Skip to main content

VIDEO. Ameninţări în direct. Orlando Teodorovici trage TVR de urechi pentru că nu i-a convenit o ştire

 
VIDEO. Ameninţări în direct. Orlando Teodorovici trage TVR de urechi pentru că nu i-a convenit o ştire

"Dacă şi TVR face astfel de lucruri... Facem şi pe banii publici astfel de dezinformări... O să vedem noi exact ce şi cum!" Afirmaţiileau fost făcute în direct de ministrul finanţelor, Orlando Teodorovici. La TVR.

Publicitate

Ce l-a deranjat pe Orlando Teodorovici? De ce a venit cu astfel de ameninţări?

Vă prezentăm pentru început momentul de la TVR, apoi ştirea care nu i-a convenit ministrului (ştire care avea toate punctele de vedere, contrar celor spuse de Teodorovici).

Reproşurile lui Orlando Teodorovici au fost făcute în direct, acum două zile, în rubrica Tema Zilei, de la Telejurnal.

Orlando Teodorovici: Dacă şi TVR face astfel de lucruri... Ştirea cu alocaţiile, de exmplu. Cum a fost: a făcut amendament PNL. Şi avem intervenţia unui membru PNL, dar nicio intervenţie...

Moderatorul Radu Andrei Tudor intervine: A fost Viorica Dăncilă în deschiderea ştirii.

Orlando Teodorovici: Nu în acelaşi calup de informaţii.

Radu Andrei Tudor punctează încă o dată: Eu aşa văzusem.

Orlando Teodorovici revine: Încă o dată - facem şi pe banii publici astfel de dezinformări... O să vedem noi exact ce şi cum, care este situaţia, din păcate.

Realitatea: Ştirea în cauză avea toate punctele de vedere

Aşa cum moderatorul i-a replicat ministrului, ştirea pe care Orlando Teodorovici o reclama avea toate punctele de vedere.

1. Ştirea - cu titlul Alocaţiile pentru copii cresc de la 1 martie - începea cu datele legate de Ordonanţă: cât vor creşte alocaţiile, pentru ce grupe de vârste.

Ordonanţa de urgenţă adoptată de guvern măreşte alocaţiile pentru copiii cu vârste peste 2 ani de la 84 la 150 de lei.

Alocaţia pentru cei mai mici de 2 ani şi pentru cei cu dizabilităţi va fi 300 de lei.

Măsura se aplica din luna următoare publicării legii bugetului. Deci, ca să intre în vigoare la 1 martie, bugetul trebuie să fie promulgat până la sfârşitul acestei luni.

2. Urma o declaraţie a Vioricăi Dăncilă (în aceeaşi ştire, nu cum a reclamat ministrul):

Avem asigurate în bugetul de stat sumele pentru toate aceste măsuri. Îmi exprim speranţa că preşedintele României va depăşi jocul politic şi o va promulga.

3. Apoi a unui parlamentar PNL - partidul care a iniţiat amendamentul.

Liberalii, care au iniţiat amendamentul privind majorarea alocaţiilor, spun că responsabilitatea pentru aplicarea măsurii aparţine în exclusivitate guvernului.

Robert Sighiartău, deputat PNL:

Ei acum încearcă, printr-o formă de manipulare specifică, să mute responsabilitatea la Preşedintele României. Nu are nicio legătură discuţia legată de bugetul de stat cu aceată majorare a alocaţiilor.

4. Pe final, era trecută în revistă poziţia lui Klaus Iohannis în legătură cu bugetul:

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în repetate rânduri proiectul de buget al guvernului, pe motiv că este nerealist, nu respectă avizul CSAT pentru sumele alocate instituţiilor din sistemul de apărare şi securitate şi alocă, în schimb, sume nejustificate partidelor. Şeful statului are opţiunea de a întârzia promulgarea sesizând Curtea Constituţională.

Ştirea, aşa cum a dat-o TVR, aici

Reporterul care a redactat ştirea: Fac meseria asta de aproape 20 de ani, mai multi decat aveti dvs în Guvern

Jurnalista Ramona Avramescu a redactat ştirea reclamată de ministru. Ea a reacţionat pe contul de Facebook:

"Situatia e asa, domnule ministru: fac meseria asta de aproape 20 de ani, mai multi decat aveti dvs in Guvern si daca as fi avut macar cate 10 lei pentru fiecare situatie in care un politician mi-a spus: lasa ca o sa vedem noi, stim noi de ce ai scris asa si nu invers, te-a pus tariceanu, basescu, iohannis, dragnea, sri, cia, etc... acum aş fi fost mai bogată decât vedetele TV plătite regeşte."

Ramona Avramescu:

Ieri am scris pentru Telejurnal o stire despre majorarea alocatiilor pentru copii. Banala dupa toate standardele jurnalistice posibile (ca forma si grad de dificultate, vreau sa zic): ce-a zis premierul, ce-a zis initiatorul amendamentului, cum intra in vigoare, ce rol are presedintele, 1 minut si 20 de secunde, clasic, fara floricele, cum am invatat la scoala si cum facem noi la Stiri, la televiziunea publica.

Ei, si imediat dupa, a venit domnul ministru Orlando Teodorovici, care nu se pricepe doar la buget, ci si la jurnalism, daca nu stiati, si a zis in direct ca ‘dezinformez’ lumea ‘pe bani publici’. Si ca ‘o sa vedem noi exact ce si cum, care e situatia, ca daca si la TVR...’

Situatia e asa, domnule ministru: fac meseria asta de aproape 20 de ani, mai multi decat aveti dvs in guvern si daca as fi avut macar cate 10 lei pentru fiecare situatie in care un politician mi-a spus: lasa ca o sa vedem noi, stim noi de ce ai scris asa si nu invers, te-a pus tariceanu, basescu, iohannis, dragnea, sri, cia, etc... acum as fi fost mai bogata decat vedetele tv platite regeste. Si poate m-as fi speriat ca, na, atunci as fi avut ce pierde.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia Pila Livia Pila
    De fapt eu sunt adevarata Livia Pila. Nu mai comentati in numele meu.
  • Gabriel Gabriel
    Încă un motiv pentru a desființa TVR-ul! Nu-și mai are rostul în situația actuală. Este folosit că instrument de lupta politic de toți cei care ajung la guvernare.
  • Paco Paco
    Cel care a dezinformat pe bani publici a fost chiar ministrul. Cel care a amenințat pe bani publici, după ce a colportat minciuni, a fost același ministru
    Gafă de indolent și comportament inadmisibil pentru un demnitar.
    Evident, nu va pleca spre lada de gunoi a istoriei recente. Și nici nu-și va cere scuze.
  • Radu F. Gabrea Radu F. Gabrea
    Orlando, discotecarule, te dai la Ramona Avramescu?! Hopaaa, na că te-ai ales și cu un mic curs de jurnalism taman de la fata care l-a dat gata pe Donald Trump! Dar ce contează încă o bilă neagră, du-te și bea o halbă cu zeamă de varză, sparge o ceapă, ia o slană... Așa-i cănd ți-o furi de la o femeie deșteaptă, crezi că toate-s simple și nevinovate precum Denise Rifai?!
  • Mile Mile
    Radu Andrei Tudor e “rosu” pana in maduva oaselor. Sigur a primit vreun ordin de la centru... Nu-l mai obloji fata pe cormoran ca e tot de-al lor.
  • Livia Pila Livia Pila
    @Livia Pilă. Lasa substituirile de persoane. Eu sunt Livia Pilă cea adevărată. Colegul Radu Andrei Tudor s-a purtat corect, profesionist, cu calm. In mod normal, numitul Teodorovici Eugen Orlando trebuia invitat sa părasească studioul. S-a purtat ca un ciocoi, ca un reprezentant al PCR. Rusine, Teodorovici, nu meriti sa fii bagat in seamă! Flăcău tomnatec.
  • geo geo
    Omar sau cum naiba te-o chema, audienta stirilor TVR este aia pe care o stim cu totii. De bune ce sunt. Asa ca las-o mai moale, ca nu se leaga. Cat o priveste pe deontoloaga platita din bani publici, acreditata TVR la Palatul Cotroceni, poate isi mai aduce aminte de povestea cu intrebarea adresata lui Trump.
  • Livia Pila Livia Pila
    Radu Andrei Tudor pentru noi este Mircea Badea 2. A fost o replica data de un gigalau psd-ist (RAT) altui gigalau psd-ist (EOT). Daca nu se intalneau, gigalau ramaneau amandoi. Asa, unul dintre ei isi pierde din valoare. Poate incearca sa o rezolve in ring sau la patid. Oricum, nu poate ramane asa, orgoliul lui Orlando are mult de suferit. Cum sa primeasca el asa o replica de la un prezentator/luptator la stiri?!!! I’m just a gigolo and everywhere I go...
  • Omar Omar
    @nea Geo. Pretenaș, mai baga o bere la pet , rupe capu la o punga de semințe și așteaptă pensia indexata. Lăsa pe altii să își dea cu părerea despre cum se fac știrile...
  • F F
    Asta este situația actuala a României. Sa fii neutru înseamnă ca ești împotriva.
  • geo geo
    Era suficient sa difuzati stirea ca se vor majora indemnizatiile si pozitia Presedintelui. Introducerea punctului de vedere al PNL in stirea mi se pare putin cam fortat, stimata doamna Avramescu.

Trimite un comentariu

sus