Skip to main content

VIDEO. Campaniile publicitare ale lunii iulie. Serialul online făcut de KFC, ideea lunii. Spotul Rexona cu Simona Halep, cel mai bun de pe TV

 
VIDEO. Campaniile publicitare ale lunii iulie. Serialul online făcut de KFC, ideea lunii. Spotul Rexona cu Simona Halep, cel mai bun de pe TV

TOP ADC IULIE. Social me, serialul online semnat şi executat de agenţia MRM - McCann, şi-a revendicat titlul de lucrarea lunii iulie. Seria online de patru episoade, gândită pentru KFC, a obţinut şi primul loc în categoria Digital.

Publicitate

Sandra Bold, senior creative Publicis London & membru ADC România:

„Pentru cǎ a avut curaj sǎ forţeze limita formatului de media clasic şi sǎ se ducǎ acolo unde îl aşteptau consumatorii, pe youtube şi social media, KFC meritǎ din plin sǎ câştige ideea lunii."

Campania a fost semnată de cretivii Corina Ioniţă, senior art director şi Mihai Vasile, senior copywriter.

Potrivit reprezentanţilor companiei, seria este inspirată din povesti reale şi şi-a propus să scoată în evidenţă diferenţa dintre persoana pe care o construim în social media şi persoana din viaţa reală.

DIGITAL

Pe locul doi îi gǎsim tot pe creativii de la McCann Worldgroup România cu The Cans Album, o campanie pentru Coca-Cola, care o are ca protagonistǎ pe Inna. Albumul nu este disponibil pe un suport tradiţional, ci este „disponibil” pe dozele de Coca-Coca Zero Zahar şi poate fi ascultat cu ajutorul aplicaţiei Shazam.

Echipa din spatele ideii a fost formatǎ din Lia Bira, senior art director şi Irina Popp, senior copywriter.

Prima menţiune a acestei categorii merge la echipa Paul Nedelcu, senior art director şi Teo Chiripuci, copywriter, de la FriendsTBWA Bucharest.

Ei au gândit campania In a Relationship, un proiect al Fundaţiei Friends for Friends împreună cu Avon Space - Campania Respectului. Proiectul abordează subiectul sensibil al relaţiilor toxice şi te ajutǎ sǎ identifici cum sǎ eviţi un rol de potenţial abuzator sau abuzat în cuplul tău arǎtând eventualele semnale de alarmǎ.

Cea de a doua menţiune a mers la Pegas, alături de trupa Ceva, pentru campania Am văzut o bicicletă. Melodia a fost gândită de Ciprian Frunzeanu, art director şi Andrei Botescu, copywriter şi îşi propune să transmită un mesaj celor tentaţi să fure bicicletele din programul Ape Rider.

Melodia descrie tristeţea unui tată care a furat o bicicletă şi acum îşi părăseşte familia pentru că a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru furt calificat.

TV

Primul loc, în secţiunea TV, a fost obţinut de campania Rexona, cu Simona Halep în centru. A fost gândită de agenţia Propaganda, mai exact de creativii Alexandru Lazăr, art director şi Cătălin Manciuc, copywriter.

Rexona a lansat, prin Simona Halep, un îndemn la mişcare zilnică, totul sub mesajul: "Rexona te provoacă la 5000 de paşi pe zi".

La această categorie juriul a acordat două menţiuni. Prima dintre acestea a mers la agenţia Jazz pentru campania Star Fun - Battle. Proiectul a fost gândit de Gabriel Miu, Raluca Circo, art directors şi Miruna Dumitrescu, copywriter.

A doua menţiune a fost obţinută de Heraldist & Wondermarks pentru Cris-Tim - Multa Carne. Campania a fost smenată de Noemi Kruppa, Ainhoa Morales, art directors şi Marius Pop, copywriter.

PRINT ŞI OUT OF HOME

Ȋn această secţiune au fost acordate două menţiuni la categoria PRINT şi trei menţiuni la categoria OUT OF HOME. Agenţii selectate sunt:

  • FCB Bucharest pentru clientul Dental House şi campania Floss is in the air. Creativii au fost Viorel Holovaci, art director şi Rareş Gall, coypwriter. Au obţiunut menţiune atât pentru Print, cât şi pentru Out of Home.
  • Rusu+Borţun pentru United Way Romania cu ideea Educaţie fǎrǎ întrerupere. Creativii au fost Bob Toma, art director şi Mihaela Neaţu, copywriter. Au obţiunut menţiune atât pentru Print, cât şi pentru Out of Home.
  • Rusu+Borţun a mai obţinut o mentiune, la categoria Out of Home, pentru campania Whatever you drive it's a smooth drive. Ea a fost gândită de Bob Toma, art director alǎturi de Mircea Crăciun, copywriter pentru Ţiriac Energy.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus