Skip to main content

SHARED NEWS. Oamenii şi-au amintit de Colectiv şi în online. Opinii sau interviuri cu supravieţuitori au circulat intens pe Facebook

 
Foto | Adevarul
Foto | Adevarul

SHARED NEWS. Tragedia din clubul Colectiv, comemorată în presa online. Opinii, interviuri cu supravieţuitorii sau cu părinţii tinerilor care au pierit în incendiu s-au viralizat, pe Facebook, în acestea zile.

Publicitate

Textele unor publicaţii ca Republica, Digi 24 sau Pro TV au amintit de evenimentele care au avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015.

În plus, materialele trag un semnal de alarmă cu privire la lucrurile care au rămas la fel ca în zilele tragediei: „Starea bolnavă a sistemului de sănătate", cum scrie Cristian Matei, editor Stirileprotv.ro şi supravieţuitor al tragediei din clubul Colectiv.

Cel mai distribuit material în mediul online a fost publicat de Republica, o reacţie intitulată - Atunci când a murit umaitatea din om. Textul semnalizează lipsa de reacţie a Vioricăi Dăncilă, atunci când a fost rugată de reporteri să transmită un mesaj pentru victimele din Colectiv.

"O epidemie de indiferenţă este cea mai gravă prăbuşire care se poate întâmpla unei societăţi dezorientată, lipsită de repere profesionale şi morale. Şi din miezul unei asemenea epidemii pot începe să apară figurile pretins salvatoare, pentru care violenţa şi cruzimea ajung să fie instrumentele preferate de dominare şi control."

O altă ştire care a circulat, pe Facebook, are în centru reacţia şefului PSD, Liviu Dragnea. Textul a fost publicat de Digi 24:

"Dragnea, despre Colectiv: Pentru mine nu este clar ce s-a întâmplat acolo. Poate am citit invenţii"

Textul de pe Republica a adunat peste 9.000 de share-uri, cel de pe Ştirileprotv.ro a avut peste 6.500 de share-uri, iar cel de la Digi24 aproximativ 3.700 de distribuiri.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. republica.ro, “Atunci când a murit umanitatea din om”, de Ciprian Mihali

- 9.052 likes & shares;

2. stirileprotv.ro, “Colectiv, 3 ani. Cristian Matei, supravieţuitor: Am fost o legumă umană. Cei care mi-au salvat viaţa sunt medicii din Israel”

- 6.594 likes & shares;

3. digi24.ro, “Dragnea, despre Colectiv: Pentru mine nu este clar ce s-a întâmplat acolo. Poate am citit invenţii”

- 3.775 likes & shares;

4. digi24.ro, “Newsweek: Milioane de euro din subvenţia primită de PSD, sifonate de familia unui parlamentar penal”

- 2.354 likes & shares;

5. republica.ro, “În ziua în care lumea comemora tragedia de la Colectiv, Tudorel Toader a cerut în Parlament „revenirea la normalitate” care „înseamnă să nu mai moară oameni în penitenciare”, de Loredana Voiculescu

- 1.534 likes & shares.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gogu gogu
    @Liviu Sora, faptul ca "nu ai nici o apasare pt ca au murit unii acolo" pentru ca nu s-au respectat norme legale, arata nu numai ca esti paralel cu realitatea (in statul paralel al psd-alde), ci si ca esti un nesimtit.
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Nu imi vine sa cred ce a facut media din beleaua aia de la colectiv. Din moment ce minorii nu au ce cauta in cluburi imi imaginez ca toti cei de acolo erau pe propria raspundere in club. Ca au murit unii acolo nu am nici o apasare, ei au ales sa mearga in bomba aia. Deci de unde pana unde atata ura si vrajeala?
    Nu imi explic de ce poporul asta nu gandeste limpede si se lasa manipulati de toti tiriplicii!?
  • Ionut Ionut
    Audiențe chefi vs las fierbinți?

Trimite un comentariu

sus