Skip to main content

Şapte propuneri pentru CNA au trecut de comisiile de cultură. Cine a rămas pe dinafară?

 
CNA
CNA

Comisiile de Cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au audiat astăzi, în şedinţă reunită, propunerile de membri titulari în Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru ocuparea celor şapte locuri care urmează să fie elibertae (dintr-un total de 11).

Publicitate

Şapte din cele 11 propuneri au primit aviz favorabil, urmând să fie trimise spre vot către plenul parlamentului. Este vorba despre propuneri venite din partea PSD (patru), PNL (unul) şi UDMR (unul), dar şi propunerea preşedinţiei. Cei propuşi de ALDE şi USR nu au trecut de votul comisiilor.

Cine sunt propunerile avizate favorabil:

  • Din partea Camerei Deputaţilor: Monica Gubernat (PSD), care ar fi la al doilea mandat în CNA, şi Ramona Elena Sorescu (PSD)
  • Din partea Senatului: Nicolae Sorescu Bălaşa (PSD), Alexandru Kocsis Cristea (PNL), Borsos Orsolya Eva (UDMR), care ar fi la al doilea mandat în CNA. Orsolya Borsos a intrat în CNA în 2017, fiind supleantul lui Lorand Turos, care a demisionat din CNA pentru un loc de deputat.
  • Din partea Preşedinţiei: Cristina - Ancuţa Pocora (fost deputat PNL)
  • Din partea Guvernului: Răsvan Popescu, membru în CNA din 2000

Cine n-a trecut la vot:

Ştefan Voinea propus de USR ca membru titular a primit aviz negativ. La fel şi propunerile ALDE, Andrei Ciprian Coman şi Luckacsi Claudiu (de la TVR).

De menţionat că astăzi au fost pe lista audierilor şi trei „candidaturi independente”, în istoria propunerilor pentru CNA, care s-au făcut până acum, aşa cum spune legea, doar de Guvern, Preşedinţie şi cele două camere ale Parlamentului. Este vorba despre jurnalistul Grigore Cartianu, care nu s-a mai prezentat la audieri, dar care, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro a primit un vot. Şi despre Cezar Batog, care a primit cinci voturi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus