Skip to main content

Demisie la TVR. Andreea Dumitrescu, jurnalista retrasă de pe PSD și Parlament, că ar fi fost „prea agresivă”, pleacă de la postul public

 
Demisie la TVR. Andreea Dumitrescu, jurnalista retrasă de pe PSD și Parlament, că ar fi fost „prea agresivă”, pleacă de la postul public

Jurnalista Andreea Dumitrescu, de la TVR, retrasă de pe PSD/Parlament deoarece ar fi „prea agresivă”, a demisionat de la postul public de televiziune. 

Anunțul a fost făcut marți seara, printr-o postare pe Facebook. „Azi se încheie doi ani și un pic la TVR! (...) A fost un loc in care mi-am făcut meseria cu mult drag și neîngrădit, iar când acest lucru nu a mai fost posibil pentru mine am ales să plec si sa încerc sa fac asta mai departe in alt loc”, a scris jurnalista pe pagina sa de Facebook, într-o postare.

Publicitate

„Las însă în urmă o echipa care face toate eforturile în continuare pentru a aduce pe ecran știri echilibrate si documentate intr-o mare de zgomot. In ciuda celor întâmplate in cazul meu am toată încrederea că ei vor reuși să mențină standardele unor jurnale ca la carte”, a mai scris jurnalista. 

Reamintim că, la sfârșitul lunii februarie Andreea Dumitrescu, jurnalistă de la Știrile TVR a fost retrasă de conducerea departamentului de pe domeniile pe care le acoperea de câțiva ani (PSD, Parlament, Curtea Constituțională), după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate, AICI. Motivul: jurnalista ar fi "prea agresivă".
 
Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Andreea Dumitrescu a fost chemată la șefa știrilor, Mădălina Rădulescu. Conform acelorași surse, jurnalistei i s-a reproșat că ar fi "prea agresivă". Ca atare, i s-a oferit o variantă de "compromis": un alt domeniu de acoperit, și anume primăriile. „În acest caz, îmi dau demisia", ar fi replicat Andreea Dumitrescu. tate

În urma scandalului, șefa știrilor TVR a dat explicații în ședința Consiliului de Administrație a TVR, care a avut loc pe 28 februarie.

Mădălina Rădulescu a explicat că este o măsură organizatorică, bazată pe decizia de a varia ariile tematice acoperite de jurnalişti astfel încât aceştia să-şi extindă domeniul de expertiză.

Totodată, această măsură a fost luată în contextul în care Direcţia Ştiri produce zilnic peste 9 ore de program, cu o redacţie subdimensionată la nivelul reporterilor de teren care trebuie să acopere un număr mare de evenimente variate. 

Cazul a ajuns și în atenția Comisiei de Etică din TVR, care urmeză să îl analizeze (pe larg despre caz AICI).

Citește și: 
 
 

Redăm în continuare postarea integrală:

„Azi se încheie doi ani și un pic la TVR! Au fost frumoși, nervoși, pasionanti, cu oameni minunați de la care am avut multe de învățat, cu experiențe unice pe care nu știu dacă voi avea ocazia să le mai trăiesc. A fost un loc in care mi-am făcut meseria cu mult drag și neîngrădit, iar când acest lucru nu a mai fost posibil pentru mine am ales să plec si sa încerc sa fac asta mai departe in alt loc.

Las însă în urmă o echipa care face toate eforturile în continuare pentru a aduce pe ecran știri echilibrate si documentate intr-o mare de zgomot. In ciuda celor întâmplate in cazul meu am toată încrederea că ei vor reuși să mențină standardele unor jurnale ca la carte. Vă mulțumesc tuturor pentru tot, a fost o onoare! Rămas bun, TVR!”
 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Nu e nici o paguba ca a plecat. Nu ca nu ar avea dreptate. Dar numai la TVR isi aleg angajatii ce doresc sa faca si se plang de conditiile grele de munca. 900 de realizatori dintre care de majoritatea nu isi aminteste nimeni sa fi produs vreo emisiune, 200 de producatori fara productii, dar si doua sindicate foarte puternice care ii apara pe toti lenesii. Doar de aici vine echipa de reportaj cu 150 de oameni, doar aici este ziua de munca de 8 ore care dureaza doar 6 si numai aici in regiile de emisie lucreaza 100 de persoane ca sa emita 3 canale fara audiență. Peste toate este locul in care poti sa iti aduci membrii "***" ***. *** ***
 • Geo, la voi in subsol la Kiseleff nu se termina programul devreme, sau bagati extra-time, acum ca PSD-ul are multe meleoane subventie de la "stat" cu care sa va hraneasca?
 • Teodor, poate inteligenta iti permite sa scrii mai mult de 4 cuvinte.
  Daca tot de bagi in seama.
  Sa vedem ce deontolog care sa ma puna la colt mai apare.
 • Numai reporteri opariti la TVR...una ofuscata ca a fost retrasa de nu mai stiu eu pe unde - de parca a fa... ma-sa la Presedentie, PSD sau nu mai stiu eu pe unde, a se citi locuri "caldute" care se lasa si cu vizite externe. Altul se plangea ieri ca nu stiu ce institutie l-a "sarit" cand a fost vorba sa adreseze nu stiu ce intrebare. Bugetari nemultumiti de prea mult bine, ce sa le faci...
 • Nu există săptămână în care la TVR să nu fie vreo găleată cu *** care să nu fie rostogolită! În condițiile astea, Gradea și Sassu bat câmpii despre noua strategie editorială și emit judecăți de valoare despre jurnalism. Mădălina Rădulescu și George Tudor (a auzit cineva de ăsta?, e moștenitorul sinistrului Dorin Muntean), șefii Știrilor, nu fac altceva decât să urmeze ordinele și să-și încaseze lefurile de câte 110 milioane. În viața lor n-au apărut la un live, n-au chemat un invitat și își dau cu părerea despre orice. Apropo de noutățile în abordarea programelor - mai nou duminicile, între 21.00 - 22.00, deci vorbim de prime time, TVR1 a programat pe 3 și pe 10 martie Festivalul Învârtita Dorului de la Vaideeni, ediția de anul trecut, o rușine pe banii contribuabilului! Țineți-vă bine, zaiafetul e un ciubuc împărțit în trei episoade, ultimul urmând să intre pe 23 martie!
 • In mod normal, pentru asta trebuiau sa plătească numitii GRADEA DOINA, SASSU ALEXANDRU, RĂDULESCU MĂDALINA, Jalnice instrumente ale PSD in TVR. O institutie ajunsă una fără importantă, fără credibilitate, fără valoare, de propagandă. Ce face Comisia parlamentară de cultură? Ce face penelistul Stirbu? Ce face Opoziția. Ce face CNA-l ala cu Gubernat, Cristea, Tufeanu. Herjeu plătiți regeste degeaba? Dorm. Rusine!
 • O decizie inteleapta, dincolo de cliseele din postare.Pot sa inteleg ca ii e frica de bratul atat de lung al psd si tace despre disfunctionalitatile din tvr. Sper ca a facut o alegere buna acum, apropo de noua televiziune.

Trimite un comentariu