 avansează un număr de 60.000 de oameni la protestul diasporei din Piața Victoriei. Se aprind luminițele de la telefoanele mobile. La Antena 3, este în studio Mugur Ciuvică: "Ce vedem este o revoluție. Așa reieșea și din anunțurile de mobilizare de pe Facebook: că urmează o Revoluție." Ciuvică își continuă argumentația: O Revoluție asta înseamnă, să intri în Guvern, să te ciocnești cu jandarmii. 

Publicitate

Discuția din studioul Antenei 3 este centrată pe violențele din Piața Victoriei. România TV scrie că protestatarii "desprind borduri" și "aruncă în jandarmi cu bucăți de borduri."

"Este foarte clar că acest miting a fost pregătit să fie unul violent", se aude în studioul Antena 3, din partea unei invitate. "În piață sunt și membri ai partidelor de opoziție. Poate chiar ei au fost violenți. De unde putem ști că au fost ei și nu galeriile?", insinuează aceeași voce.

FOTO. Protestul Diasporei, principalul subiect pe toate posturile de știri. Cea mai mare acoperire a fost la Realitatea TV, Digi24, B1 TV, chiar și România TV. La Antena 3 acoperirea a fost mai mică. 

Paginademedia.ro prezintă principalele titluri de pe televiziuni: 

Ora 15.00 

Digi24, Realitatea TV, Romania TV ș B1 TV au deschis știrile de la ora 15.00 cu informații de la protestele din Piața Victoriei. Antena 3 avea alt subiect în discuție, un sfert de oră de dezbateri despre moartea judecătorului Stan Mustață și problemele „Statului paralel”, urmat de un alt subiect: „Kovesi va fi audiată în dosarul Statul paralel”. 

Antena 3 a ajuns la proteste abia în jurul orei 15.30, cu titluri precum: „Manipulări grosolane înainte de miting”. Postul anunța 400 de oameni la Piața Victoriei, în timp ce România TV anunța 1000 de persoane. 

La ora 15.00, mitingul era relatat de Romania TV fără „artificii” și exagerări. Postul a deschis emisiunea de știri cu informații din Piața Victoriei și reporterul care anunța aproximativ 1.000 de protestatari. În studio s-a discutat și despre un incident izolat cu un protestatar ridicat de jandarmi pentru că „ar fi lovit mai mulți protestatari”. 

Ora 17.00 

Ora 18.00

"Membrii galeriilor vin spre piață". Pe Antena 3, discuțiile din studio pun accent pe incidentele violente. Dau imagini cu un protestatar "în roșu" care aruncă în manifestanți cu pietre. "S-a aruncat și cu excremente", spune Antena 3. Bogdan Chirieac asigură că cel care a aruncat "își va petrece noaptea la Poliție".

O burtieră scrie că "Membrii galeriilor vin spre piață".

Moderatoarea Antena 3 vorbește de un protestatar prins cu un "dispozitiv cu electroșocuri".

Pe România TV, până la această oră destul de moderată, încep burtierele "tradiționale": "Alertă maximă în fața Guvernului", "Cine sunt instigatorii", "Imagini cu elementele negative", "Cine vrea să profite politic de miting".

Ora 19.00

"Pensiile nu scad". La ora 19.24, Antena 3 face o "pauză de proteste". Cu Lia Olguța Vasilescu în studio, Antena 3 liniștește telespectatorii: "Guvernul elimină inechitățile din legea pensiilor". "Pensiile nu văr scădea după recalculare". Timp de 10 minute, în picioare, minstrul muncții și Adrian Ursu explică legea.

După zece minute, se revine cu imagini din piață. Burtiere: "Protest violent și acțiuni bine organizate", "Ocuparea Pieței Victoriei - Planu secret".

Digi 24 estimează 20.000 de oameni în Piața Victoriei.

România TV scrie, pe burtieră, "Cine incită la mitingul diasporei" și anunță "Imagini uluitoare cu provocatorii din fața Guvernului."

 

Ora 20.00

"Jandarmeria face apel la calm". Antena 3, România TV și B1 TV au la ora 20.00, "mesaje ale jandarmeriei".

România TV spune că "Jandarmeria face apel la calm", că "Sunt grupuri care vor să destabilizeze mulțimea" și că "E posibil ca lucrurile să degenereze și mai rău."

B 1 titrează, citând Jandarmeria, că "Sunt persoane care provoacă violențe".

La Antena 3, ora 20.00 a început tot cu pensiile explicate de Lia Olguța Vasilescu, din studio. A continuat cu un mesaj atribuit Jadarmeriei: Protestatarii creează stare de pericol. S-a revenit cu imagini în piață și cu burtiera "Ocuparea Pieței Victoriei - Planul secret". Asta în timp ce în studio este prezent ...un membru CNA: Radu Călin Cristea.

Digi 24 anunță "zeci de mii de oameni în piață".

Realitatea TV scrie că "Numărul manifestanților crește din minut în minut" și că "Mii de oameni vin spre piață". "Diaspora, în stradă, Dăncilă, în concediu", e una dintre burtiere.

Ora 20.30

Noi ciocniri între jandarmi și manifestanți. "Galeriile sunt în piață", scrie România TV. "Printre manifestanți sunt infiltrate și galeriile", notează Realitatea TV.

La Antena 3, Adrian Ursu merge pe ipoteza organizării manifestanților. "Au măști pentru gazele lacrimogene, e clar că erau pregătiți." "Au venit și cu pietre", argumentează Ursu la Antena 3.

De notat un montaj la România TV: un cadru cu un manifestant aruncând o piatră (același "protestatar în roșu" de mai devreme, de pe Antena 3), cadru urmat de o imagine cu un jandarm căzut la pământ, cu mâna la față.

Pe Realitatea TV, Denise Rifai transmite din piață.

 

Ora 21.00

Realitatea TV și Digi 24 avansează un număr de 60.000 de oameni la protestul diasporei din Piața Victoriei. Se aprind luminițele de la telefoanele mobile. La Antena 3, este în studio Mugur Ciuvică: "Ce vedem este o revoluție. Așa reieșea și din anunțurile de mobilizare de pe Facebook: că urmează o Revoluție." Ciuvică își continuă argumentația: O Revoluție asta înseamnă, să intri în Guvern, să te ciocnești cu jandarmii.

Discuția din studioul Antenei 3 este centrată pe violențele din Piața Victoriei. România TV scrie că protestatarii "desprind borduri" și "aruncă în jandarmi cu bucăți de borduri."

"Este foarte clar că acest miting a fost pregătit să fie unul violent", se aude în studioul Antena 3, din partea unei invitate

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Cel mai mult îmi place mie felul cum pompează UM Digi24 numărul manifestanţilor la fiecare astfel de şezătoare feisbucisto-anarhistă. Dacă ai răbdare vreo jumătate de oră, vezi cum burtiera lor urcă în progresie geometrică până la numărul pe care îl au trasat ca sarcină de serviciu. În cazul zilei de ieri - 100k.

  Doar că eu refuz să cred că au fost numai 100.000, doar i-am văzut pe cheguevarriştii care se întorceau în ţară nu ca să-şi petreacă aici concediul, ci ca să ne scape de Ciuma Roşie, cum se jurau, de luni bune, că o să fie 1.000.000 fix.
 • Cea mai mare satisfacție a mea,ca psdistii și antipsdistii,se omoară între ei...si eu,nu mișc un deget...mai scăpăm de niste habarnisti...idioți,care,chiar,nu stiu pe de planeta trăiesc.Dar,sa va ferească dumnezeu,și ai lui Dragnea,și,ai curvei din Sibiu,Klaus,de supararea ăstora multi,cred ca,voi ăștia,din diaspora,nu veti,mai îndrăzni să veniți, în tara,ca,ne vom,ocupa ,noi,sa stati departe,iar,ai lui Dragnea,sa fuga,pe unde ,apuca,ca șobolanii.Cred ca nu vavmaivramane petrece piatra din găștile de cartier,scuze,partidele politice de azi..asa ca ,pt mine,este din,sa va vad cum va prostituati,toți,inclusiv,poliția,ziarele..si ce sa va urez la toți.. Marry Christmans. Si multa,multa ***.
 • Realitatea TV și Digi24 au fost singurele televiziuni care au rămas în direct până la final, atunci când în piață mai erau în jur de 50-100 de protestatari. (ora 02.00/02.30).

  În cazul celorlalte televiziuni, totul s-a terminat la ora 01.00 - România TV și Antena 3 difuzau reluări de la ora 20.00, B1 TV difuza o emisiune de ***, iar TVR 1 difuza reluarea emisiunii "O dată-n viață".
 • Liviu dragnea, nu te mai ambala, aia nu sunt protestatari , și oricum vad ca nu ii arestează nimeni sau le convine sa distraga atenția guvernantii prin ei
 • Îi dau eu tricou alb lingăului ăsta, dacă promite că nu mai ia "numere de înmatriculare" de la PSD. cu litere și cifre.
 • Pentru violentele cauzate de protestatari... cineva trebuie sa plateasca scump. PNL, USR impreuna cu posturile de stiri si oamenii de media care au incurajat violentele trebuie sa plateasca. Nu-i normal sa bati in halul ala o femeie jandarm si sa distrugi tot centrul Bucurestiului. Maine la prima ora voi depune plangere penala impotriva PNL, USR, Realitatea TV, Malin Bot si alte haimanale care au fost implicate direct in manipulare. Pana acum statul a tolerat mizeria acestor huligani. De maine tolerante zero. In plus de astea cine mai vrea sa faca miting va trebui sa isi ia autorizatie. S-a terminat cu toleranta. Liviu Şora
 • @Cristi Cel mai bine se vede de la Realitatea cum se pacaleste poporul. Acesti insolventi de 9 ani nu au dat un ban la stat. Citeste si tu sa vezi ce trebuia sa se intample cu Realitatea dupa 2 ani. Concediul asta mai va avea zile de glorie insolventa tv. Iti promit ca in curand va fi istorie si "jurnalistii" irealitatea 100% nu vor mai fi angajati la trusturi importante. ;)
 • Care protest organizat de diaspora? Sunt 2000 de persoane, majoritatea #rezist cu BOT in frunte, si cateva persoane care au venit din strainatate. Unde-i mitingul de 1000.000 sau peste? Acest miting este un dezastru! Ca vor ei sa faca scandal sau mai stiu eu ce... este doar durerea si agitatia lor ca ajung la fundul galetii si li se termina bugetul si nu mai vine casu' cu geanta. Mai devreme ma uitam si vedeam cativa agitatori... Nu imi explic de ce statul roman le permite sa protesteze fara autorizatie?! Nu au autorizatie si asta nu este un protest spontan (il pregatesc de cateva saptamani sau chiar luni).
  PSD-ul isi face treaba si opozitia a devenit o mahala inepta. In felul asta in urmatorii 20 ani tot PSD-ul va conduce. Incep si violentele... prevad o terminare a mitingului neautorizat mai repede decat se asteptau #rezist.

Trimite un comentariu