Skip to main content

(P) OPERAȚII PRO BONO. Copii bolnavi de inimă, operați la Sibiu de medici din România, Anglia, Germania și Suedia

 
(P) OPERAȚII PRO BONO. Copii bolnavi de inimă, operați la Sibiu de medici din România, Anglia, Germania și Suedia

Orașul Sibiu va fi gazda unui maraton de intervenții medicale pro bono in rândul copiilor bolnavi de inimă. Astfel, 11 copii, diagnosticați cu malformații cardiace grave, vor fi tratați săptămâna aceasta de către echipe medicale din România, Anglia, Germania și Suedia.

Acțiunea face parte din programul “Inimi Sănătoase pentru Copii”, derulat de către Fundația Polisano, cu sprijinul MedLife. Obiectivul principal este de a da o șansă la viața copiilor cu malformații cardiace grave care provin din medii defavorizate.

Publicitate

Coordonatorul medical al programului “Inimi Sănătoase pentru Copii ” este dr. Victor Costache, conferențiar universitar doctor, medic primar chirurgie cardiovasculară și toracică, autor a numeroase premiere medicale naționale și internaționale.

“România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populației din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 108.9 decese la 100.000 de locuitori, față de U.E. (43.8 la 100.000 de locuitori). Conform INS, anual se nasc cca 1500 de copii cu malformații cardiace, și numărul lor este în continuă creștere.

Prin acest program alături de partenerii noștri de la MedLife, ne dorim să schimbăm aceste statistici și să dăm șansa unui număr cât mai mare de copii ca să se facă bine. Totodată, în acest program vor asista mai mulți medici din țară pentru a învăța tehnicile noi practicate (share experience).

În felul acesta, vrem sa extindem numărul de specialiști pentru a face bine și mai multe inimi, acasă, în România”, a declarat Cătălina Costache, Director Executiv, Fundația Polisano.

Echipele medicale sunt compuse din medici (cardiologi, ATI-iști, pediatri etc.), asistente și tehnicieni care vin din țări precum Germania, Anglia și Suedia, pentru a se implica pro bono, alături de echipa medicală Polisano – MedLife, pentru soluționarea cazurilor.

Potrivit echipei medicale, toate cazurile selectate sunt grave și necesită intervenție imediată. Printre acestea se numără cazul lui Florin (9 ani) care va fi supus unei intervenții chirurgicale după ce a fost diagnosticat cu defect septal atrial, prin intermediul unei caravane medicale desfășurată într-o zonă defavorizată. În atenția medicilor intră și Darius (8 ani), care suferă de persistență de canal arterial, dar și de un handicap neurologic, în momentul de față acesta locuind într-un centru de plasament.

GALERIE FOTO. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu