Skip to main content

Pro TV, somaţie de la CNA pentru un banc vulgar şi certurile de la Ferma

 
Pro TV, somaţie de la CNA pentru un banc vulgar şi certurile de la Ferma

Un banc cu „curve” spus de un concurent la „Românii au talent” şi câteva momente tensionate de la Ferma au adus Pro TV o somaţie publică de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Aceasta esre cea mai minoră dintre sancţiuni, un fel de atenţionare.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat în şedinţa de marţi mai multe reclamaţii primite de for pentru emisiuni de pe Pro TV, difuzate în luna martie.

Pentru ce a fost reclamat Pro TV şi în ce cazuri au văzut sau nu au văzut membrii CNA încălcări, în continuare:

  • O ştire despre atacul armat din Noua Zeelandă. Reclamantul a văzut, pe site-ul stirileprotv.ro, imagini detaliate cu atacul. A presupus că au fost şi pe TV. Monitorizarea a constatat că filmarea nu a fost difuzată integral şi că au existat avertizări.
  • O ştire despre bătaile de stradă din Giurgiu, conisderată de un telespectator că imaginile sunt prea violente. CNA n-a găsit încălcări. Au existat avertizări grafice şi sonore că urmează imagini care pot afecta emoţional.
  • O ediţie a emisiunii Cântă acum cu mine, de care un telespectator s-a plâs că„au fost prezentate personaje îmbrăcate lasciv şi au fost tematici pe baza ideologiei de gen: travesti, gay, etc., tematică ce este destul de delicată pentru nişte copii ce ar putea avea acces uşor la televizor la astfel de ore”. CNA nu a găsit încălcări.
  • Probleme au fost însă la ediţiile Ferma, difuzate pe 5, 7, 27 şi 31 martie, dar şi la o ediţie Românii au talent din 22 martie, în care un concurent a spus un banc vulgar, considerat nepotrivit pentru ora de difuzare.

Legislaţie:

Art. 18 - (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă:

a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate;

b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen;

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus