Skip to main content

După Ovidiu Oanță, și jurnalista Realitatea TV Ionela Arcanu a rămas fără acreditare la Ministerul condus de Tudorel Toader

 
După Ovidiu Oanță, și jurnalista Realitatea TV Ionela Arcanu a rămas fără acreditare la Ministerul condus de Tudorel Toader
Sursa foto: Facebook

După „modelul” Ovidiu Oanță (Pro TV) și jurnalista Ionela Arcanu, jurnalist pe Justiție la Realitatea TV, a rămas fără acreditare de la Ministerul Justiției, condus de Tudore Toader. 

Jurnalista a primit în această după-amiază, pe e-mail, de la Ministerm, mesajul de refuz: 

Publicitate

„Am primit interzis la Ministerul Justiției, anul acesta. Aveți mai jos „explicația” lui Tudorel Toader”, a fost reacția jurnalistei. 

„Explicația”:

„Solicitarea dumneavoastră de acreditare a fost respinsă în conformitate cu art 18. alin 3. din Legea 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public. Cu stimă, Biroul Mass-Media - Ministerul Justiției”, este mesajul primit de jurnalistă. 

Ce spune art 18: „(3) Autoritatile publice pot refuza acordarea acreditarii sau pot retrage acreditarea unui ziarist numai pentru fapte care impiedica desfasurarea normala a activitatii autoritatii publice si care nu privesc opiniile exprimate in presa de respectivul ziarist, in conditiile si in limitele legii.”
 
Ministerul nu detaliază, însă, care sunt „faptele care impiedica desfasurarea normala a activitatii autoritatii”. 
 
În urma discuțiilor create în jurul acestui subiect, Tudorel Toader a pus o postare pe Facebook în care explica: 
 

„Despre respectarea clauzelor de acreditare!

In documentele de acreditare la MJ , exista o clauza prin care se prevede-" ma angajez sa respect regulile de conduita".
In repetate randuri, am facut apel pentru respectarea respectivei clauze !”

Amintim că și lui Ovidiu Oanță, jurnalist pe Justiție de aproape 17 ani, i-a fost respinsă cererea de acreditare în această dimineață. 
 
„Ministerul Justitiei refuza nejustificat sa ma mai acrediteze dupa ce in repetate randuri Tudorel Toader mi-a spus ca imi va interzice accesul in minister, revoltat de intrebarile mele deranjante!”, a comentat Ovidiu Oanță pe pagina sa de Facebook.
 
Ulterior, într-o declarație pentru HotNews, Tudorel Toader, Ministrul Justiției, a spus că jurnalistul Ovidiu Oanță va fi reacreditat. „Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez", a spus el pentru sursa citată.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu