Skip to main content

(P) Samsung la Noaptea Muzeelor. Descărcaţi aplicaţia dARe by Samsung pentru experienţe de realitate augmentată

 
(P) Samsung la Noaptea Muzeelor. Descărcaţi aplicaţia dARe by Samsung pentru experienţe de realitate augmentată

(P) VIDEO. Experienţe de realitatea augmentată la Noaptea Muzeelor, mâine, 18 mai. Cu aplicaţia dAre by Samsung. Ce anume poţi face instalând aplicaţia? Unde poate fi folosită?

Publicitate

Descărcaţi aplicaţia dAre by Samsung pentru experienţe de realitate augmentată în două locuri: la Muzeul de Artă Recentă - MARe şi la Teatrul Odeon.

Detalii, dar şi un scurt demo, în continuare:

Noaptea la MARe – Muzeul de Artă Recentă

Operele de artă se văd altfel cu aplicaţia dAre by Samsung. Cum funţionează? Ce se va întâmpla la Muzeul de Artă recentă?

Aplicaţia ”deschide” anumite lucrări din muzeu, pentru a plonja într-o realitate augmentată. Mai exact: îndrepţi telefonul spre operele de artă din proiect şi vei vedea, în realitate augmentată, detalii despre acestea, imagini video, text şi audio.

Orice operă de artă spune o poveste, dar în spatele ei sunt nenumărate alte poveşti. Astfel, scanând cu ajutorul aplicaţiei, vizitatorii nocturni vor descoperi lucruri surprinzătoare despre 7 dintre lucrările muzeului: unde a fost pictată, cine a fost muza, care a fost gândul creator - câteva dintre detaliile care vor da o amploare si mai mare operei în mintea, sufletul şi imaginarul tuturor.

Lucrările din proiect:

  • Geniul - Ion Grigorescu
  • Dulapul - Anca Mureşan
  • Complicity - Corduţa Cernea
  • Al treilea sex - Dumitru Gorzo
  • Documentar - Regele Ionescu
  • The visible effort - Ştefan Ungureanu
  • Big Smile şi fără ochi - Nicolae Comănescu

Programul de la MARe - noaptea de sâmbătă spre duminică, între 19.00 şi 3.00.

Aplicaţia dARe by Samsung poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store.

Lucrările lui Sebastian Pren prind viaţă la Teatrul Odeon

Operele de artă "prind viaţă" şi la Teatrul Odeon la One Night Gallery.

One Night Gallery aduce pe scenă un nou artist contemporan, Sebastian Pren – graphic designer şi ilustrator, pasionat de tipografie şi forme geometrice, ale cărui lucrări au fost expuse în galerii din Europa şi publicate în reviste internaţionale precum It’s Nice That sau GORGO.

A lucrat cu branduri precum Google, Levi’s, FABRICA sau United Colors of Benetton, iar în 2018 a fost premiat cu Certificatul de Excelenţă în Tipografie de către Type Directors Club New York.

Şi la Teatrul Odeon, cu aplicaţia dAre by Samsung, vizitatorii vor avea parte de experienţe de realitate augmentată. Operele artistului vor fi "completate" cu detalii audio-video, doar îndreptând telefonul spre lucrările acestuia.

Aplicaţia dARe by Samsung poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store.

VIDEO. O mostră de realitatea augmentată

dARe by Samsung este un adevărat partener pentru a experimenta evenimente urbane, un facilitator al experienţelor augmentate

Participanţii se vor putea transpune într-una dintre lucrările artistului, prin intermediul unei noi componente care îmbină arta şi tehnologia, în premieră în România - transferul de stil artistic, o tehnică de inteligenţă artificială (IA), care va fi utilizată live în expoziţie.

Această tehnică se bazează pe deep learning şi reţele neuronale care pot distinge şi memora trăsături mai mult sau mai puţin evidente ce ţin de stilul artistic al ilustraţiilor analizate (culoare, forme, accente), pe care mai apoi le pot aplica în noi exemple, creând live noi lucrări de artă ce au ca subiect principal persoanele care testează instalaţia.

Prin intermediul aplicaţiei dARe by Samsung, terenul de joacă imaginat de Pren la Teatrul Odeon va fi transpus în instalaţii supradimensionate şi animaţii hipnotizante, iar vizitatorii vor putea chiar paşi într-un cuib imersiv construit cu formele geometrice desenate de artist.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus