Skip to main content

Postul TVH se închide după aproape 20 de ani. Câteva zeci de angajaţi vor fi concediaţi

 
Postul TVH se închide după aproape 20 de ani. Câteva zeci de angajaţi vor fi concediaţi

Postul de televiziune TV H, operat de Fundaţia Massmedia România de Mâine, se va închide în următoarea perioadă, după aproape 20 de ani de funcţionare.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, toţi angajaţii televiziunii - în jur de 50-60 de oameni - urmează să fie concediaţi. De altfel, ei au fost anunţati de decizia managementului de a închide postul, o decizie luată din raţiuni financiare, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro.

TVH se transformase, de câteva luni, într-un post de televiziune pentru copii, cu Andra Gogan ca imagine a staţiei.

În perioada următoare, companiile de cablu vor fi anunţate de închiderea emisiei. Practic, TVH va înceta să emită după ce va înştiinţa oficial Consiliul Naţional al Audiovizualului în legătură cu decizia.

Actualul post TV H a fost lansat în urmă cu aproape 20 de ani de Fundaţia România de Mine, ca un post şcoală, care funcţiona pe lângă Universitatea Spiru Haret. Ulterior, numele a fost schimbat în TVH2O, apoi în TVH.

TVH era în lista must-carry, ceea ce înseamnă că era prezent în grilele tuturor distribuitorilor de cablu.

În ultimii ani, TVH a încercat diverse formule editoriale:

  • în 2014, încerca o relansare ca un post generalist, cu o fostă prezentatoare de la Antena 1 Sibiu, Alexandra Bejan şi cu Robert Emanuel, actor care a jucat, printre altele, în filmul 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile.
  • la finalul lui 2018, postul a fost relansat ca TVH Kids Channel, canal dedicat copiilor şi adolescenţilor, cu Andra Gogan imaginea principală a staţiei

Fundaţia România de Mâine operează şi postul de radio Seven, care îşi continuă emisia.

Citeşte şi: TVH se relansează mâine cu o fostă prezentatoare de la Antena 1 Sibiu şi un actor din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile"


TVH se orientează în weekend pe folclor şi spectacole gratuite, cu public


EXCLUSIV. Mihai Găinuşă se ocupă de relansarea TV H. Mistreţu, producător general


Mihai Găinuşă a ieşit din proiectul TVH. Rămâne pe Radio Seven


TV H îşi schimbă sigla şi se pregăteşte pentru emisia HD. Postul negociază cu cabliştii trecerea la formatul High Defintion


Grila de primăvară la TVH, cu filme precum Nunta Mută şi Carmen

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Se va mai închide TVH ?
  • Crispo Crispo
    @n-am
    TV - televiziune,
    H - inițiala numelui de familie al lui Spiru Haret, Universitatea Spiru Haret fiind deținătoarea postului.

    Universitatea particulară prezentă în mai multe orașe din țară a ales numele reformatorului învățământului românesc pentru a câștiga mai multă credibilitate (însă din păcate l-a făcut sinonim cu diplomele de studii superioare obținute mai facil decât în Universitățile publice, mai importantă decât frecventarea cursurilor fiind în cazul lor achitarea taxei de studii).
  • n-am auzit de asa ceva n-am auzit de asa ceva
    Ce inseamna TVH? De ce nu spuneti ce inseamna initialele? Urasc initialele. Mie imi plac nume ca Antena sau Prima sau Realitatea, macar stii care este cuvantul. Nu-mi spune mie de televiziunea DOEAHKIUYN.TV. Ce inseamna literele?
  • Omul care va aduce linkul Omul care va aduce linkul
    Pentru cei care cred ca radio 7 nu are streaming online, incercati http://80.86.106.32:8000/radio7.mp3
  • Crispo Crispo
    Uite, a existat un post de televiziune care a intrat târziu în piața din România, și care, culmea, a reușit să se impună, a devenit unul din cele mai vizionate posturi TV din țară, este Kanal D.

    Ce are Kanal D și nu au ceilalți?
    Ce nu are TVH ca să se impună ca o stație vizionată?

    În principal două sunt ingredientele diferență:
    - programe cu succes la public, achiziționarea și producerea unor formate internaționale de succes și
    - promovare intensă în principalele orașe, atât promovare stradală a principalelor programe cât și promovare via ziare, reviste, mijloace new media (regii de publicitate online, rețele sociale).

    Toate lucrurile astea costă!

    Dar nici Prima TV nu mai are ingredientele astea, și nici Național TV sau B1 nu se simt grozav.
  • Ipo Ipo
    Radio Seven e cel mai ascultabil radio din București dpdv muzică pentru mine, plus că au niște oameni mișto pe acolo, Chirculescu, Craciun... Dar la cat de lipsiți de publicitate sunt, nu m-ar mira să se închidă.
  • sefu lu mile sefu lu mile
    Bing - inchide tu gura ca faci curent! nu iti duce nimeni lipsa daca ne lasi.
    unutv - imi pare sincer rau
  • jk jk
    Cu una ca Andra Gogan nu ma mir....ciudat ca a preluat-o PRO TV
  • Bing Bing
    bine ca se inchide ca nu plange nimeni
  • Thor Thor
    @Bogdan: nu s-a renunțat la streaming-ul Radio Seven. Îl găsești în aplicația TuneIn. Doar domeniul site-ului s-a schimbat: radio-seven.ro .
  • Bogdan Bogdan
    Sunt curios ce se va intampla cu postul de radio detinut de acelasi trust media. Radio Seven 103.4 MHz Bucuresti, ocupa ultimul loc in topul audientelor. Muzica este foarte buna, la acoperire stau cam prost, cu toate ca si-au marit puterea de cateva luni tot nu poat fi ascultat in conditii decente oricunde in Bucuresti. La streaming-ul online au renuntat de anul trecut.
  • An An
    Crezi ca stii trecuse in format pentru copii cu aceeasi prezentatoare si format... O televiziune buna ca idee care va fi inchisa dintr o gestiune defectuasa sau din asteptari prea mari...
  • unutvh unutvh
    @Thor, am fost vreo 200 acum cativa ani. Acum, numerele chiar sunt corecte, eram 50-60. Aveam cel putin 4-5 productii proprii, fiecare care avea nevoie de o echipa intreaga in studio de minim 6-8 oameni, cameramani, lumini, regizor etc, numai tehnic, pe langa ce oameni erau nevoie la redactional/productie, vreo 1-2 per emisiune. Apoi adaugi ca noi ne faceam singuri uplinkul si nu stateam intr-un playlist facut in VLC, si realizezi ca aveam 3 ture nonstop de oameni la emisie pe zi. Peste pui 2-3 oameni de conducere, pui 6-7 marketing/achizitii filme/logistica/soferi etc, pui si 2-3 la mentenanta tehnica, si de acolo reies 50-60.

    Nu e un numar mare, mai ales pentru cate productii proprii aveam.

    Cat despre decizie, e mai complicat, dar pe scurt, e legat de fonduri, dar o bucata este legata si de varii probleme care au continuat sa agaseze conducerea. Nu cred ca povestea se termina aici oricum, deja vulturii incercuiesc, si oricum, nu moare o televiziune de 20 de ani fara sa se mai foloseasca bucati la ceva, ici-colo.
  • Thor Thor
    Pe de altă parte stau și mă întreb: care 50-60 de angajați?! Pentru un buletin de știri cu materiale preluate de pe internet și câteva emisiuni înregistrate? Nici măcar televiziuni ca B1, Realitatea TV sau România TV nu cred că au atâția angajați (sau oricum, nu cred că au considerabil mai mulți).
  • Thor Thor
    Ce decizie neinspirată! Când ai o televiziune în must-carry, nu o închizi pur și simplu! O tragi pe linie moartă și aștepți să apară un investitor interesat de o frecvență în must-carry sau aștepți zile mai bune. Vezi Național 24 Plus, care, de 10 ani, difuzează și redifuzează aceleași producții realizate pentru Național TV în perioada 2003-2008 - cred că îi costă doar curentul consumat de un server.

    Îmi pare foarte rău de emisiunea "Crezi că știi?", probabil cel mai interesant concurs de cultură generală care s-a produs vreodată în România. Știu că nu s-a mai produs din octombrie, dar măcar aveam speranțe că va reveni cândva.

Trimite un comentariu

sus