Skip to main content

Capital anunţă că dă în judecată Paginademedia.ro pentru articolul despre creşterea traficului

 
Capital anunţă că dă în judecată Paginademedia.ro pentru articolul despre creşterea traficului

"Capital dă în judecată paginademedia.ro pentru că a publicat o ştire tendenţioasă! Editura Evenimentul Zilei şi Capital va da în judecată site-ul Paginademedia.ro şi analizează retragerea din BRAT", scrie Capital.ro.

Publicitate

De ce această reacţie a Capital?

Anunţul Capital legat de judecată vine după ce Paginademedia.ro a publicat azi articolul cu titlul "De ce creştea site-ul Capital? Folosea un "bug". Traficul s-a prăbuşit, iar Capital va fi penalizat de BRAT"

În articol, Paginademedia relata faptul că Biroul Român de Audit Transmedia - BRAT a identificat un "bug", o eroare în site-ul capital.ro care a generat o creştere uriaşă a numărului de afişări (50 de milioane în decembrie, peste Adevărul.ro şi Ştirile Pro TV).

După scoaterea bug-ului de către Capital, la solicitarea BRAT, traficul Capital.ro a scăzut cu 40%.

Ce făcea "bug-ul":

Pe varianta de mobil, site-ul nu permitea ca utilizatorul să dea "back", pentru a ajunge pe Home-Page. La fiecare încercare de "back", se reîncărca pagina, iar site-ul contoriza o afişare.

Se întâmpla şi pe varianta desktop, doar că aici nu se contoriza afişarea. Chiar şi aşa, utilizatorul putea ieşi de pe articol accesând un alt articol din site (în acest fel, era menţinut pe site, ceea ce ar explica timpul uriaş petrecut de utilizatori în decembrie: 14 minute media!)

Ce scrie Capital, în articolul care anunţă că dă în judecată Paginademedia?

"Capital dă în judecată paginademedia.ro pentru că a publicat o ştire tendenţioasă!" este titlul articolului di Capital.

"De ce creştea site-ul Capital? Folosea un "bug". Traficul s-a prăbuşit, iar Capital va fi penalizat de BRAT" este un Fake News scris de Petrişor Obae, începe articolul.

Articolul din Capital este semnat de Cătălina Constantin (un pseudonim, din informaţiile Paginademedia.ro).

Din articolul Capital:

Editura Evenimentul Zilei şi Capital va da în judecată site-ul Paginademedia.ro şi analizează retragerea din BRAT, ca urmare a acestei grave dezinformări. EEC a răspuns promt sesizării BRAT, cu deschidere pe care a avut-o în cei peste 25 de ani de când publicaţia Capital a acceptat să fie membru al aceastei asociaţii şi nu au fost înregistrate abateri de la regulament.

Începând cu luna iulie, site-ul Capital a crescut constant, reuşind să atingă în luna ianuarie aproape 4 MILIOANE de unici, adică de 4 ori mai mulţi unici faţă de luna iunie. O arată BRAT şi Google Analytics, şi nimeni nu poate contesta aceste rezultate.

Creşterea a venit cumva firesc şi a fost rezultatul unei decizii a managementului. După ce în luna decembrie a anului 2017 a fost preluată intern administrarea publicităţii venite prin platforma Google şi a altor platforme, au fost obţinute rezultate mult peste aşteptări.

Primele luni ale anului 2018 confirmând rezultatele, s-a decis concentrarea eforturilor redacţionale pe creştera traficului. Acest lucru a dus la schimbarea redactorului şef şi a politicii editoriale a portalului, începând cu luna iulie 2018.

Orientarea a fost una spre ştiri economice populare. Până în luna decembrie 2018, echipa redacţională a beneficiat de un suflu nou prin angajarea unor jurnalişti noi.

Creşterea s-a văzut imediat. Din păcate, platforma pe care redactorii Capital au lucrat a suferit de-a lungul timpului numeroase "avarii", astfel că s-a ajuns la concluzia că trebuie schimbată total.Un bug a blocat anumite ştiri în buclă, ceea ce a generat pe alocuri un număr crescut de afişări, dar care NU a afectat şi numărul de unici.

La sesizare BRAT, din 11 ianuarie 2019, echipa de programatori care lucra la dezvoltarea unei noi platforme, a fost solicitată să identifice problema, aceasta lucrănd peste program pentru remedierea defecţiunii, raspunzând prompt sesizării.

Informaţia relatată în mod tendenţios de paginademedia, cu declaraţiile unor persoane din BRAT, fără să fim chestionaţi cu privire la acest subiect ne face să credem că acest atac la adresa Capital a fost unul premeditat şi nedrept. Din acest motiv, vom lua măsurile legale care se impun."

Citeşte articolul Paginademedia.ro, aici: De ce creştea site-ul Capital? Folosea un "bug". Traficul s-a prăbuşit, iar Capital va fi penalizat de BRAT


Citeşte şi: Site-ul Capital.ro, fenomenul anului 2018: a crescut de 10 ori şi a depăşit Adevărul. Şi Ştirile Pro TV. 50 de milioane de afişări în decembrie

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Victor Victor
    Eu nu mai accesez stirile EVZ si Capital.
  • alex alex
    catalin - zf la fel este in insolventa. Si zilnic da lectii de business......
  • vremea vremea
    Adevarul doare
  • Danut Danut
    "Anca Andrei a venit la Capital.ro după doi ani la bugetul.ro și Știripesurse.ro."... Hai sa fim seriosi, fata asta nu are treaba cu presa.. Nu a auzit nimeni de ea pana acum, nu a avut vreo analiza/investigatie/interviu/exclusivitate etc, nu a vazut o nimeni la nicio conferinta..dilema e ce o recomanda, inafara de vocea si talentul pt dl. Dan?.. Cred ca stim cu totii ce fel de presa fac siteurile bugetarul si stiripesurse.. Copy/paste cu schimbarea titlului si eventual a leadului.. Este o alta umbra irelevanta pt presa autohtona... Problema e ca ii transpira tupeul si tzatzimul acestor timpuri prin toti porii..si ne pierdem timpul si nervii citind toate aberatiile ei...
  • asd asd
    @crispo. Există mai multe motive pentru care există fluctuații de trafic. În esență, tot ce înseamnă capital/evz și restul publicațiilor din trustul respectiv trăiesc dintr-o strategie relativ simplă: clickbait + cross-uri + google și, cel mai important probabi, google news, care nu se știe din ce motive îi favorizează (probabil din cauza titlurilor bombastice care generează un ctr bun ce influențează algoritmul să îi împingă tot mai mult prin push notifications către telefoanele care au instalate aplicația google news). Din acest motiv poți vedea fluctuații relativ mari în clasamentele brat. De asemenea, toate site-urile asemnătoarea cancan/evz/capital au o rețea de crosspromo în care își promovează reciproc mizeriile și rotesc aceeași masă de unici.
  • jk jk
    Dezinformatorii se revoltă, vai nu se poate
  • Catalin Catalin
    Asa este. Te agata cu clickbait-uri si apoi nu mai poti sa iesi de pe site prin back... Si oricum, cum sa iei sfaturi de economie si afaceri de la o publicatie aflata ea insasi in insolventa?!
  • bing bing
    Asa se intampla cand sunt prinsi la furat de trafic incep sa ameninte
  • Crispo Crispo
    Dragă Petrișor, Dragă PaginaDeMedia,
    Confirm relatarea domnilor redactori Capital,
    Accesarea unei noi știri crește doar numărul de afișări servite unui utilizator, nu crește numărul de utilizatori care citesc revista online.
    Pentru ca acest lucru să se întâmple ar trebui ca fiecare cerere să fie făcută dintr-un browser văzut ca nou, fără pagini salvate pe device, fără cookie-uri. Însă în această situație și încărcarea serverului care găzduiește revista Capital ar crește nepermis de mult.

    Rămâne totuși o întrebare?
    De ce există fluctuații mari în numărul de utilizatori ai sitului!
  • Traian Mitrica Traian Mitrica
    Nici naiba nu citeste Capital care-si face traficul datorita celor 1001 de linkuri puse de EVZ. Site-uri de fake news si titluri clickbait, presa de 2 lei kilul
  • Adell Adell
    Ha, ha. Treaba lor

Trimite un comentariu

sus