Skip to main content

PE SCURT, din prima şedinţă CNA din acest an. Radio Guerrilla se va auzi şi pe Radio Enery din Cugir. TVH are o siglă nouă

 
PE SCURT, din prima şedinţă CNA din acest an. Radio Guerrilla se va auzi şi pe Radio Enery din Cugir. TVH are o siglă nouă

Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a reunit marţi în prima şedinţă publică din acest an, cu 10 dintre cei 11 membri ai forului. Este vorba despre Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Nicolaie Bălaşa, Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos, Alexandru Kocsis şi Dorina Rusu.

Publicitate

Cristina Ancuţa Pocora, cel de-al 11-lea membru CNA, a lipsit întrucât este în concediu de maternitate.

Forul audiovizual s-a concentrat în prima şedinţă dein acest an în special pe chestiunile tehnice, printre care menţionăm:

  • Radio Guerrilla se va auzi şi în Cugir, pe frecvenţa Radio Energy, cu matinalul şi Războiul Sfârşitului de săptămână.
  • Postul TVH are o nouă siglă
  • Schimbare minoră în structura grilei Pro Cinema. Introduce dimineaţa reluarea emisiunii La Măruţă (6.15 - 7.45).

Paginademedia.ro prezintă în continuare principalele chestiuni:

1. PROTON PRODUCTION SRL Ploieşti pentru Ploieşti TV - acord modificare acţionariat. Societatea avea doi acţionari, Zafiriadis Alexis Arthur şi Zafiriadis Oana Marilena, fiecare cu câte 50%. Aceştia au cedat lui Ştefănucă Mircea, un om de afaceri din zona imobiliarelor, după cum a declarat în faţa membrilor CNA.

Totodată, Arthur Zafiriadis le-a spus membrilor că a decis să se retragă din afaceri întrucât s-a mutat din ţară împreună cu familia.

2. PRO TV SRL pentru Pro Cinema

Modificare structură de programe, Pro Cinema, post tematic de film. Avea aprobat 21% producţie proprie, acum solicită zero. De la 79% producţii ale altor producători, trece la 95%. Totodată solicită 5% retransmisie Pro TV (emisiunea La Măruţă, în reluare, dimineaţa).
Totodată s-a eliminat Cine AM, încadrat la categoria producţia proprie.

3. RADIO PANDURU SRL Târgu Jiu – acord modificare acţionariat

CNA a aprobat schimbarea acţionarilor societăţii. Până acum, erau Nicolae Băloi şi Daniel Buleac, cu câte 50%. Noul acţionariat aprobat de CNA arată astfel: Băloi Nicolae (25%), Buleac Daniel (35%), Burlan Cristian (15%), SC Green Zoo Company SRL, în care asociat unic este Ana Maria Popescu (25%).

4. BEST SOUND RADIO ENERGY SRL Cugir pentru Radio Energy 87,9 FM din Cugir – modificare structură serviciu de programe a fost aprobată

15,3% producţie proprie, 66,2% producţii ale altor producători. Programe retransmisie Radio Guerrila 18,5%.

„Până acum s-au retransmis programele de ştiri de la RFI. S-a decis să se renunţe la această retransmisie din motive tehnice. Am revenit la programe de ştiri locale. Am considerata că este bine să preluăm programul de dimineaţă de la Guerrila şi în weekend Războiului Sfârşitului săptămânii.”, le-a spus reprezentantul postului membrilor CNA.

5. RADIO 1 SATU MARE SRL Satu Mare pentru Radio Unu Satu Mare – modificare format de principiu şi structură serviciu de programe a fost respinsă

Postul a mai cerut în noiembrie schimbarea grilei, însă CNA a respins întrucât a considerat că ponderea de program religios e prea mare pentru un program generalist. Prin urmare, reprezentanţii postului au venit cu o nouă solicitare: modificarea formatului de principiu din generalist în religios. Solicitarea a fost respinsă la limită. Cinci membri au fost pentru, în condiţiile în care era nevoie de cel puţin şase voturi pentru ca cererea să fie aprobată.

6. MASS MEDIA ROMÂNIA DE MÂINE SRL - modificare siglă TV H a fost aprobată

7. RADIOTELEVIZIUNEA TRANSILVANIA SRL Braşov pentru RTT – modificare acţionariat societate, aprobat de CNA

Iese societatea Teleso Design SRL, deţinută de Iuliana Alina Spinean (90%) şi de Olteanu Gabriela (10%). Noul acţionariat arată astfel: Sigmirean Anca (12,04%) şi Ghiţă Dan Dumitru (87,96%)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus