Skip to main content

Libertatea: Ionuţ Cristache, salariu de peste 5.500 de euro pe lună la TVR

 
Libertatea: Ionuţ Cristache, salariu de peste 5.500 de euro pe lună la TVR

Ionuţ Cristache, prezentatorul principalului talk-show de la TVR, ar primi un salariu de 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro), scrie ziarul Libertatea, care menţionează că a intrat în posesia contractului său.

Publicitate

Sursa citată mai menţionează că Cristache are şi un target de audienţă cu cel puţin 30% mai mare decât media postului. Lucru care nu este dificil de realizat, având în vedere că emisiunea este în prime-time, adică perioada în care cele mai multe televizoare din România sunt deschise, notează jurnaliştii de la Libertatea.

Targetul de audienţă nu este o noutate în televiziune.

Ca o comparaţie, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, emisiunea Marinei Almăşan de la TVR 2, Femei de 10, Bărbaţi de 10 are pentru această toamnă un target de creştere a audienţei cu 50% target naţional, faţă de media audienţei pe acelaşi tronson din toamna lui 2017.

În plus, potrivit informaţiilor noastre, emisiunea Provocarea starurilor, prezentată de Andreea Bănică sâmbăta la TVR 1, are un target de 3 puncte de rating.

Libertatea a încercat să obţină şi o reacţie a jurnalistului cu privire la acest subiect. Ionuţ Cristache nu a răspuns solicitării, scrie ziarul, însă avocatul său a transmis un email către redacţia Libertatea la scurt timp după aceea, în care solicită Libertatea să nu publice contractul lui Cristache. Avocatul invocă regulamentul GDPR şi protecţia datelor cu caracter personal.

Paginademedia.ro a trimis, de asemenea, o solicitare de punct de vedere de la conducerea TVR, pe care o vom publica de îndată ce vom primi un răspuns.

Cristache, notificare către Libertatea

În momentul în care ziarul a încercat să îl contacteze pe Ionuţ Cristache, pentru a oferi un comentariu pe acest subiect, jurnalistul nu a răspuns, mai scrie Libertatea. În schimb, pe redacţia ziarului a venit o notificare din partea avocatului acestuia, în care Libertatea este ameninţată cu instanţa, continuă ziarul.

Cristache invocă în notificarea regulamentul GDPR, dar şi faptul că acest contract nu este public, iar datele sunt confidenţiale.

Reamintim că televiziunea publică este finanţată din bugetul de stat.

Audienţe Ionuţ Cristache, România 9

În luna octombrie, Romania 9 a avut o medie de 130.000 de telespectatori, la nivel naţional (0,7 rating) - Cifrele talk-show-urilor din luna octombrie AICI. Media TVR, în day time, a fost de 65.000 de telespectatori (0,4 rating). În prime-time, media postului a fost de 152.000 de telespectatori (0,9 rating).

În cazul televiziunilor comerciale, o emisiune de seară trebuie să obţină audienţe peste media din prime-time, pentru a fi considerată un „succes”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • carmen georgeta carmen georgeta
    Daca Cristache era un penibil #rezist, ce ziceati: "Vai,ce leafa mica are!! Sa strangem bani pentru Ionut!!! Je suis Sarmaluta!!! Dragnea isi bate joc de tinerii jurnalisti impartiali!". Sfanta ipocrizie romaneasca loveste din nou.
  • Razvan Putină Razvan Putină
    Slabut salariul. Eu primesc 100 de euro zilnic, la fiecare comentariu inca 100 euro. La fiecare injuratura inca 100 de euro. Injur PROTV mai primesc 100 euro. Laud ANTENELE primesc 2000 de euro! HAI HANTENA 1 ! Ura sunt bogat.
  • Ioana Cristeascu Ioana Cristeascu
    Aviz... Coalitia pentru Familia... PSD si-a angajat un reprezentant de cinste al comunitatii LGBT , pe o caruta de bani, platit pe spatele multor familii traditionale sa manipuleze si sa slujeasca puterea.
  • Gelu, Glad si Menumorut Gelu, Glad si Menumorut
    Fratilor, cititi cu atentie ce scrie Libertatea si dati-va seama ca Ionut Cristache are un spate la cel mai inalt nivel.
    1. Ce reporteras mediocru e parasutat la 27 ani de la 23 milioane leafa la privat direct in prime-time la stat pe salariu de 12 ori mai mare?
    2. Cine isi permite sa negocieze in media asemenea clauze ultra-favorabile, nemaintalnite pe nicaieri?
    3. Ce jurnalist TVR isi permite derapaje fara numar, pe ecran si pe facebook, plus chemari la CNA unde se comporta sfidator, fara sa pateasca absolut nimic in pofida legii?
    4. Ce prostovan *** poate avea asemenea sustinere continua, inclusiv secretizarea salariului fata de membrii CA - organul suprem de conduxere al TVR?
  • Razvan Putină Razvan Putină
    Acest *** încaseaza lunar aproape 6 mii de euro din banii nostri pe care îi platim lunar statului prin taxe si impozite! Rusine ,ce a ajuns Televiziunea Romana!
  • Livia Pila Livia Pila
    In acelasi timp angajatii TVR lucreaza in niste conditii jalnice: fara lumina corespunzatoare, fara caldura, intr-un mediu plin de praf, cu toalete mizerabile si echipamente depasite tehnic. Nu mai pui la socoteala emisiunile penibile la care sunt siliti sa lucreze.
  • david david
    Isi banii astia ca sa fie impartial si sa critice constructiv puterea :))
  • bing bing
    nu i-ar fi rusine auzi 5000 de euro salariu din banii statului, ca sa arunce cu otrava si sa ia invitatii la misto
    zau ca mi-e scarba
  • Paco Paco
    Cu leafa lui Sărmăluță poți plăti lejer toți reporterii de la Știrile TVR. Omul ia bănuțul ăsta pentru o oră și jumătate pe zi, patru zile pe săptămână, în care face 0.5 și invită aceiași papagali controversați - Pieleanu, Bușcu, Cristoiu, Andronic, Curea etc. România 9 e un neg pe fundul tăbăcit de rele al postului public, o rușine jurnalistică de proporții epice. Amintiți-vă porcăria făcută cu interviul lui Ghiță, sau cea cu susținerea pe față a lui Ionut Lupescu, de care îi era jenă și bătrânului aranjor Ioanițoaia.

Trimite un comentariu

sus