Skip to main content

Discovery îşi face serviciu de streaming. Cât va costa? Contract de zece ani cu BBC: va avea documentarele britanicilor

 
Discovery îşi face serviciu de streaming. Cât va costa? Contract de zece ani cu BBC: va avea documentarele britanicilor

Înţelegere uriaşă între Discovery şi BBC. Compania Discovery plănuieşte lansarea, la nivel mondial, a unui serviciu de streaming axat pe documentare, până anul viitor, anunţă companiile într-un comunicat.

Publicitate

În acest sens, compania a bătut palma cu serviciu public de televiziune din Marea Britanie, BBC, unul dintre cei mai importanţi producători de documentare despre natură.

Noul serviciu de streaming al Discovery va distribui către abonaţi la nivel mondial întreaga librărie de documentare a BBC, inclusiv titluri precum Dinastii, serie documentară despre cinci dintre cele mai cunoscute şi periclitate animale de pe planetă, Planet Earth şi Blue Planet.

Discovery are drepturi pentru producţiile BBC la nivel mondial, cu excepţia Marii Britanii, Irlandei şi Chinei, pe o perioadă de 10 ani.

De menţionat că, înţelegerea include titlurile pe care BBC le va produce în viitor şi pe care le va putea distribui doar după ce vor fi difuzate în premieră de BBC.

Acesta este cel mai mare contract realizat vreodată de BBC cu un partener extern, proiect ce va aduce postului public, în următorii 10 ani, 300 de milioane de lire, potrivit unei ştiri apărute chiar pe site-ul BBC.

Serviciul de streaming al Discovery se estimează că va costa 5 dolai pe lună, în Statele Unite.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    De cand asteptam sa avem si noi ceva in genul Discovery GO!
    Dar sper sa puna same-day si emisiunile lor la zi, Gold Rush, Deadliest Catch, etc
  • Bogdan Bogdan
    Nu e așa simplu. Dacă producătorul TV-ului tău nu introduce aplicația Discovery, pentru că nu se înțeleg la preț, sau o introduce numai pe TV-uri noi? Ce faci? Schimbi TV vechi de 1 an pentru câteva documentare? Dacă, peste câțiva ani, producătorul TV-ului întrerupe suportul pentru aplicație (ca Samsung cu Youtube pe modele până in 2017) ce faci? E prea mult gamble.
  • Liviu Sora Liviu Sora
    O idee foarte buna! Ai aplicatia pe tv si vizionezi ce vrei. Nu trebuie sa stai dupa program si cablisti. Incet, incet totul se muta in on-line. Asta-i trendul! Pot sa bag mana in foc ca in urmatorii 10 ani televiziunea cum o stim noi va fi istorie sau cel putin 50% din ea. Partidele prefera sa isi faca propaganda in on-line sau pe retele de socializare. Deci "canalele de stiri" romanesti vor fi PA. La fel si cu cele sub top 10 care nu vor mai primi publicitate. Azi mai au noroc de companiile farmaceutice si tele-shop. Avem cel mai bun exemplu National Tv si Prima Tv care nu mai misca nimic, sau restrangerea canalelor proprii ale cablistilor.

Trimite un comentariu

sus