Skip to main content

MTV România a rămas oficial fără licenţă, la cererea Pro TV. Pe ce licenţă va emite MTV în România

 
MTV România a rămas oficial fără licenţă, la cererea Pro TV. Pe ce licenţă va emite MTV în România

MTV România a rămas oficial fără licenţa prin satelit.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat act, în şedinţa publică de astăzi, de cererea Pro TV de retragere a licenţei prin satelit a MTV România.

Solicitarea a fost depusă de Pro TV la data de 12 februarie, care a cerut retragerea licenţei cu începere de la 1 martie 2019.

Reprezentantul Pro TV, în faţa CNA, întrebat despre motivul solicitării de retragere a licenţei:

„A fost la cererea Viacom. Intră într-o altă etapă de dezvoltare. Iniţial, ei când au intrat au avut MTV şi VH1, cred. Acum au foarte multe posturi pe care le operează şi au hotărât să opereze ei MTV. Foarte important: am solicitare retragerea licenţei de la 1 martie.”

Totodată, într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro, reprezentanţii Viacom au declarat:

„MTV va continua să opereze în România şi să fie disponibil pentru telespectatorii de aici. Va opera sub licenţa cehă deţinută de Viacom şi va fi reprezentat de Thematic Channels în termeni de publicitate. Mai mult, incluzând MTV printre canalele deţinute şi operate de Viacom, compania vrea să consolideze poziţia brandului în România. Viacom, ca proprietar al brandului MTV, va acorda drepturi pentru conţinutul digital către furnizorii de servicii, astfel permiţând accesul la servicii digitale noi, precum cele de video on demand şi televiziune de tip catch-up.”

CONTEXT. MTV România s-a lansat pe 15 iunie 2002, pe licenţa pe care emitea MCM România. În decembrie 2007, Pro TV a preluat MTV România, semnând un contract cu Viacom International Media Networks.

În ultimii ani, televiziunea n-a mai intrat în măsurătorile de audienţă şi nici nu a mai vândut publicitate.
Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gg Gg
    Ba da. Numai pe vh 1 nu
  • Alex Alex
    Credeam că nici în noul MTV nu va emite publicitate.

Trimite un comentariu

sus