Skip to main content

FĂRĂ COMENTARII. "România TV nu îşi dezminte numele. Merită premiul Suflet de român" - membru al conducerii TVR şi al premiilor APTR

 
FĂRĂ COMENTARII. "România TV nu îşi dezminte numele. Merită premiul Suflet de român" - membru al conducerii TVR şi al premiilor APTR

FĂRĂ COMENTARII. "Din multe puncte de vedere, România TV nu îşi dezminte numele. E o uriaşă onoare atunci când reuşeşti să onorezi un asemenea nume. România TV merită premiul Suflet de român". Cine o spune? Un membru al consiliului de administraţie al TVR, totodată membru al juriului premiilor APTR.

Publicitate

"Multe dintre emisiunile create de România TV în ultimii ani au fost însufleţite de un spirit patriotic demn de Centenarul Marii Uniri precum şi de preocuparea meritorie de a prezenta emoţionant şi sugestiv identitatea naţională românească", spune textul trimis Paginademedia.ro.

O poziţie trimisă Paginademedia.ro, care vine după premiile APTR, pentru care nicio emisiune România TV nu a fost selectată. "E un post care are grave probleme", explica pentru Paginademedia.ro un alt membru al juriului, Lucia Hossu-Longin.

Sorin Ilieşiu este cel care semnează poziţia. O publicăm fără alte comentarii.

"Multe emisiuni ale României TV s-au remarcat prin dezbateri reale şi credibile - la un nivel fără egal -, ale unor teme de mare interes naţional, precum cele dedicate pensiilor şi salariilor", spune Sorin Ilieşiu.

Punctul de vedere, integral:

Premiul „SUFLET DE ROMÂN” - postul „ROMÂNIA TV”

Sorin Ilieşiu. Foto: AdevărulÎn calitate de membru permanent (începând din anul 1998) al Juriului care, de peste un sfert de secol, acordă în fiecare an Premiile Naţionale de Televiziune APTR (respectiv premiile Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România), îmi exprim regretul că niciuna dintre emisiunile produse de „România TV” nu s-a regăsit printre cele distinse în cadrul Galei Premiilor APTR „Centenar 2018”, dedicate aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, gală care a avut loc acum trei zile la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Consider că multe dintre emisiunile create de „România TV” în ultimii ani au fost însufleţite de un spirit patriotic demn de Centenarul Marii Uniri precum şi de preocuparea meritorie de a prezenta emoţionant şi sugestiv identitatea naţională românească.

Pe de altă parte, subliniez că multe emisiuni ale României TV s-au remarcat prin dezbateri reale şi credibile - la un nivel fără egal -, ale unor teme de mare interes naţional, precum cele dedicate pensiilor şi salariilor.

Nu în ultimul rând, apreciez că numeroase reportaje documentare produse de România TV reprezintă adevărate „bijuterii” atât din perspectiva experţilor în comunicare cât şi, mai ales, a impactului mediatic.

Şi pentru că ne apropiem de Anul Nou, nu avem voie să uităm că Revelioanele „României TV” au realizat audienţe record în ultimii ani: LOCUL 2 LA NIVEL NAŢIONAL, pe locul 7 fiind, de exemplu, PRO TV.

La ultimul revelion, peste un milion de români s-au uitat la „România TV” în timp ce la PRO TV s-au uitat doar 300.000.

Citeşte şi: Primăria Capitalei a plătit integral Gala APTR. Cu cât? Adrian Ursu, premiat pentru o emisiune sponsorizată de …Primărie. Cristache, premiat şi el

Iată că ceea ce an de an se dovedeşte un vis de neîmplinit pentru posturi TV cu experinţă şi mari resurse financiare, a devenit realitate pentru „România TV”: LOCUL DOI PE ŢARĂ! Această mare performanţă a fost posibilă datorită creativităţii excepţionale a profesioniştilor „României TV”, în pofida resurselor financiare mult mai mici decât ale celor pe care i-a surclasat din perspectiva aprecierii de către Marele Public.

Marele Public, singurul Judecător în faţa căruia ne înclinăm „ca să nu rătăcim”.

Din multe puncte de vedere, „România TV” nu îşi dezminte numele. E o uriaşă onoare atunci când reuşeşti să onorezi un asemenea nume. „România TV” merită premiul „Suflet de român”. Dacă nu mă credeţi, uitaţi-vă de Crăciun şi de Revelion la „România TV”.

Sorin Ilieşiu, profesor universitar la Facultatea de Film a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”-Bucureşti, doctor Magna cum laude în Cinematografie şi Media, titular al cursului de „Comunicare prin imagine” la Şcoala Superioară de Jurnalistică, ex-senator, membru în conducerea Comisiei pentru Cultură şi Media din Senatul României între anii 2012-2016.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    nu mai fiti si voi rai ! face si omul un ban Ce conteaza onoarea, etica sau moralitatea toate au un pret Un fel de *** Pentru bani spui ce vor sa auda finantatorii Chestia este cum se priveste in oglinda si mai ales cum da ochi cu familia cu prietenii sau vecinii sau ...da-i naibii
  • Iuli Iuli
    Normal ca RomVeCeTeVe este pe locul 2 de Revelion. Doar Antena 1 mai face revelionul din Top 3. Pro Tv prefera sa difuzeze un film rereredifuzat si sa scoata audiente OK pe COMERCIAL. (In 2017, de revelion, Pro Tv a difuzat Fort Boyard - o emisiune slaba - si a reusit sa bata alte programe de revelion)

    AUDIENTE DE REVELION, 31 DEC. 2017:
    https://www.paginademedia.ro/2018/01/audiente-revelion-2018-dan-negru

    RomVeCeTeVe - derapaj de suflet
    https://www.paginademedia.ro/2018/01/romania-tv-un-mic-derapaj-si-de-revelion-programul-inregistrat-marcat-ca-direct

    Audiente de Craciun, ca tot zice maniacul asta ca Tembelviziunea de suflet a fost pe 2:
    https://www.paginademedia.ro/2017/12/audiente-25-decembrie-2017
    https://www.paginademedia.ro/2017/12/audiente-craciun-2017
  • Conturbatoru' Conturbatoru'
    O fosila inca vie! Si ca el, cati? Cred c-a scris asta din fundul unei crame de-a lui Ghita. Ce-or fi invatand studentii aia de la el ..... Probabil teoria negarii realitatii. Nu ne mai facem bine!
  • Livia Pila Livia Pila
    Acest Iliesiu este un traseist politic. Ahtiat după funcții. Fără relevanta profesionala. Acum o sapa pe Doina Gradea. Degeaba. Alesul e Alexandru Sassu.
  • marian marian
    DOAMNE FERESTE OMUL ASTA ESTE PLECAT CU SORCOVA ROMANIA TV MERITA PREMIUL PENTRU CEA MAI HOROR TELEVIZIUNE , AUZI CE COMPARATIE CA PRO A FOST PE 7 DE REVELION IAR ROM, TV PE 2 OARE SE PLATESTE CA SA IEI UN PREMIU DE LA A,PTR SAU ESTE IN CARDASIE CU TOTI,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Trimite un comentariu

sus