Skip to main content

Dorina Rusu, membru CNA, reacţionează după ce Liviu Dragnea a mers a doua oară la Viaţa Satului: Este cea mai gravă sfidare a legii din partea televiziunii publice

 
Sursa foto: Facebook Liviu Dragnea
Sursa foto: Facebook Liviu Dragnea

Dorina Rusu, membru CNA, reacţionează după cea de-a doua apariţie la emisiunea Viaţa Satului de pe TVR, pentru a-şi face campanie electorală.

Publicitate

„Este cea mai gravă sfidare a legii din partea televiziunii publice”, a spus Dorina Rusu, într-un comunicat de presă, în care menţionează că a făcut o autosesizare, la fel ca şi în cazul emisiunii de săptămâna trecută în care a participat Liviu Dragnea.

„După ce în Viaţa satului de duminica trecută, prin prezenţa în emisiune a lui Liviu Dragnea şi a lui Petre Daea,TVR a făcut campanie electorală pentru Partidul Social Democrat fără să marcheze emisiunea ca atare şi fără a asigura echidistanta şi pluralismul de opinii, încâlcand deliberat legislaţia electorală, acum revine cu aceeaşi încălcare, arătând că pentru conducerea TVR nu contează legea, ci slugărcinia fată de şeful partidului de la putere”, a precizat Dorina Rusu.

Aceasta a mai adăugat că conducerea TVR şi realizatorii emisiunii „iau legea în bătaie de joc când il invită pe Liviu Dragnea pentru a-şi face campanie electorală într-una din emisiunile cu cea mai mare audienţă ale postului public”.

„TVR face jocuri politice care o îndepărteaza total de misiunea sa de a servi interesul public şi o transformă în instrumentul PSD”, spune Dorina Rusu.

Nu este prima dată cand emsiunea Viaţa satului este folosită în campania electorală, dar de aceasta dată sfidarea legii depăşeşte orice limită. TVR a redevenit ceea ce era în 1990, când slujea interesele FSN”, a încheiat Dorina Rusu.

Potrivit Ziare.com, emisiunea Viaţa Satului cu Dragnea invitat a fst filmată la Poiana Sibiului.

Comunciatul integral, în continuare:

Apariţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, pentru a doua oară în aceasta campanie electorală, la emisiunea Viata satului de la TVR, este cea mai gravă sfidare a legii din partea televiziunii publice.

După ce în Viaţa satului de duminica trecută, prin prezenţa în emisiune a lui Liviu Dragnea şi a lui Petre Daea,TVR a făcut campanie electorală pentru Partidul Social Democrat fără să marcheze emisiunea ca atare şi fără a asigura echidistanta şi pluralismul de opinii, încâlcand deliberat legislaţia electorală, acum revine cu aceeaşi încălcare, arătând că pentru conducerea TVR nu contează legea, ci slugărcinia fată de şeful partidului de la putere.

Conducerea TVR şi realizatorii emisiunii iau legea în bătaie de joc când il invită pe Liviu Dragnea pentru a-şi face campanie electorală într-una din emisiunile cu cea mai mare audienţă ale postului public. TVR face jocuri politice care o îndepărteaza total de misiunea sa de a servi interesul public şi o transformă în instrumentul PSD.

Nu este prima dată cand emsiunea Viaţa satului este folosită în campania electorală, dar de aceasta dată sfidarea legii depăşeşte orice limită. TVR a redevenit ceea ce era în 1990, când slujea interesele FSN.

Am facut autosesizare şi săptămana trecută cu privire la această încălcare, acum voi cere să fie adusă în discuţie cu prioritate pe ordinea de zi.

Articolele încalcate din Decizia 308 privind regulile de desfăsurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare:

Art. 11 - Emisiunile de promovare electorală vor fi identificate ca atare, în cazul posturilor de radio, şi, respectiv, semnalate prin marcajul "promovare electorală", afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării, în cazul posturilor de televiziune.

Art. 12 - (1) În perioada campaniei electorale, candidaţii şi reprezentanţii competitorilor electorali nu pot fi producători, realizatori sau moderatori ai emisiunilor realizate de radiodifuzorii publici şi privaţi.

(2) Candidaţii care deţin funcţii publice pot avea intervenţii în direct sau înregistrate şi în alte emisiuni decât cele prevăzute la art. 7, strict în probleme legate de exercitarea funcţiei lor; în aceste situaţii radiodifuzorii au obligaţia să ia măsuri pentru asigurarea echidistanţei şi a pluralismului de opinii.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    pai ce, gherghescu e pus degeaba acolo? sa fim seriosi. oamenii astia vor fi mereu in functii pentru ca ei lustruiesc mereu pantofii potentatilor zilei. indiferent, cine vine la putere, astia se gudura si le fac poftele.
  • Mile Mile
    Mie mi s-ar parea normal ca la aceasta emisiune sa fie invitati si membrii ai opozitiei, adica reprezentanti ai cormoranilor si ai ***. Astfel se asigura impartialitatea politica din partea chiparosilor de la viata satului.
  • geo geo
    Doina Rusu este omul preşedintelui Klaus Iohannis la CNA. Cu alte cuvinte, preşedintele Klaus Iohannis a fost deranjat de prezenta lui Dragnea la Viata Satului. Mi s-ar parea normal ca la aceasta emisiune sa fie invitat si Klaus Iohannis.
  • Livia Pila Livia Pila
    Eu pun pariu ca nu o sa se intample nimic fata de gasca de la viata satului - ferma - in gradina danei. In fiecare saptamana sfideaza legea prin reclame mascate si au o practica frecventa in a avea invitati nepotriviti in timpul campaniei electorale. Pana la politicieni, acesti dinozauri nemuritori traiesc bine merci capusand din umbra institutiile in care lucreaza, fiind mult mai puternici decat directorii. Asta e societatea din Romania, politicienii sunt doar oglinda societatii.

Trimite un comentariu

sus