Skip to main content

Cazul ziaristei retrase de pe domeniile PSD și Parlament va fi discutat la Comisia de Etică a TVR

 
Cazul ziaristei retrase de pe domeniile PSD și Parlament va fi discutat la Comisia de Etică a TVR

Cazul jurnalistei TVR Andreea Dumitrescu, retrasă de pe PSD/Parlament deoarece ar fi „prea agresivă”, a ajuns în atenția Comisiei de Etică a Televiziunii publice, anunță HotNews.

Informația a fost confirmată pentru sursa citată de Horia Grușcă, care a mai arătat că „doamna Dumitrescu a depus o sesizare" cu privire la acest caz.

Reamintim că, la începutul săptămânii, Andreea Dumitrescu, jurnalist de la Știrile TVR a fost retras de conducerea departamentului de pe domeniile pe care le acoperea de câțiva ani (PSD, Parlament, Curtea Constituțională), după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate, AICI. Motivul: jurnalista ar fi "prea agresivă".
Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Andreea Dumitrescu a fost chemată la șefa știrilor, Mădălina Rădulescu. Conform acelorași surse, jurnalistei i s-a reproșat că ar fi "prea agresivă". Ca atare, i s-a oferit o variantă de "compromis": un alt domeniu de acoperit, și anume primăriile.
"În acest caz, îmi dau demisia", ar fi replicat Andreea Dumitrescu.
Publicitate

În urma scandalului, șefa știrilor TVR a dat explicații în ședința Consiliului de Administrație a TVR, care a avut loc pe 28 februarie. 

Mădălina Rădulescu a explicat că este o măsură organizatorică, bazată pe decizia de a varia ariile tematice acoperite de jurnalişti astfel încât aceştia să-şi extindă domeniul de expertiză.
Totodată, această măsură a fost luată în contextul în care Direcţia Ştiri produce zilnic peste 9 ore de program, cu o redacţie subdimensionată la nivelul reporterilor de teren care trebuie să acopere un număr mare de evenimente variate.
Citește și: 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce obraz gros, ce stomac are aceasta Mădălina Rădulescu! Nu mă miră! în TVR nici un șef nu are urmă de bun simț. Urmează cu toții exemplul lui Gradea, al lui Sassu și al lui Dârvariu!
  • Absolut toti sefii Stirilor TVR (director, producatori generali si EOD-ei) din ultimul deceniu au fost personaje care n-au facut nimic notabil in cariere. Fie ei ilustri necunoscuti, fie mediocri cu oarece notorietate au fost cocoțați în funcții care ar trebui să răsplătească experienta, munca, talentul si recunoasterea pentru a fi un exemplu pentru colegi, dar si o sursă de idei, de inspirație. Ce poate învăța un jurnalist de la Madalina Rădulescu, Oana Popescu (fata lu' tata, se stie), Rodica Culcer sau Claudiu Lucaci? Sau de la sinistrul Dorin Munteanu (baiatu' lu' tata, se stie si asta), ratatul suprem care n-a dispus nicio transmisie de la Colectiv avand reporteri pe teren? Leafa unui șef, rasplata a obedienței față de PDG-ei, e de 100-110 milioane. De banii astia dna Radulescu ar trebui sa dea un sens Stirilor, sa aiba un concept, sa propuna niste formate, nu sa faca pe argatul PSD in zonă. Chestie invatata pe vremea cand atârna la firimiturile Varanului pe la Antena 1. Explicatiile oferite CA sunt penibile, pt ca oricine stie ca un reporter se specializeaza ani la rand pe o zona pana ajunge sa o cunoasca bine. De ce nu se duce Raduleasca, pt varietate, la plantat panseluțe, că poate ar avea succes mai mare, ar castiga noi experiente dupa nimicul pastorit in cele doua mandate?!
  • Prima care ar trebui reorganizata ar fi chiar Mădălina Rădulescu. Slaba profesional, pupila lui Sassu, fără coloana vertebrala

Trimite un comentariu