Skip to main content

Postul TVH se închide după aproape 20 de ani. Câteva zeci de angajați vor fi concediați

 
Postul TVH se închide după aproape 20 de ani. Câteva zeci de angajați vor fi concediați

Postul de televiziune TV H, operat de Fundația Massmedia România de Mâine, se va închide în următoarea perioadă, după aproape 20 de ani de funcționare.

Publicitate

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, toți angajații televiziunii - în jur de 50-60 de oameni - urmează să fie concediați. De altfel, ei au fost anunțati de decizia managementului de a închide postul, o decizie luată din rațiuni financiare, potrivit informațiilor Paginademedia.ro.

TVH se transformase, de câteva luni, într-un post de televiziune pentru copii, cu Andra Gogan ca imagine a stației.

În perioada următoare, companiile de cablu vor fi anunțate de închiderea emisiei. Practic, TVH va înceta să emită după ce va înștiința oficial Consiliul Național al Audiovizualului în legătură cu decizia.

Actualul post TV H a fost lansat în urmă cu aproape 20 de ani de Fundația România de Mine, ca un post școală, care funcționa pe lângă Universitatea Spiru Haret. Ulterior, numele a fost schimbat în TVH2O, apoi în TVH.

TVH era în lista must-carry, ceea ce înseamnă că era prezent în grilele tuturor distribuitorilor de cablu.

În ultimii ani, TVH a încercat diverse formule editoriale: 

 • în 2014, încerca o relansare ca un post generalist, cu o fostă prezentatoare de la Antena 1 Sibiu, Alexandra Bejan și cu Robert Emanuel, actor care a jucat, printre altele, în filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.
 • la finalul lui 2018, postul a fost relansat ca TVH Kids Channel, canal dedicat copiilor și adolescenților, cu Andra Gogan imaginea principală a stației

Fundația România de Mâine operează și postul de radio Seven, care își continuă emisia.

Citește și: TVH se relansează mâine cu o fostă prezentatoare de la Antena 1 Sibiu și un actor din "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile"


TVH se orientează în weekend pe folclor și spectacole gratuite, cu public


EXCLUSIV. Mihai Găinușă se ocupă de relansarea TV H. Mistrețu, producător general


Mihai Găinușă a ieșit din proiectul TVH. Rămâne pe Radio Seven


TV H îşi schimbă sigla şi se pregăteşte pentru emisia HD. Postul negociază cu cabliştii trecerea la formatul High Defintion


Grila de primăvară la TVH, cu filme precum Nunta Mută și Carmen

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • @n-am
  TV - televiziune,
  H - inițiala numelui de familie al lui Spiru Haret, Universitatea Spiru Haret fiind deținătoarea postului.

  Universitatea particulară prezentă în mai multe orașe din țară a ales numele reformatorului învățământului românesc pentru a câștiga mai multă credibilitate (însă din păcate l-a făcut sinonim cu diplomele de studii superioare obținute mai facil decât în Universitățile publice, mai importantă decât frecventarea cursurilor fiind în cazul lor achitarea taxei de studii).
 • Ce inseamna TVH? De ce nu spuneti ce inseamna initialele? Urasc initialele. Mie imi plac nume ca Antena sau Prima sau Realitatea, macar stii care este cuvantul. Nu-mi spune mie de televiziunea DOEAHKIUYN.TV. Ce inseamna literele?
 • Uite, a existat un post de televiziune care a intrat târziu în piața din România, și care, culmea, a reușit să se impună, a devenit unul din cele mai vizionate posturi TV din țară, este Kanal D.

  Ce are Kanal D și nu au ceilalți?
  Ce nu are TVH ca să se impună ca o stație vizionată?

  În principal două sunt ingredientele diferență:
  - programe cu succes la public, achiziționarea și producerea unor formate internaționale de succes și
  - promovare intensă în principalele orașe, atât promovare stradală a principalelor programe cât și promovare via ziare, reviste, mijloace new media (regii de publicitate online, rețele sociale).

  Toate lucrurile astea costă!

  Dar nici Prima TV nu mai are ingredientele astea, și nici Național TV sau B1 nu se simt grozav.
 • Radio Seven e cel mai ascultabil radio din București dpdv muzică pentru mine, plus că au niște oameni mișto pe acolo, Chirculescu, Craciun... Dar la cat de lipsiți de publicitate sunt, nu m-ar mira să se închidă.
 • @Bogdan: nu s-a renunțat la streaming-ul Radio Seven. Îl găsești în aplicația TuneIn. Doar domeniul site-ului s-a schimbat: radio-seven.ro .
 • Sunt curios ce se va intampla cu postul de radio detinut de acelasi trust media. Radio Seven 103.4 MHz Bucuresti, ocupa ultimul loc in topul audientelor. Muzica este foarte buna, la acoperire stau cam prost, cu toate ca si-au marit puterea de cateva luni tot nu poat fi ascultat in conditii decente oricunde in Bucuresti. La streaming-ul online au renuntat de anul trecut.
 • Crezi ca stii trecuse in format pentru copii cu aceeasi prezentatoare si format... O televiziune buna ca idee care va fi inchisa dintr o gestiune defectuasa sau din asteptari prea mari...
 • @Thor, am fost vreo 200 acum cativa ani. Acum, numerele chiar sunt corecte, eram 50-60. Aveam cel putin 4-5 productii proprii, fiecare care avea nevoie de o echipa intreaga in studio de minim 6-8 oameni, cameramani, lumini, regizor etc, numai tehnic, pe langa ce oameni erau nevoie la redactional/productie, vreo 1-2 per emisiune. Apoi adaugi ca noi ne faceam singuri uplinkul si nu stateam intr-un playlist facut in VLC, si realizezi ca aveam 3 ture nonstop de oameni la emisie pe zi. Peste pui 2-3 oameni de conducere, pui 6-7 marketing/achizitii filme/logistica/soferi etc, pui si 2-3 la mentenanta tehnica, si de acolo reies 50-60.

  Nu e un numar mare, mai ales pentru cate productii proprii aveam.

  Cat despre decizie, e mai complicat, dar pe scurt, e legat de fonduri, dar o bucata este legata si de varii probleme care au continuat sa agaseze conducerea. Nu cred ca povestea se termina aici oricum, deja vulturii incercuiesc, si oricum, nu moare o televiziune de 20 de ani fara sa se mai foloseasca bucati la ceva, ici-colo.
 • Pe de altă parte stau și mă întreb: care 50-60 de angajați?! Pentru un buletin de știri cu materiale preluate de pe internet și câteva emisiuni înregistrate? Nici măcar televiziuni ca B1, Realitatea TV sau România TV nu cred că au atâția angajați (sau oricum, nu cred că au considerabil mai mulți).
 • Ce decizie neinspirată! Când ai o televiziune în must-carry, nu o închizi pur și simplu! O tragi pe linie moartă și aștepți să apară un investitor interesat de o frecvență în must-carry sau aștepți zile mai bune. Vezi Național 24 Plus, care, de 10 ani, difuzează și redifuzează aceleași producții realizate pentru Național TV în perioada 2003-2008 - cred că îi costă doar curentul consumat de un server.

  Îmi pare foarte rău de emisiunea "Crezi că știi?", probabil cel mai interesant concurs de cultură generală care s-a produs vreodată în România. Știu că nu s-a mai produs din octombrie, dar măcar aveam speranțe că va reveni cândva.

Trimite un comentariu