Skip to main content

VIDEO. "De ce am făcut toate astea? Puteam să stau acasă, să accept ocupația!" Ecaterina Teodoroiu, Iulia Maniu, Brătianu, mesaje pentru români

 
VIDEO. "De ce am făcut toate astea? Puteam să stau acasă, să accept ocupația!" Ecaterina Teodoroiu, Iulia Maniu, Brătianu, mesaje pentru români

VIDEO. "Salut. mă știți din cărțile de istorie drept Ecaterina Teodoroiu. 23 de ani. Căzută pe front. E e o poveste care sună mai degrabă a legendă", își începe mesajul Ecaterina Teodoroiu.

Publicitate

Și își continuă povestea, de la munca în spital până la sacrificiul pe front:

"Am renunțat la munca mea de la spital și am luat arma în mână."

De ce am făcut toate astea? Puteam să stau acasă, să accept ocupația. Puteam să stau, să aștept să facă alții istoria și România mare în locul meu. Și totuși, am ales altfel.

Am ales să pun umărul la o țară în care n-am apucat să trăiesc nici măcar o singură zi. Puteam să mă retrag în orice moment înainte de ultima mea luptă, cu pensie și cu decorații."

Mesajul Ecaterinei Teodoroiu, întruchipată de actrița Oana Moșneagu, este parte a unei campanii de Centenar mai ample. Mai "trimit" mesaje către români Ionel Brătianu (jucat de actorul Alexandru Repan), Alexandru Vaida Voievod (Bebe Cotimanis), Iuliu Maniu (Claudiu Bleonț).

Regele Ferdinand va avea și el cuvântul în campanie. Actorul Ioan Isaiu este cel ales pentru mesaj.

Campania, cu titlul "Împreună scriem următorii 100 de ani", îi aparține retailerului Kaufland.

Producția campaniei a fost realizată de studioul Mindopoly.

Spoturile campaniei:

Ecaterina Teodoriu - Oana Moșneagu:

Ionel Brătianu - Alexandru Repan:

Alexandru Vaida Voievod - Bebe Cotimanis:

Iuliu Maniu - Claudiu Bleonț:

GALERIE FOTO.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • O tara in care daca mentalitatea nu se schimba o sa ramana exact la fel. Pacat ca noi, romanii, trebuie sa ne uram atat de mult si sa fim atat de preocupati de "ce face vecinul"

Trimite un comentariu