Skip to main content

REACŢIE. TVR cere televiziunii publice din Germania să corecteze o ştire care anunţa că România a sărbătorit 100 de ani de la anexarea Transilvaniei

 
Doina Gradea - Foto: HotNews
Doina Gradea - Foto: HotNews

Doina Gradea, şefa TVR, a transmis o scrisoare lui Thomas Bellut, Director General ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen – televiziunea publică din Germania), referitoare la o ştire difuzată de postul tv chiar de 1 Decembrie, anunţă postul public.

Publicitate

Materialul, preluat de la Deutsche Presse Agentur, a fost difuzat de televiziunea germană, chiar de Ziua Naţională a României, sub titlul «Anexarea Transilvaniei – România sărbătoreşte aniversarea de 100 de ani». O reacţie a avut astăzi şi Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat, prin care cerea o rectificare.

„În scrisoare, PDG al TVR arată că ştirea, difuzată de agenţia de presă germană şi preluată, fără verificare, de către ZDF este tendenţioasă, aducând prejudicii imaginii României şi demonstrând necunoaşterea totală a istoriei României şi Europei”, spun reprezentanţii postului public într-un comunicat trimis presei.

Potrivit documentului, Preşedintele-Director General TVR solicită prezentarea corectă a momentului istoric de la 1 decembrie 1918, şi a ştirii care, prin modul în care a fost redactată, contravine misiunii publice a ZDF.

Doina Gradea, în adresa către Directorul General ZDF:

„Mă adresez dumneavoastră, ca de la un post public de televiziune la altul şi ca de la un membru EBU, la alt membru EBU şi care, în virtutea apartenenţei la această organizaţie, ar trebui să împărtăşească aceleaşi valori şi să aibă aceeaşi misiune publică, atât în România, cât şi în Germania, respectiv să informeze corect publicul.”

Scrisoarea a fost transmisă, spre informare, şi conducerii European Broadcasting Union (EBU), Tony Hall, Preşedinte EBU şi Noel Curran, Director General EBU.

Redăm scrisoarea, în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    Ia te uita unde e întruchipata rigoarea și corectitudinea. În Doina Gradea, o anexa politica a PSD
  • duru duru
    pai in primul razboi mondial cine a fost aliatul germaniei? Credeti ca se uita asta?
  • bing bing
    cautati filmul Sobibor sa vedeti fata adevarata a Germaniei

Trimite un comentariu

sus