Skip to main content

Unul dintre şefii Digi24, mesaj pentru angajaţi despre primele de Crăciun: „Decizia nu îmi aparţine şi nu am fost consultat”

 
Unul dintre şefii Digi24, mesaj pentru angajaţi despre primele de Crăciun: „Decizia nu îmi aparţine şi nu am fost consultat”

De ce nu au mai primit angajaţii Digi24 prime de Crăciun? Unul dintre şefii Digi24 le-a explicat într-un mesaj intern motivul. În mesajul respectiv Robert Găinescu, director Digi24, spune că decizia nu i-a aparţinut şi nici nu a fost consultat.

Publicitate

„Am încercat să aflu care a fost motivul acestei decizii, iar răspunsul oficial pe care l-am primit din partea unui reprezentant al conducerii RCS-RDS este că «performanţele canalului nu justifică acordarea unor prime.»”, le-a scris Robert Găinescu angajaţilor Digi24.

Amintim că angajaţii Digi24 şi Digi Fm nu au mai primit prime de Crăciun, aşa cum s-a întâmplat în alţi ani. În ciuda faptului că alte televiziuni din acelaşi grup au primi (cum ar fi Digi Sport). Cazul a fost detaliat pe larg AICI.

Surse din interiorul staţiei vorbesc despre “discriminare între angajaţi”, câtă vreme doar Digi 24 şi Digi FM nu şi-au luat primele.

Redăm mesajul integral în continuare:

Dragi colegi,

În primul rând vreau să vă mulţumesc că mi-aţi oferit posibilitatea să descopăr, în cele aproape trei luni care s-au scurs de la venirea mea, ce înseamnă spiritul Digi24. Am găsit aici jurnalişti valoroşi şi un potenţial enorm pentru a construi o televiziune de ştiri valoroasă. A fost o plăcere să stau de vorbă cu unii dintre voi (nu cu atât de mulţi câţi mi-aş fi dorit), a fost un privilegiu să vă urmăresc la lucru.

Din păcate, finalul de an a venit cu vestea neplăcută că primele pentru angajaţii Digi24 nu au fost aprobate. Decizia nu îmi aparţine şi nu am fost consultat. Am încercat să aflu care a fost motivul acestei decizii, iar răspunsul oficial pe care l-am primit din partea unui reprezentant al conducerii RCS-RDS este că „performanţele canalului nu justifică acordarea unor prime.”

Cu speranţa unui an nou mai bun,

Robert Găinescu

Citeşte şi:

INSIDE STORY. Digi 24, primul an fără prime de Crăciun. Pedeapsă pentru că “nu au fost cuminţi”?

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gigi Berlogea Gigi Berlogea
    Ce sa torni? E atata mizerie in firma aia ca mi-ar trebui o zi intreaga sa o astern aici.
  • sefu lu mile sefu lu mile
    opaaaa.......se cearta angajatii rcs aici. hai....turnati, turnati
  • Mm Mm
    Toata lumea stie ca "nu fac performanta", doar ei nu :)
  • Floricica dansatoarea Floricica dansatoarea
    S a dat mail la toti sefii din Rcs pentru prima de Craciun. Asta e o scuza mizera! Chiar sunt unele persoane din forum care nu si au luat prima. Acum sunt in concediu medical. Asa e cand faci diferente intre oameni. Sa fie pace!
  • Manole Manole
    Prima de perfomanta si prima de Craciun. Doua lucruri diferite. Ne am prajit de tot! In USA prima de Craciun o primesti indiferent ca ai rezultate sau nu. Sa vorbim de al 13,14 salariu. Avem de a face cu un sistem bolnav si cazut. Altii fac bani pe spatele nostru si noi dezbatem daca e bine sau nu. Un voice over, redactor, editor de imagine au un salarii de 2000-2500 de lei. Mai bine te faci frizer castigi cu spaga 4500 de lei. Un editor de imagine castiga in ate tari 15000 de dolari/euro plus bonusuri pentru perfomanta. Hai ca m am plictisit de RCS. Eu nu am primit prima, cadouri de Craciun si nu am fost la petrecerea Digi. Sa nu zic ca fac party in hala lor cu mancarea lor. Totul la economie! Hai ***!
  • Gigi Berlogea Gigi Berlogea
    @Santos Dumont
    Nu le gateste nea Serghei in subsol, dar i s-au semnalat de mai multe ori problemele cu mancarea. Ce masuri a luat? Niciuna. Decat sa iti bati joc de sanatatea oamenilor, nu le mai da masa deloc daca nu esti in stare. Sau da-le bonuri de masa, desi aici e cam dificil, ar fi un bonus. Legat de masa zilnica, aici e alta discriminare, pentru ca o primesc doar cei din Bucuresti, cei din provincie.. ciu-ciu.
  • Gigi Berlogea Gigi Berlogea
    Aceasta firma a devenit o cloaca ***. Ma faci sa rad cu 'mesele gratis'. Paine mucegaita, viermi in mancare(da..VIERMI!!!), obiecte metalice prin carnati,etc.. astea sunt 'masele gratis'. Asta ca o paranteza.
    Legat de ce sa intampla pe acolo, in special in sediul Panduri 71, sunt niste mizerii incomensurabile. Discriminari intre angajati sunt si pe alte planuri, inclusiv pe planuri salariale. Daca nu esti adus de managerul X, care ti-a devenit peste noapte sef, desi esti acolo de mai mult timp ca el, esti ***. Asa se ajunge ca oameni pe pozitii similare sa fie platiti si de 3 ori mai mult, doar fiindca au fost adusi si baiatul destept care a devenit 'manager' fiindca e baiatul lui tata, care are relatii sus-puse. Plus ca esti tras pe linie moarta, fortat aproape sa parasesti jobul, poate, poate.. mai scapa de un 'junghi' in spate, iar oamenii adusi de 'baiatul desptept' ajuns 'manager' peste noapte au acces la proiectele importante, in timp ce tu faci 'mizerii', lucruri neinsemnate, ca na.. ei nu se preteaza sa le faca. 'Junghi' in perceptia lor bolnava si plina de scenarite ***, desi tu vrei sa iti faci doar treaba cat mai bine. Plus multe alte mizerii, mi-ar trebui ore intregi sa le enumar. Poate ca daca mai multi angajati ar lasa meme-urile si ar da aceasta firma in judecata, poate si cei din managementul de top ar lua masuri, incepand cu propriile persoane, iar apoi i-ar lasa din brate pe aia ajuns manageri peste noapte si ar aduce niste profesionisti. Li s-a reclamat de atatea ori mizeriile din departamentele aflate in sediul Panduri 71, dar le-a intrat pe o ureche si le-a iesit pe alta. Cu niste sentinte date peste bot si arsi la buzunar sunt sigur ca se vor misca lucrurile, iar lucrurile se vor face cum se faceau inainte. Adica cu cap si nu doar in interesele personale ale unora.
  • Santos Dumont Santos Dumont
    Ana,
    Nu am aparat RCS-RDS, dimpotriva, am spus ca nu e compania perfecta. Am spus ca marea dezvaluire a PDM ca nu s-au dat prime e o bula de sapun. Daca tot vorbim de contracte: scrie in ele ca angajatorul se obliga sa plateasca prime? Nu stiu, dar banuiesc ca nu. Deci, ce se reproseaza mai exact companiei? Ca a dat prime timp de 5 ani si acum nu? A fraierit pe cineva, a luat un drept cuiva? Mi se pare ca nu.
    Te legi de masa gratis, ok, my bad. Totusi, e vina lui RCS ca a fost mancarea proasta, o data? Le gateste Bulgac in subsol la Forum si a intoxicat lumea intentionat? Hai sa fim seriosi. Spuneam doar ca exista si alte beneficii in afara de prime, care nu exista la alte televiziuni. Poate nu e RCS capitalistul gras, lacom si exploatator. Din punctul asta de vedere.
    Din alt punct de vedere, poate ca mid managementul ar trebui selectat mai atent. De ce a fost lasat sa plece Razvan Mitroi, by far cel mai smart dintre toti? De ce au trecut multe luni pana si-au dat seama ce catastrofa e Madalina Radulescu? De ce a fost tolerata ani de zile lingusirea desantata si dezinteresul total al lui CP fata de orice altceva in afara de JS?
    Iar ideea ca cei doi ar fi intervenit sa se taie primele ca sa-l sape pe noul venit, mi se pare exagerata. Nu au asa de multa influenta, CP sigur nu mai. Dar, cine stie.
    Cu restul sunt de acord.
  • Ana Ana
    @Santos Dumond
    1. Nu exista angajati digi sau rcs. Toti sunt angajati rcs rds.
    2. Mese gratis. Aici am ras. O intreaga redactie a stat acasa, nu spun care, dupa ce a mancat masa gratis.
    3. Angajatii rcs rds/ digi nu isi vad contractele decat la semnare din 6 in 6 luni. Desi legal, ar trebui sa le primeasca. Poate trebuia sa spui si asta, dar vad ca pe tine mesele calde...te incalzesc.
    4.Nu cumva faza asta cu primele are legatura fix cu cei fara bilute, ca sa il discrediteze pe noul venit? Pentru ca cei doi fara bilute au ramas fara "telecomanda", dar au inca mare trecere in "forum".? Coincidenta e mult prea mare. Digi nu a trecut mult de 1 punct de rating, dar a luat prime mereu... De ce acum nu?
    5. Nu cumva unul dintre cei doi fara bilute au dat mesajul intern la pagina? Din acelasi motiv: ca le e frica de noul venit.?
    6. Pe radio se lauda ca sunt pe locul 4, dar nici angajatii de acolo nu au luat prima, desi se pare ca nu intra la non-performanta. Dar ce sa vezi, si de acolo cei doi " fara bilute" , adica CP si RI, au fost inlaturati.
    8. Digi24 va ajunge un National Tv daca cei doi fara bilute nu zboara. Si daca baietii care vand cartele fac greseala celor care au vandut frutti fesh.
  • Santos Dumont Santos Dumont
    Vad ca Pagina de media are doua obsesii: revelionul lui Dan Negru si primele de la Digi. Hai sa clarificam niste lucruri.
    Digi24 si RCS-RDS sunt firme private. Este decizia managementului ce vrea sa faca cu banii firmei. La Pagina de media se dau prime? Nu? Ce salarii aveti? A, nu e treaba mea? E cumva Pagina de media firma particulara si nu e treaba nimanui cand si ce bani se dau? Dar in buzunarul Digi e ok sa scormonim, da? Pai daca da, hai sa mai spunem si astea: la Digi angajatii primesc masa de pranz gratis. Salariile au fost intotdeauna virate la timp, fata de alte televiziuni. Angajatilor cu copii li s-au dat cadouri de craciun. Pai, daca vreti si fiti echilibrati, dragi reporteri de la Pagina de media, spuneti si astea, faceti treaba ca lumea.
    Gestul lui Gainescu de a scrie angajatilor este admirabil. CP si RI nu au avut niciodata bilute intre picioare sa se bata pentru angajati. Niciodata. Iar gestul angajatului Digi de a face public mesajul lui Gainescu este jalnic, gaunos si laş. Expune un om care a miscat ceva si care in sfarsit comunica cu colegii lui.
    Nu spune nimeni ca RCS-RDS este compania perfecta. Sunt multe probleme. Povestea asta cu primele poate trebuia altfel comunicata. Poate trebuia motivat de ce au primit cei care au primit si de ce nu cei care nu. Dar inca o data: e decizia unei firme private, nu vorbim de TVR. Decizia managementului nu priveste pe nimeni din afara. Si nu, nu fac parte din managementul RCS-RDS, nici al Digi24.
  • arcu de triumf arcu de triumf
    Sa fie clar numai valoarea primeste prime da? Uitati-va la Badea care nu mai bea decat sampanie de 600 euro si sta la hoteluri de 5 sau chiar 20 de stele se da cu *** de lux si poarta numai costume dulce si cabana. Ce sa va fac? Si ala are noroc si la pariuri ca ar putea sa traiasca numai din ele dar nu vrea el. Viata e frumos cand esti bun (profesionist adica) :))) Sau chiar cand doar crezi ca esti.
  • jk jk
    Angi,cum a fostei,Preli nu mai e acolo?
  • geo geo
    La National Tv, B1 Tv, Prima Tv, Kanal D oare s-au dat prime - asta daca tot va intereseaza subiectul...
  • Angi Angi
    Vina este a fostei conduceri(Prelipceanu&Co) care au ieșit cu rezultate fff proaste în urma evaluării de la sfârșit de an. Un an în care a fost bătaie de joc la Digi 24, un an în care unii au muncit( reporteri cameramani,oamenii din tara angajati) iar alții s.au șters la fund cu munca lor. Mă mir că nu au fost dați afară până acum. Foarte bine că nu au dat prime și eu daca eram acționar as fi procedat la fel. Nu ai rezultate pt ce prime??? Menționez că sunt angajata a postului și nu am primit prima. Respect Robert Gainescu pt că măcar ai avut curaj și ai vorbit cu cei din ,,forum,,
  • Iulian Iulian
    Nici eu nu primesc prime de câțiva pentru că firma nu merge bine și mi se pare normal sa nu dai prime dacă firma nu e profitabilă. Nu are nici o logică. Evident că mi-aș dori să primesc.

    Nu înțeleg de unde discriminare din moment ce celelalte posturi au primit pentru că sunt profitabile.

Trimite un comentariu

sus