Skip to main content

REACȚIE. Klaus Iohannis, despre decizia CNA de a întrerupe emisia Realitatea, pentru 10 minute: Este fundamentată pe criterii de ordin politic

 
REACȚIE. Klaus Iohannis, despre decizia CNA de a întrerupe emisia Realitatea, pentru 10 minute: Este fundamentată pe criterii de ordin politic
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a reacționat, prin intermediul biroului de presă, la decizia CNA de a întrerupe emisia 10 minute pentru postul Realitatea TV, pentru modul în care postul a reflectat protestele din 10 august.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că decizia adoptată ieri de către Consiliul Național al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic”, arată declarația președintelui postată pe site-ul instituției. 

„Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanților mass-media care critică puterea”, mai menționează declarația. 

Publicitate

Reamintim că, în ședința de marți, Consiliul Național al Audiovizualului a decis întreruperea emisiei Realitatea TV pentru 10 minute, pentru modul în care a reflectat evenimentele din jurul protestelor din 10 august. Romania TV, tot pentru perioada protestelor, a fost sancționată cu 15.000 de lei. Antena 3 nu a primit nicio sancțiune. Ce au spus membrii CNA și cum a decurs ședința, aici

Redăm în continare comunicatul integral al Președintelui: 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că decizia adoptată ieri de către Consiliul Național al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic.

O astfel de sancțiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente și deschide calea abuzului de putere asupra mass-media.

Într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege și Constituție, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparține unei instituții publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public. Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor și abordărilor. Jurnaliștii nu trebuie pedepsiți de către cei care dețin puterea pentru că au curajul să spună adevărul.

Președintele Klaus Iohannis atrage atenția că CNA nu trebuie folosit ca un instrument de reducere la tăcere a reprezentanților mass-media care critică puterea. Asigurarea libertății de expresie a tuturor opiniilor face diferența între o democrație și o autocrație. O țară este cu adevărat democratică dacă are și capacitatea de a proteja independența presei, iar jurnaliștii trebuie să fie conștienți de misiunea lor fundamentală și să fie solidari în a-și apăra dreptul de a se exprima liber.”

Citește cum a decurs ședința CNA în care s-a decis suspendarea emisiei Realitatea, AICI

Citește și:

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • A dat dovada ca stie ce inseamna democratia A aparat si antenele si cazul realitatea deci a aparat libera exprimare A fost impartial Multumim d-le presedinte pt pozitia cu adevarat europeana pe care o aveti
  • Klaus a mai avut o iesire din asta, acum cativa ani, cand a pierdut multi prieteni, atunci cand a condamnat decizia ANAF de evacuare a Antenelor din studiouri- cunoasteti povestea cu executarea silita a averii condamnatului Dan Voiculescu. Si atunci Klaus a invocat incalcarea dreptului la libera exprimare. Mai trebuia sa se duca la protestul organizat in strada de cei de la Antene.
  • Penibil,deci orice institutie care da o decizie care îi este nefavorabila gata e politic,asta e retorica psd,nu esti cu nimic mai bun ca psd

Trimite un comentariu