Skip to main content

Tolo.ro: "Procuroarea DNA care n-a urmărit-o penal pe Udrea în Gala Bute a pierdut definitiv procesul cu ziariştii de investigaţie"

 
Sursă foto | Tolo.ro
Sursă foto | Tolo.ro

Procuroarea Alina Stoica, cea care s-a ocupat de anchetarea faptelor de corupţie din Gala Bute, a pierdut definitiv un proces cu ziariştii de investigaţie Cătălin Tolontan şi Mirela Neag, notează un articol de pe Tolo.ro.

Publicitate

"Instanţa de la Curtea de Apel, compusă din judecătorii Anca Median şi Dumitru Marcel Gavriş, a comunicat verdictul: fostul procuror DNA, actualmente procurorul DIICOT Alina Stoica a pierdut definitiv şi al doilea proces cu presa.

Curtea respinge apelul, ca nefondat. Soluţie definitivă", notează textul citat.

Alina Stoica i-a dat pe jurnalişti în judecată după sentiţa definitivă dintr-un alt proces pe care îl avea cu aceştia, în anul 2016. Atunci, ea pierdea un proces prin care îi acuza pe jurnaliştii GSP că i-ar fi prejudiciat imaginea.

"De patru ani, procurorul Alina Stoica îi dă în judecată pe ziariştii care au scris investigaţia ”Gala Bute”, acuzându-i că nu-şi poate face meseria de investigator la DIICOT din cauză că, prin articolele lor, i-au prejudiciat imaginea.

Pe 30 iunie 2016, procurorul DIICOT a pierdut un prim proces, definitiv, cu jurnaliştii.

L-a intentat imediat pe al doilea, pentru un articol în care am relatat sentinţa şi motivarea judecătorilor la primul proces!"

La ultima înfăţişare din apelul pierdut definitiv, procuroarea DIICOT a adus drept probe câteva articole:

"Despre care a spus că sunt ale lui Cătălin Tolontan şi ale Mirelei Neag, deşi apăruseră pe alte siteuri şi aveau semnături ale altor ziarişti!

Textele respective proveneau de pe luju.ro şi medistandard.ro, scrie sursa citată. Alina Stoica a fost al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi s-a ocupat de cercetarea acuzaţiilor din Gala Bute, timp de un an, din 2012 până în 2013. Ea ar fi trebuit să întocmească un rechizitoriu pentru Elena Udrea.

"Nu a audiat-o niciodată pe Elena Udrea, iar rechizitoriul pe care îl întocmise îl trimitea în judecată doar pe Rudel Obreja.", scrie textul de pe Tolo.ro.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus