Skip to main content

Cum ajuţi presa independentă. Hai să afli despre proiecte de jurnalism cetăţenesc, duminică, la Cercul Donatorilor

 
Cum ajuţi presa independentă. Hai să afli despre proiecte de jurnalism cetăţenesc, duminică, la Cercul Donatorilor

Jurnalişti şi donatori, întâlnire offline. Cercul Donatorilor se întâmplă la Zilele Superscrieri, eveniment dedicat jurnalismului de calitate, şi va avea loc duminică, 24 martie, de la ora 16.00, la Teatrul Apollo (Harta AICI).

Publicitate

Ce se va întâmpla? Invitaţii pot asculta povestea a patru proiecte de jurnalism cetăţenesc, care au nevoie de susţinere.

Vor prezenta: Radu Ciorniciuc & Lina Vdovîi, Dela0.ro, Forum Apulum şi Ioana Moldovan. Moderează Madalina Marcu.

Detalii despre Cercul Donatorilor, AICI

Proiectele prezentate:

„Cum ne creştem copiii?”, dela0.ro - O întrebare de interes public, pe care jurnaliştii dela0 vor s-o trateze din perspectiva istorică, din cea medicală şi de educaţie şi la cea de cuplu. Ce fel de oameni formăm: vom afla dintr-un demers care să ne ajute să judecăm cu discernământ, dar şi sa ştii cum sa iei decizii legate de tot ce înseamnă naşterea şi creşterea unui copil astăzi. Proiectul urmează să fie lansat.

Mărirea echipei Forum Apulum - Un Funky Citizens din inima ţării, Forum Apulum este un ONG de educaţie civică şi media din Alba Iulia, format din oameni care fac muncă voluntară pentru a învăţa tinerii din mai multe oraşe din ţară de ce este important să voteze şi să devină responsabili social. Pentru a-şi putea menţine proiectele, au nevoie să angajeze o persoană, chiar şi part-time.

Un film documentar de Radu Ciorniciuc şi Lina Vdovîi - Radu şi Lina sunt doi jurnalişti independenţi specializaţi în documentări şi investigaţii care privesc în mod special drepturile omului. Filmul la care lucrează acum, „Il Bel Canto”, îşi propune să înţeleagă mai bine condiţia imigrantului român plecat la muncă în străinătate, cu tot ce implică acest proces: dezrădăcinare, abuz, singurătate, prin exemplul lui Pavel şi al fiicei lui, Lina. Filmul este în etapa de dezvoltare.

Un proiect de fotojurnalism de Ioana Moldovan - „Among the few” este un proiect foto documentar de lungă durată despre cum este să trăieşti ca minoritar, fie el de natură etnică, religioasă, rasială sau sexuală, în România. Proiectul îşi propune să documenteze viaţa celor care nu se regăsesc în majoritate, o majoritate care de cele mai multe ori, hotărăşte şi pentru ei, mai ales pe plan politic/legislativ, influenţându-le existenţa.

Precizare - Donaţia minimă recomandată pentru oricare din proiecte este de 50 lei. Donaţiile pot fi unice (la faţa locului sau prin transfer bancar) sau recurente.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus