Skip to main content

EFECTUL CAZULUI DĂNCILĂ. Antena 3 și Romania TV, atac la unison la patronul Libertatea: au "dezgropat" o insinuare legată de Ringier de acum 13 ani

 
EFECTUL CAZULUI DĂNCILĂ. Antena 3 și Romania TV, atac la unison la patronul Libertatea: au "dezgropat" o insinuare legată de Ringier de acum 13 ani

DERAPAJ. Contraatac Antena 3 și Romania TV la patronul trustului elvețian Ringier, care deține Libertatea, după ce ziarul a făcut dezvăluiri despre fiul adoptat al Vioricăi Dăncilă.

Ambele posturi de știri au difuzat, la unison, știri despre presupuse acuzații legate de adopții care datau din ...2006. „Proprietarul trustului Ringier a fost acuzat că s-ar fi folosit de influența pe lângă Adrian Năstase pentru ca 23 de copii din România să ajungă la familii din Elveția, într-o perioadă în care se instituise un moratoriu privind adopțiile internaționale.”

Publicitate

Demascarea patronului din spatele atacului mizerabil la Dăncilă”, este una din burtierele România TV, o formulare care induce ideea că "patronul" ar avea legătură cu materialul Libertatea. O alte: „Patronul ziarului, implicat în scandalul adopțiilor internaționale”.

Totul pe un fundal sonor dramatic.

„Patronul Ringier, într-un scandal de adopții”, a titrat și Antena 3.

De unde vin aceste „acuzații”? 

Traseul informației este puțin mai complicat și se pierde în timp: Antena 3 citează DcNews, care la rândul său a dezgropat un articol din ziarul Ziua de acum 13 ani, ziar deținut de Sorin Roșca Stănescu (acum un obișnuit al platourilor Antena 3). Pe atunci atacul - o insinuare - se dădea la „patronul Evenimentului zilei”, ziar deținut de asemenea în trecut de grupul Ringier. 

Ce scria atunci Ziua?

„Patronul elvetian al "Evenimentului zilei" a avut mai multe intalniri cu fostul premier Adrian Nastase, in vara lui 2003 si la inceputul anului 2004. Conform unor surse guvernamentale, cam in aceeasi perioada, 23 de copii din Romania au fost adoptati de familii elvetiene - sot si sotie”, nota atunci Ziua.

Citește și: 

Viorica Dăncilă a anunțat că va da Libertatea în judecată și va notifica orice publicație care „va trata această temă într-un mod atât de josnic”

VIDEO. Maria Andrieș, la PaginademediaLIVE: „Nu m-am gândit că îi fac un serviciu sau un deserviciu, ci că e în interesul cititorului să afle asta despre Viorica Dăncilă”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu