Skip to main content

Jurnalistul Pro TV Ovidiu Oanţă a rămas fără acreditare pe Ministerul Justiţiei

 
Jurnalistul Pro TV Ovidiu Oanţă a rămas fără acreditare pe Ministerul Justiţiei

UPDATE. Într-o declaraţie pentru HotNews, Tudorel Toader, Ministrul Justiţiei, a spus că jurnalistul Ovidiu Oanţă va fi reacreditat. „Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez", a spus el pentru sursa citată.

Publicitate

Jurnalistul Pro TV Ovidiu Oanţă, care se ocupă de zona de Justiţie de aproape 17 ani, a rămas fără acreditarea din partea Ministerului Justiţiei.

Jurnalistul a primit în această dimineaţă un răspuns pe e-mail din partea ministerului în care este anunţat că acreditarea i-a fost respinsă, fără a detalia motivele din spatele refuzului.

„Ministerul Justitiei refuza nejustificat sa ma mai acrediteze dupa ce in repetate randuri Tudorel Toader mi-a spus ca imi va interzice accesul in minister, revoltat de intrebarile mele deranjante!”, a scris Ovidiu Oanţă pe pagina sa de Facebook.

Ce răspuns a primit de la Minister: „Solicitarea dumneavoastră de acreditare a fost respinsă în conformitate cu art 18. alin 3. din Legea 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public.”, este mesajul primit de jurnalist.

Ce spune art 18 : „(3) Autoritatile publice pot refuza acordarea acreditarii sau pot retrage acreditarea unui ziarist numai pentru fapte care impiedica desfasurarea normala a activitatii autoritatii publice si care nu privesc opiniile exprimate in presa de respectivul ziarist, in conditiile si in limitele legii.”

Paginademedia.ro a solicitat un punct de vedere Ministerului Justiţiei, prin departamentul de comunicare, pe care îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

Măsura în cazul lui Ovidiu Oanţă vine după ce la începutul lunii martie, când Tudorel Toader şi-a făcut autoevaluarea, i-a avertizat pe jurnalişti: „Vă promit următorul lucru: am solicitările de reacreditare pe 2019, în măsura în care nu daţi curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi proceda şi eu în consecinţă. Vă rog, aşadar, să respectaţi” (video AICI).

La întâlnirea de atunci, Ovidiu Oanţă l-a întrebat „Ce notă v-aţi da, domnule Ministru după această evaluare şi ce notă credeţi că vă va da societatea?”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Expertul Expertul
    Toader se crede mare somitate a dreptului, dar e doar un politruc cu apucaturi comuniste! @1q, Nu cred ca vezi bine! Ovidiu Oanta e cel mai bun jurnalist pe justitie, iar activisti care isi spun jurnalisti sunt cei de la Antena 3 si RomaniaTV. Il astept pe minciunica Mihai sa ne spuna cum ProTV este pro psd , in conditiile in care guvernul ciumei rosii a ridicat acreditarea unui jurnalist de la acest post pentru ca sunt deranjati de intrebarile incomode.
  • Biz Biz
    @Editorial Urban

    ia pupa-ne tu gratis pe fiecare pe dos, spalatule pe creier! hai ***!
  • Editorial Urban Editorial Urban
    Toți care-l pupați pe Tudorel în ***, sunteți niște *** ai psd-ului, puși să comentați pentru 10 lei cazul.
  • 1q 1q
    dl oanță e un activist agresiv, nu jurnalist.
  • catalin catalin
    UN impertinent lipsit de orice urma de educatie. Sa nu facem confuzia intre libertatea de exprimare si manelismul landat de sterile protv. Revedeti *** "jurnalistului" de la usile parchetului sau ministerului si va veti convinge de standardele morale si profesionale ale provincialului oanta
  • arcu de triumf arcu de triumf
    Era singurul care punea intrebari mai serioase. Daca l-a dat afara pentru atitudine atunci ar fi trebuit sa-i dea pe toti. Erau destule fatuci p-acolo antiPSD care au fost mult mai agresive decat el si aveau si intrebari aiurea. Dar asta e...
  • Mirela Cadar Mirela Cadar
    Fiind angajat al statului, Tudorel trebuie să răspundă la întrebările ORICUI, pentru că își ia salariul din taxele și impozitele plătite de fiecare dintre noi. Are datoria să răspundă și unui gazetar sau jurnalist, mai ales că a obținut acreditare!
  • F F
    Unde ești Mihai? Prin astea se vede ca guvernul psd nu este prietenul pro și nici invers.

    Pacat ca s-a ajuns la așa ceva. Nici măcar nu i s-a dat un motiv. Protv ar trebui sa găsească o soluție, ceva gen nu se mai dau pozițiile guvernului pe post pana nu i se da acreditarea înapoi, fiindca dacă nu trimit pe altcineva la Ministerul Justiției, este clar ca vor fi bucuroși cei de acolo.

    Și ia sa vedem. CNA se mai autosesizeaza? Mai trimite scrisori? :))
  • geo geo
    Ce prostie. Omul punea intrebari, in felul lui. Da, e adevarat, uneori trebuie sa fii hotarat si incisiv, ptr ca unii demnitari pot fi prinsi "in fuga" un minut sau doua. Daca Ovidiu Oanta avea tupeul lui Malin Bot, ceea ce nu este cazul aici, merita sa i se ridice acreditarea !
  • Biz Biz
    acest individ deranjeaza orice om normal prin modul cum intreaba pentru ca este nerespectuos, insinueaza, pune intrebari la limita calomniei, preia acuzatii de nu stiu unde si le rostogoleste in misto-uri si ofense pentru cel intrebat. acest oanta nu face jurnalism, are o problema elementara de bun simt, nu e cazul sa il victimizati. Nu vorbesti cu Tudorel Toader, ca banuiesc ca nu ai batut mingea pe maidan cu el sau va stiti din fata blocului, pentru un demnitar cred ca minima regula de bun - simt, ziarist sau nu ar fi Dl. Toader. cred ca nu mai trebuie victimizati ziaristii ca sunt de la protv, hotnews, digi24 etc, pentru ca vorbim de multe ori de oameni care confunda meseria de a face stiri pentru public cu moduri golanesti uneori de a-si exprima propriile opinii care le zboara lor prin cap, ceea ce nu consider ca e o informatie de interes public.
  • Eimar Eimar
    Poate nu intrebarile l-au deranjat pe Toder, ci atitudinea, tonul, maniera, modul in care se baga peste ministru cand vorbeste, cum il tot intrerupe, total necuviincios. O atitudine nepotrivita si un mod de comportament inadecvat pentru un ziarist in fata unui ministru.

Trimite un comentariu

sus