Skip to main content

Editorialele lui CTP vor fi şi audio, pe Republica. Platforma aniversează trei ani de la lansare cu proiecte noi.

 
Editorialele lui CTP vor fi şi audio, pe Republica. Platforma aniversează trei ani de la lansare cu proiecte noi.

Platforma Republica.ro, fondată de Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruţiu şi Alex Livadaru, împlineşte trei ani de când a pornit în online.

Publicitate

Tot astăzi, Republica vine cu două noi proiecte tehnologice. Pe de o parte, e vorba despre editorialele audio.

Textele de pe Republica vor putea fi ascultate, după modelul podcasturilor, prin vocea autorilor.

Fiecare text care are şi o variantă audio este marcat distinct pe fotografia principală, de deschidere, cu o iconiţă sub forma unui microfon şi un buton de play. În interiorul articolelor, vor apărea atât varianta scrisă a textului, cât şi playerul de la care poate fi ascultat.

Primele două editoriale de „ascultat” vin de Cristian Tudor Popescu - „De ziua Republicii – Viezuroaia şi Parantezică” -, respectiv, de la Claudiu Pândaru care povesteşte despre noile inovaţii: „Trei ani de Republica şi o inovaţie tehnologică. Ascultă editorialele noastre şi vorbeşte direct în browser cu inteligenţa artificială”.

Al doilea proiect al jurnaliştilor este Republica AI (proiect în curs de testare). „Suntem pe un tărâm prea puţin bătut al tehnologiei, implementăm Inteligenţa artificială şi comunicarea vocală direct în browser. Nu a mai făcut nimeni aşa ceva până acum în media.

Pe scurt, poţi vorbi cu pagina de internet, vă va răspunde înapoi sub formă de text, dar şi cu voce. Puteţi să căutaţi articole în Republica, să cereţi diverse informaţii despre contributori şi continuăm să o învăţăm lucruri noi”, explică Claudiu Pândaru.

Reaminim că în vara acestui an platforma Republica a atras o finanţare de la fondul Google Digital News Innovation Fund.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus