Skip to main content

VIDEO. Amenințări în direct. Orlando Teodorovici trage TVR de urechi pentru că nu i-a convenit o știre

 
VIDEO. Amenințări în direct. Orlando Teodorovici trage TVR de urechi pentru că nu i-a convenit o știre

"Dacă și TVR face astfel de lucruri... Facem și pe banii publici astfel de dezinformări... O să vedem noi exact ce și cum!" Afirmațiileau fost făcute în direct de ministrul finanțelor, Orlando Teodorovici. La TVR.

Publicitate

Ce l-a deranjat pe Orlando Teodorovici? De ce a venit cu astfel de amenințări?

Vă prezentăm pentru început momentul de la TVR, apoi știrea care nu i-a convenit ministrului (știre care avea toate punctele de vedere, contrar celor spuse de Teodorovici).

Reproșurile lui Orlando Teodorovici au fost făcute în direct, acum două zile, în rubrica Tema Zilei, de la Telejurnal.

Orlando Teodorovici: Dacă și TVR face astfel de lucruri... Știrea cu alocațiile, de exmplu. Cum a fost: a făcut amendament PNL. Și avem intervenția unui membru PNL, dar nicio intervenție...

Moderatorul Radu Andrei Tudor intervine: A fost Viorica Dăncilă în deschiderea știrii.

Orlando Teodorovici: Nu în același calup de informații.

Radu Andrei Tudor punctează încă o dată: Eu așa văzusem.

Orlando Teodorovici revine: Încă o dată - facem și pe banii publici astfel de dezinformări... O să vedem noi exact ce și cum, care este situația, din păcate.

Realitatea: Știrea în cauză avea toate punctele de vedere

Așa cum moderatorul i-a replicat ministrului, știrea pe care Orlando Teodorovici o reclama avea toate punctele de vedere.

1. Știrea - cu titlul Alocațiile pentru copii cresc de la 1 martie - începea cu datele legate de Ordonanță: cât vor crește alocațiile, pentru ce grupe de vârste.

Ordonanța de urgență adoptată de guvern mărește alocațiile pentru copiii cu vârste peste 2 ani de la 84 la 150 de lei.

Alocația pentru cei mai mici de 2 ani și pentru cei cu dizabilități va fi 300 de lei.

Măsura se aplica din luna următoare publicării legii bugetului. Deci, ca să intre în vigoare la 1 martie, bugetul trebuie să fie promulgat până la sfârșitul acestei luni.

2. Urma o declarație a Vioricăi Dăncilă (în aceeași știre, nu cum a reclamat ministrul):

Avem asigurate în bugetul de stat sumele pentru toate aceste măsuri. Îmi exprim speranța că președintele României va depăși jocul politic și o va promulga.

3. Apoi a unui parlamentar PNL - partidul care a inițiat amendamentul.

Liberalii, care au inițiat amendamentul privind majorarea alocațiilor, spun că responsabilitatea pentru aplicarea măsurii aparține în exclusivitate guvernului.

Robert Sighiartău, deputat PNL:

Ei acum încearcă, printr-o formă de manipulare specifică, să mute responsabilitatea la Președintele României. Nu are nicio legătură discuția legată de bugetul de stat cu aceată majorare a alocațiilor.

4. Pe final, era trecută în revistă poziția lui Klaus Iohannis în legătură cu bugetul:

Președintele Klaus Iohannis a criticat în repetate rânduri proiectul de buget al guvernului, pe motiv că este nerealist, nu respectă avizul CSAT pentru sumele alocate instituțiilor din sistemul de apărare și securitate și alocă, în schimb, sume nejustificate partidelor. Șeful statului are opțiunea de a întârzia promulgarea sesizând Curtea Constituțională.

Știrea, așa cum a dat-o TVR, aici

Reporterul care a redactat știrea: Fac meseria asta de aproape 20 de ani, mai multi decat aveti dvs în Guvern

Jurnalista Ramona Avramescu a redactat știrea reclamată de ministru. Ea a reacționat pe contul de Facebook:

"Situatia e asa, domnule ministru: fac meseria asta de aproape 20 de ani, mai multi decat aveti dvs in Guvern si daca as fi avut macar cate 10 lei pentru fiecare situatie in care un politician mi-a spus: lasa ca o sa vedem noi, stim noi de ce ai scris asa si nu invers, te-a pus tariceanu, basescu, iohannis, dragnea, sri, cia, etc... acum aș fi fost mai bogată decât vedetele TV plătite regește."

Ramona Avramescu:

Ieri am scris pentru Telejurnal o stire despre majorarea alocatiilor pentru copii. Banala dupa toate standardele jurnalistice posibile (ca forma si grad de dificultate, vreau sa zic): ce-a zis premierul, ce-a zis initiatorul amendamentului, cum intra in vigoare, ce rol are presedintele, 1 minut si 20 de secunde, clasic, fara floricele, cum am invatat la scoala si cum facem noi la Stiri, la televiziunea publica.

Ei, si imediat dupa, a venit domnul ministru Orlando Teodorovici, care nu se pricepe doar la buget, ci si la jurnalism, daca nu stiati, si a zis in direct ca ‘dezinformez’ lumea ‘pe bani publici’. Si ca ‘o sa vedem noi exact ce si cum, care e situatia, ca daca si la TVR...’

Situatia e asa, domnule ministru: fac meseria asta de aproape 20 de ani, mai multi decat aveti dvs in guvern si daca as fi avut macar cate 10 lei pentru fiecare situatie in care un politician mi-a spus: lasa ca o sa vedem noi, stim noi de ce ai scris asa si nu invers, te-a pus tariceanu, basescu, iohannis, dragnea, sri, cia, etc... acum as fi fost mai bogata decat vedetele tv platite regeste. Si poate m-as fi speriat ca, na, atunci as fi avut ce pierde.
 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Încă un motiv pentru a desființa TVR-ul! Nu-și mai are rostul în situația actuală. Este folosit că instrument de lupta politic de toți cei care ajung la guvernare.
 • Cel care a dezinformat pe bani publici a fost chiar ministrul. Cel care a amenințat pe bani publici, după ce a colportat minciuni, a fost același ministru
  Gafă de indolent și comportament inadmisibil pentru un demnitar.
  Evident, nu va pleca spre lada de gunoi a istoriei recente. Și nici nu-și va cere scuze.
 • Orlando, discotecarule, te dai la Ramona Avramescu?! Hopaaa, na că te-ai ales și cu un mic curs de jurnalism taman de la fata care l-a dat gata pe Donald Trump! Dar ce contează încă o bilă neagră, du-te și bea o halbă cu zeamă de varză, sparge o ceapă, ia o slană... Așa-i cănd ți-o furi de la o femeie deșteaptă, crezi că toate-s simple și nevinovate precum Denise Rifai?!
 • Radu Andrei Tudor e “rosu” pana in maduva oaselor. Sigur a primit vreun ordin de la centru... Nu-l mai obloji fata pe cormoran ca e tot de-al lor.
 • @Livia Pilă. Lasa substituirile de persoane. Eu sunt Livia Pilă cea adevărată. Colegul Radu Andrei Tudor s-a purtat corect, profesionist, cu calm. In mod normal, numitul Teodorovici Eugen Orlando trebuia invitat sa părasească studioul. S-a purtat ca un ciocoi, ca un reprezentant al PCR. Rusine, Teodorovici, nu meriti sa fii bagat in seamă! Flăcău tomnatec.
 • Omar sau cum naiba te-o chema, audienta stirilor TVR este aia pe care o stim cu totii. De bune ce sunt. Asa ca las-o mai moale, ca nu se leaga. Cat o priveste pe deontoloaga platita din bani publici, acreditata TVR la Palatul Cotroceni, poate isi mai aduce aminte de povestea cu intrebarea adresata lui Trump.
 • Radu Andrei Tudor pentru noi este Mircea Badea 2. A fost o replica data de un gigalau psd-ist (RAT) altui gigalau psd-ist (EOT). Daca nu se intalneau, gigalau ramaneau amandoi. Asa, unul dintre ei isi pierde din valoare. Poate incearca sa o rezolve in ring sau la patid. Oricum, nu poate ramane asa, orgoliul lui Orlando are mult de suferit. Cum sa primeasca el asa o replica de la un prezentator/luptator la stiri?!!! I’m just a gigolo and everywhere I go...
 • @nea Geo. Pretenaș, mai baga o bere la pet , rupe capu la o punga de semințe și așteaptă pensia indexata. Lăsa pe altii să își dea cu părerea despre cum se fac știrile...
 • Era suficient sa difuzati stirea ca se vor majora indemnizatiile si pozitia Presedintelui. Introducerea punctului de vedere al PNL in stirea mi se pare putin cam fortat, stimata doamna Avramescu.

Trimite un comentariu