Skip to main content

Deputatul Iulian Bulai: TVR a dat 50.000 de euro pentru invitații lui Cristache. TVR: E o declarație politică

 
Deputatul Iulian Bulai: TVR a dat 50.000 de euro pentru invitații lui Cristache. TVR: E o declarație politică

Invitații lui Ionuț Cristache în România 9 au fost plătiți de TVR cu sume consistente, scrie duputatul Iulian Bulai pe Facebook. Mai exact: aproape 50.000 de euro plătiți invitaților emisiunii în perioada ianuarie-octombrie 2018.

Publicitate

Paginademedia.ro a solicitat și o poziție, după ce deputatul USR, Iulian Bulai, membru al comisiei de Cultură din Camera Deputaților, a venit tot ieri, cu o listă de plăți efectuate de TVR pentru mai mulți invitați ai emisiunii România 9.

Bulai a notat că realizatorul Ionuț Cristache ar fi primit în perioada ianuarie - octombrie - 2018 suma de 78.298 de euro, Ion Cristoiu (9.570 de euro), Marius Pieleanu (8.097 de euro), Radu Soviani (5.586 de euro), Mircea Dinescu (15.149 de euro) și Cristian Gheorghe (8.774 de euro).
 
Membru al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, comisie ce controlează activitatea TVR, deputatul USR nu menționează însă sursa informațiilor postate și nici dacă sumele sunt nete sau brute. 
 
Contactat de Paginademedia.ro, Iulian Bulai a declarat că aceste cifre au fost obținute din TVR. "Sunt surse credibile din interiorul instituției", a spus Bulai pentru Paginademedia.ro.
 
"De 24 de ore nu am fost contactat de nimeni din TVR, nici pentru a dezminți cifrele, nici pentru altă reacție. Este o măsură nejustificată această plată, în condițiile în care sunt invitați prezentați ca independenți", a continuat Bulai.

TVR: Declarațiile lui Iulian Bulai sunt politice

Paginademedia.ro a solicitat TVR un punct de vedere legat de declarațiile deputatului. TVR a răspuns că "declarația lui Bulai este politică", fără a da niciun fel de detaliu legat de cifrele prezentate.
 
Ce spune TVR despre dezvăluirile lui Iulian Bulai: 
 
„Declaraţia domnului deputat Iulian Bulai este una politică. În privinţa contractelor pe care SRTv le-a avut de-a lungul timpului sau le are şi în prezent cu diferiţi invitaţi în emisiuni, managementul SRTv urmăreşte în permanenţă asigurarea echidistanţei şi a informării obiective în emisiunile în care aceştia apar.
 
Dovada echidistanţei stă în rapoartele CNA care nu au identificat niciun fel de derapaj sau partizanat din partea invitaţilor menţionaţi.
 
Contractele încheiate de SRTv cu invitaţii la diferite emisiuni conţin clauze de confidenţialitate, dezvăluirea lor constituind un delict şi o expunere legală a SRTv.”

Iulian Bulai, pe Facebook: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • De ce va mirati asa de mult? Toti protvistii dati afara de la ProTv de Cesnavicius pentru fapte imorale sau ca i-a prins cu firme căpușa au fost luați de Gradea la TVR. Desantul abia a început. Nu le ajungi cu prajina la nas si se tin numai de afaceri in folos personal.
  • Se impune ca DNA sa se autosesizeze. E clar ca sunt multe lucruri murdare la mijloc. E limpede ca Gradea si Cristache sunt speriați de moarte.
  • S-a intrebat cineva cine este Cristian Gheorghe sau daca l-ati vazut vreodata la tv? La o cautare pe google a numelui sau plus TVR, ce sa vezi, nu apare nimic. Nici pe youtube, deci cine e Cristian Gheorghe? Haideti sa va vad, jurnalistilor!
  • Ia indignati-va, bai, intransigentilor si pe Ministerul Culturii care da bani revistei 22. Sau aici nu se pune, pentru ca revista 22 e cu #? Numai cei fara sunt naspa si nu trebuie finantati de la bugetul de stat, nu-i asa? Dar cand Tudor Chirila ia bani de la primari, nu va indignati? Sau iubitoarea de iarba Ema Zeicescu, tot din bugetul de stat e platita pentru emisiuni cu audienta zero barat, la ea nu functioneaza indignarea?
  • Onorariile alea amețitoare sunt o formă elegantă de a plăti guriștii de serviciu ai Puterii. Nu poți să le dai banul direct, îi bagi pe băieți la TVR și îi faci colaboratori. Nu conteaza ca ratingul e minuscul și e mai mic decât al Marinei Almășan, merge treaba.
  • Doina Gradea trebuie urgent inlăturata de la sefia TVR. Trebuie să plece si numita Vornicu Shalit Smaranda care conduce de facto Comunicarea. Individa asta crede ca dacă a avut un tata situat la jumatatea distanței dintre *** si realizator tv isi poate permite orice. Sunt tot mai multi *** in TVR. Oare de ce?

Trimite un comentariu